طرح تحول کشاورزی دشتستان مورد موافقت رئیس جمهوری قرار گرفت
طرح تحول کشاورزی دشتستان مورد موافقت رئیس جمهوری قرار گرفت

خبر استان:استاندار بوشهر گفت:با تشریح ابعاد طرح تحول کشاورزی دشتستان که درقالب طرح منطقه الگوی اقتصاد مقاومتی کشاورزی ارایه شده در حضور رئیس جمهوری ، ایشان طرح یادشده را برای اقدام به معاون اول خود ارجاع داد.

به گزارش خبر استان، مصطفی سالاری روز چهارشنبه درنشست شورای حفاظت از منابع آب استان بوشهرافزود:ارجاع طرح یادشده به معاون اول رئیس جمهوری که بدون شک با پشتیبانی و تاکید دکتر جهانگیری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و نیرو نیز روبرو می شود شتاب اجرای طرح را در پی خواهد داشت.
وی یادآورشد:در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری و تاکیدهای رئیس جمهوری مبنی بر بهره گیری حداکثری از ظرفیت استان های مختلف در تحقق اقتصاد مقاومتی و به منظور برنامه ریزی برای اقدام عملیاتی جهت تحول درنخلستان های استان بوشهر این طرح با عنوان منطقه الگوی اقتصاد مقاومتی،طرح ارتقا بهروری و تحول کشاورزی دشتستان (پایاب سدهای رئیسعلی دلواری و دالکی) تهیه و به عنوان کلیدی ترین طرح اقتصاد استان بوشهر درستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور مطرح شد.
وی گفت: این طرح با سه هدف اصلی صرفه جویی در مصرف آب، اصلاح واریته و ارقام کم بازده خرما و عملیات اصلاح و نوسازی نخیلات به دنبال دستیابی به اهداف مهمی همچون کاهش ۵۲درصدی مصرف آب، افزایش ۱۰۰درصدی راندمان آبیاری و جایگزینی ۶۰درصد نخیلات کم بازده و غیراقتصادی با رقم اقتصادی و بازار پسند مجول است.
استاندار بوشهر اظهارداشت: از اهداف مهم دیگر این طرح اصلاح و نوسازی ۴۰درصد شبکه های آبیاری و زهکشی استان و افزایش بیش از ۱۰۰۰درصدی درآمد ناخالص مصرف آب است که زمینه تثبیت اشتغال شش هزارو ۸۱۳ نفر بهره بردار در منطقه محل اجرای طرح را نیز فراهم خواهد کرد.
وی تصریح کرد: بدیهی است این تحولات عظیم در بخش نخیلات استان بوشهر مستلزم تامین منابع مالی معادل ۱۶هزارو ۱۲۴میلیارد ریال است که براساس برآورد های انجام شده ۱۲هزارو ۵۵۸ میلیارد ریال درآمد سالانه کشاورزان و فعالان این عرصه را در پی خواهد داشت.
استاندار بوشهر ادامه داد:باتوجه به اهمیت موارد فوق، ضرورت آن در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی این استان مورد تاکید قرار گرفت و با درک عمیقی از این امر، هدف گذاری مناسب و فراهم کردن بستر لازم برای اجرایی شدن آن در دستور کار قرار گرفته است که تحقق این موضوع ، اهتمام جدی مسوولان ملی را طلب می کند.
سالاری گفت:بوشهر با برخورداری از ۳۸هزار هکتار باغ های نخل و تولید ۱۷۵هزار تن خرما از استان های اصلی تولید این محصول در کشور است.
وی بااشاره به خشکسالی طولانی مدت و تبعات آن بر سفره های زیرزمینی و تامین آب شرب و کشاورزی در استان بوشهر افزود: هرچند فرهنگ سازی برای مدیریت و مصرف آب نیاز جدی است اما تکیه بر موعظه و نصیحت کردن در قالب اطلاع رسانی ، به میزانی که تصور می کنیم کارگشاه باشد جواب نخواهد داد.
استاندار بوشهر یادآورشد: باید فرایند و ساختار تصمیم سازی نیز اصلاح شود به گونه ای که اگر بهره بردار فرایند را به درستی اجرا کرد نفع ببرد در غیراین صورت سودی متوجه وی نشود.
سالاری با اشاره به اینکه مشابه مکانیزم های تشویقی و تنبیهی محیط زیست باید در مورد بهره برداری از منابع آبی نیز انجام شود گفت:بجای تحکم با کشاورزان باید زمینه جلب اعتماد و مشارکت آنها در اجرای طرح ها را فراهم کرد.
وی افزود:دلیلی ندارد کشاورزی که دارای زمین آبا و اجدادی است اما به هر دلیل نتوانسته پروانه بهره برداری بگیرد با مشکل تامین آب برای فعالیت کشاورزی روبرو شود اما یک فرد دیگر با دریافت زمین ملی چندین پروانه حلقه چاه داشته باشد.
استاندار بوشهر یادآورشد: افکار عمومی اموری را که بر مبنای ناحق گذشته شده باشد با موعظه و پند نمی پذیرد بلکه باید این رویه ها اصلاح و امور برمبنای عدالت انجام شود.
وی گفت: دستگاههای متولی آب و کشاورزی با تعیین برخی دشت ها بعنوان پایلوت برای اصلاح رویه های گذشته اقدام کنند و استانداری نیز زمینه جلب تسهیلات و حمایت های قانونی را فراهم خواهد کرد.
استاندار بوشهر افزود: اگر مبنای امور در بخش کشاورزی بر عدالت باشد آسیب های اجتماعی و امنیتی در بر نخواهد داشت ضمن اینکه باید بپذیریم تاکنون خطا و اشتباهاتی نیز وجود داشته که باید اصلاح شود تا رویکرد اجتماعی و زمینه استفاده حداکثری از ظرفیت سرمایه های اجتماعی فراهم شود./ایرنا

Visited 3 times, 1 visit(s) today