بارندگی در بوشهر کمتر از نقاط بیابانی
بارندگی در بوشهر کمتر از نقاط بیابانی

ندای استان:معاون شرکت آب منطقه‌ای بوشهر میانگین بارندگی این استان را حدود ۱۸۸ میلیمتر عنوان کرده است که از میانگین بارندگی استاندارد در نقاط بیابانی نیز کمتر است.

به گزارش ندای استان،عبدالطیف عباسی نژاد معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر در کارگاه آموزشی گسترش سواد آبی (طرح داناب و کتاب انسان و محیط زیست)  که به صورت ارتباط تصویری برگزار شد، بیان کرد: در سال آبی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ به طور میانگین حدود ۱۸۸ میلیمتر باران باریده است که در مقایسه با سال آبی قبل ۴۸ درصد و نسبت میزان  بلندمدت ۲۵ درصد کاهش داشته و نشانگر شرایط نامطلوب منابع آب استان است.

او ادامه داد: استان بوشهر در تقسیم بندی منابع آب زیرزمینی ۱۶ محدوده مطالعاتی دارد که ۱۲ محدوده آن ممنوعه یا ممنوعه بحرانی است و چهار محدوده آزاد نیز بدون ظرفیت آبی است. در واقع این چهار محدوده بیشتر در مناطق ساحلی قرار دارند که مشکل بزرگتری به نام هجوم آب شور را تجربه می‌کنند.

معاون شرکت آب بوشهر افزود: به دلیل برداشت منابع آب زیرزمینی شیرین در این مناطق، سفره‌های آب شور وارد آبخوان‌های ساحلی می‌شوند و هم اکنون این آب بدون عملیات شیرین سازی قابل استفاده در بسیاری از کاربری‌ها مانند آشامیدن، کشاورزی و صنعت نیست.

عباسی نژاد عنوان کرد: کسری مخزن سالانه استان به طور میانگین حدود ۳۰ میلیون مترمکعب است که این موضوع باعث کف شکنی هر ساله چاه‌ها و صرف هزینه‌های زیاد می‌شود.

او با اشاره به میزان تولید و مصرف آب آشامیدنی در استان  بوشهر گفت: با توجه به سرانه مصرف، میزان آب تامین شده برای شرب استان بوشهر حدود ۱.۵ برابر میزان آب مورد نیاز است، اما باز هم شاهد مشکلاتی در این زمینه هستیم. در برخی نقاط استان میزان مصرف، حدود دو برابر بیش از نیاز سرانه استاندارد است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر ادامه داد: با توجه به تجارب وزارت نیرو در سنوات گذشته، حل مشکلات حوزه آب مساله‌ای چند وجهی است و مدیریت مصرف فقط با روش‌های قهریه امکان پذیر نیست و یکی از موضوعات قابل توجه در این زمینه فرهنگسازی است.

عباسی نژاد با اشاره به اینکه همه‌ نهاد‌های کشور باید به فرهنگسازی برای مدیریت مصرف بهینه، توجه کنند، بیان کرد: آموزش و فرهنگسازی در بخش کشاورزی که مصرف کننده عمده منابع آب کشور است می‌تواند منجر به حفظ منابع ملی آب و خاک شود و در نهایت منافع کشاورزان را نیز تامین کند.

او تاکید کرد: استمرار آموزش در زمینه مصرف درست آب وقفه ناپذیر است که معلمان در این عرصه نقش کلیدی دارند و همراهی آن‌ها منجر به رقم خوردن نتایج درخشانی خواهد شد.