به گزارش ندای استان، سند جامع همکاریهای ایران و چین توسط «محمد جواد ظریف» و «وانگ یی» وزیران خارجه دو کشور امروز در محل وزارت امور خارجه امضا شد.
نقطه آغاز رایزنی برای امضای این سند راهبردی ۲۵ ساله ۶ سال پیش در جریان سفر رئیس جمهور چین به تهران بود.
در این سفر ایران و چین با صدور بیانیهای سطح روابط دو کشور را به مشارکت جامع راهبردی ارتقاء دادند و اعلام کرده بودند: آماده مذاکره برای انعقاد سند همکاریهای بلند مدت هستند که به دنبال آن آقای لاریجانی رئیس وقت مجلس شورای اسلامی به عنوان مسئول پرونده روابط ایران و چین برای ادامه رایزنیها به پکن میرود.
به دنبال این ریل گذاری در روابط دو کشور مذاکرات برای تهیه پیش نویس سند همکاری جامع با چین تدوین شد و سرانجام در سال ۹۸ در سفر وزیرامور خارجه کشورمان به پکن، این پیش نویس تحویل دولت چین شد.
اکنون این سند، مشتمل بر همکاریهای راهبردی، منطقهای و بین المللی است.
در بعد اقتصادی، تولیدات مشترک برای تامین نیاز بازارهای داخلی و خارجی، همکاریهای دو جانبه در حوزه انرژی، صنعتی، معدنی و زیست محیطی با اولویت همکاری در بخش زیرساختی، ارتباطی، مخابراتی، علمی، آموزشی و حوزه سلامت است.
همکاری در زمینه تسهیل در روابط مالی و بانکی، تعمیق روابط تجاری بخش خصوصی برای تجارت و همکاری رسانهای، دانشگاهی از دیگرمحورهای همکاری این سند بلند مدت همکاری بین ایران و چین است.
بیانیه امضای سند برنامه همکاری جامع ایران و چین
پس از امضای این سند، بیانیهای از سوی وزرای خارجه دو کشور صادر شد.
در این بیانیه آمده است: این سند بیش از پیش توسعه مداوم و مشارکت جامع راهبردی ایران و چین را ترویج خواهد کردو برای دو ملت سعادت خواهد آفرید.
متن کامل بیانیه بدین شرح است:
در سال ١٣٩۵ جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین بیانیه مشترک جامع راهبردی دو کشور را صادر کرده و دو طرف برای انعقاد یک برنامه همکاری جامع توافق کردند.
بعد از رایزنی ها و مذاکرات روز ٧ فروردین ١۴٠٠ «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «وانگ ای» عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین برنامه همکاری جامع فیمابین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین را در تهران امضا کردند.
این سند ظرفیت ها و چشم انداز همکاری دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در زمینه های مختلف ازجمله اقتصادی، فرهنگی و غیره را مورد بحث قرار داده است.
معتقدیم این سند بیش از پیش توسعه مداوم و مشارکت جامع راهبردی ایران و چین را ترویج خواهد کردو برای دو ملت سعادت خواهد آفرید.