ماجرای دلفین گرفتار شده در تور صیاد تنگستانی
ماجرای دلفین گرفتار شده در تور صیاد تنگستانی

ندای استان:دلفینی که آقای صیادی از تور رها کرد نامش دلفین گوژپشت اقیانوس هند است که از سال ۲۰۱۵ به عنوان گونه در معرض خطر انقراض در فهرست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست (IUCN) قرار گرفته است.

به گزارش ندای استان،علی اصغر صیادی ۳۳ سال دارد و در روستای باشی شهرستان تنگستان زندگی می‌کند؛ روستایی با بیش از ۸۰۰ نفر جمعیت که در فاصله ۳۵ کیلومتری از بوشهر در ساحل خلیج فارس قرار دارد و شغل بیشتر اهالی‌اش صیادی است.

او کارگر است، اما ۴-۵ سالی است که به صورت پاره وقت با قایق کوچکش به صید هم می‎رود و شکرگزار کسب روزی از دریاست.

این صیاد تنگستانی می‌گوید: جمعه هشتم اسفند همراه با دوستم سوار بر قایق کوچکم راهی دریا شدیم و تور را در آب‌های حوالی روستا به دریا ریختیم.

او ادامه می‌دهد: صبح شنبه که به سراغ تور رفتیم، دیدیم تور ۷ یا ۸ مایل آن طرف‌تر رفته است. وقتی آمدم تور را بکشم دیدم یک دلفین در تور گرفتار شده است. با دیدنش تعجب کردم. قبل از این دلفین دیده بودم، اما تا حالا پیش نیامده بود که در تورم بیفتند.

صیادی ادامه ماجرا را این طور بازگو می‌کند: دلفین سنگین بود، اما توانستم او را به سمت قایق بکشم تا بتوانم نجاتش بدهم. برای نجاتش راهی جز پاره کردن تور نبود. تور را پاره کردیم و دلفین راهی دریا شد.

او می‌گوید: دوستم تصویر رها کردن دلفین را ضبط کرد و در گروه‌ها فرستاد بعد هم این تصویر بازنشر شد.

این صیاد اشاره می‌کند که قیمت تور صیادی که حدود ۱۰۰ متر است چهار میلیون تومان است و ترمیم تور پارشده‌اش حدود ۱۰۰ هزار تومان هزینه دارد.
صیادی متاهل است و یک فرزند دارد. همسرش می‌گوید: وقتی تصویر رهاسازی دلفین به دست همسرش هیجان زده و خوشحال شده است.

او می‌گوید: وقتی دیدم دلفین در تور صیادی گیر افتاده خیلی تحت تاثیر قرار گرفتم و حتی گریه کردم.

دلفینی که آقای صیادی از تور رها کرد نامش دلفین گوژپشت اقیانوس هند است که از سال ۲۰۱۵ به عنوان گونه در معرض خطر انقراض در فهرست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست (IUCN) قرار گرفته است.

این گونه به علت حضور در زیستگاه ساحلی با عمق کمتر از ۲۵ متر به شدت در معرض تهدید عوامل انسانی مانند ادوات صیادی قرار دارد.

  • منبع خبر : باشگاه خبرنگاران جوان