ندای استان:۹۳هزارتن محصولات گلخانهای از ۴۲۸هکتار اراضی استان بوشهر برداشت میشود که این محصولات شامل گوجهفرنگی، خیار، فلفل و تولید نشاء صیفی و سبزیجات است.
به گزارش ندای استان،در راستای افزایش راندمان تولید در محصولات کشاورزی طرحهای نوین از جمله کشت محصولات گلخانهای مورد توجه قرار دارد چراکه کشت گلخانهای سبب افزایش بهرهوری اقتصاد کشاورزی و مدیریت راهبردی آب میشود.
کارشناسان کشاورزی رونق کشاورزی را در گروی کشت گلخانهای میدانند چراکه تولید محصولات کشاورزی به روش گلخانهای تولید و کیفیت محصول در برابر تولید در اراضی کشاورزی روباز چندین برابر افزایش دارد.
استان بوشهر به سبب شرایط آب و هوایی در جنوب کشور، با محدودیت منابع آبی برای توسعه کشاورزی مواجه است که برای مقابله با آن سیاست تغییر الگوی کشت و استفاده از روشهای نوین تولید محصول مورد توجه بهرهبرداران این بخش قرار گرفته است.
تولید محصولات کشاورزی به روش کشت گلخانهای از جمله راهکارهایی است که مورد تاکید کارشناسان قرار دارد چراکه آنان معتقدند با این روش ضمن کاهش مصرف آب و افزایش محصول، زمینه اشتغالزایی و صادرات محصول با کیفیت فراهم میآورد و در حقیقت زمینه رونق این بخش را بیش از پیش افزایش میدهد.
در همین راستا رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم کشت گلخانهای را عبور کشاورزی سنتی به علمی دانست و اظهار داشت: صرفه جویی، اشتغالزایی، استفاده از حداقل زمین برای تولید محصول، بهرهوری بهینه از مصرف آب، افزایش تولید برنامهریزی شده، کنترل تولید محصول و مقابله با آفات از جمله مزایای کشت گلخانهای است.
محمدتقی منوچهری تولید و تنوع محصول به صورت خارج از فصل، تنظیم برنامه کشت مطابق نیاز بازار را از دیگر ویژگیهای کشت گلخانهای دانست و بیان کرد: در این راستا هیچ درآمدی به اندازه کشت گلخانهای در تولید محصولات کشاورزی مقرون به صرفه نیست و این در حالی است که در کشتهای گلخانهای محصولات ارگانیک هستند و آفات و بیماریهای محصولات بهراحتی قابل کنترل است.
وی، با اشاره به سطح کشت گلخانههای استان بوشهر گفت: ۴۲۸ هکتار اراضی کشت گلخانهای در استان بوشهر فعال است که برداشت محصولات از این گلخانهها آغاز شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر برداشت ۹۳ هزار تن محصول از گلخانههای استان را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: ۹۳ هزار تن محصولات گلخانهای از ۴۲۸ هکتار اراضی استان بوشهر برداشت میشود که این محصولات شامل گوجهفرنگی، خیار، فلفل و تولید نشای صیفی و سبزیجات است.
منوچهری با اشاره به تولید ۱٫۱ میلیارد قطعه نشای محصولات صیفی و سبزیجات از گلخانههای استان بوشهر خاطر نشان کرد: استان بوشهر نخستین تولید کننده نشای گوجه فرنگی گلخانهای و محصولات خارج از فصل است.
وی گلخانههای استان بوشهر را در شهرستانهای دشتی، دشتستان و دیر دانست و افزود: بیش از ۱۶۵ واحد گلخانهای استان بوشهر به تولید نشا و محصول گوجه فرنگی مشغول هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از برداشت ۲۷۰ هزار تن محصول گوجهفرنگی خارج از فصل در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: اوج برداشت این محصول در بهمن ماه به میزان ۲۰۰ هزار تن است که با وارد شدن این محصول به بازار رونق خاصی در عرصههای صادراتی، اشتغالزایی و فرآوری محصول و تنظیم بازار ایجاد میکند.
منوچهری، اوایل آبان ماه را آغاز برداشت گوجه فرنگی خارج از فصل دانست و گفت: برداشت محصول گوجهفرنگی خارج از فصل استان بوشهر تا اردیبهشت ماه سال آینده ادامه دارد.
وی با اشاره به تولید سالانه بیش از ۱٫۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان بوشهر خاطر نشان کرد: ۱۶۵ هزار تن خرما، ۵۸۰ هزار تن محصول گوجه فرنگی خارج از فصل و انواع محصولات صیفی و سبزیجات و در حوزه شیلات نیز ۲۳ تا ۲۹ هزار تن میگوی پرورشی تولید میشود.
- منبع خبر : تسنیم