ندای استان: آیین پایانی دومین دوره جایزه ملی غزل زنده یاد حسین جلالپور روز شنبه بصورت مجازی برگزار و برگزیدگان آن معرفی شدند.
به گزارش ندای استان، در بخش پژوهش این دوره جایزه ملی غزل جلال پور با رای هیات داوران متشکل از اسماعیل امینی، رضا معتمد و قربان ولئی، اثر پژوهشی مهرداد زارعی با عنوان “غزل فرم، ریشهها و ویژگیها” بهعنوان برگزیده این بخش معرفی شد.
همچنین هیات داوران بخش غزل و مجموعهغزلهای منتشرشده شامل طاهره خنیا، صالح سجادی، حسن صادقیپناه، مجید معارفوند و وحمیدرضا وطنخواه، در بخش غزل، اثر ساجده جبارپور ماسوله و در بخش مجموعه غزلهای منتشرشده،” جزیرهی لیلی” سروده زینب چوقادی(نشر فصل پنجم) را به عنوان آثار برگزیده انتخاب کردند.
دبیر دومین جایزه ملی غزل حسین جلالپور در این ارتباط گفت: آیین پایانی این رویداد باتوجه به بیماری کرونا بهصورت مجازی برگزار شد و در این دوره نتوانستیم بهصورت حضوری پذیرای شاعران، منتقدان و پژوهشگران مطرح کشور باشیم.
حسن فرهادی افزود: این جایزه در وهله اول با هدف زنده نگهداشتن نام و یاد دکتر حسین جلالپور، غزلسرای فقید جنوب کشور برگزار میشود که توانست در غزل راه و رسم نویی را بنیان بگذارد و در زمینه پژوهش نیز با سبک و سیاقی منحصر به فرد به تالیف آثار ارزندهای همت کند.
وی اظهارکرد: شناسایی استعدادهای جدید در حوزه غزل و تقویت بنیه غزل پیشرو و آوانگارد از دیگر اهداف مهم برگزاری این جایزه ملی ادبی است.
فرهادی گفت: در این دوره در مجموع ۵۷۵ اثر به دبیرخانه دومین جایزه ملی غزل حسین جلالپور ارسال و دریافت شد که به تفکیک در بخش غزل شامل ۴۸۸ اثر از ۱۱۷ غزلسرا، کتاب غزل ۶۴ مجموعه غزل و پژوهش ۲۳ مقاله پژوهشی بود.
دبیر دومین جایزه ملی غزل جایزه حسین جلالپور ادامه داد: در این دوره همانند تمامی جوایز معتبر ملی و بینالمللی نشان جایزه در هر بخش تنها به یک نفر تعلق میگیرد و علاوه بر آن به تمامی نامزدهای بخش نهایی لوح یادبود و هدیه اعطا خواهد شد.
وی یادآور شد: از این رویداد معتبر ملی هیچ نهاد دولتی یا خصوصی حمایت مالی نکرد. البته خود ما هم تاکید داشتیم که استقلال جایزه حفظ شود.
آیین پایانی دومین جایزه ملی غزل حسین جلالپور با اجرای علیرضا بحرانی از صدا و سیمای مرکز بوشهر و کارگردانی مهدی تنگستانی، بازیگر و کارگردان تئاتر استان بوشهر تهیه و تولید شد.
پخش نماهنگهایی از نخستین دوره جایزه ملی غزل حسین جلالپور و معرفی بندرگناوه، مقالهخوانی مسعود کبگانی، خوانش بیانیه هیات داوران بخش پژوهش با حضور صالح دروند (غزلسرای جوان استان بوشهر) و قرائت بیانیه هیات داوران بخش غزل و مجموعه غزلهای منتشر شده از سوی مهدی بیاتینسب شاعر و یکی از اعضای شورای سیاستگذاری این جایزه و اجرای گروه موسیقی “طوف” از بخشهای این آیین بود.
زنده یاد حسین جلال پور در سال ۱۳۵۵ در گناوه به دنیا آمد و از شاعران غزلسرای جریان موسوم به غزل دهه ۷۰ بود که مجموعه ” کلاغ بعد از کلاغ ” یکی از کتابهای نمونه این جریان بهشمار میرود.
تصحیح دیوانهای اشعار محمدخان دشتی و خواجوی کرمانی از دیگر آثار این شاعر فقید است.
حسین جلال پور در دهم فروردین ۱۳۹۸ در سانحه تصادف در محور خورموج ـ بوشهر درگذشت و در قطعه هنرمندان گناوه به خاک سپرده شد.
- منبع خبر : ایرنا