ندای استان:کارشناس زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی بوشهر گفت: از شهریور امسال تاکنون بیش از هزار و ۸۰۰ زنبوردار مهاجر از اقصی نقاط کشور به استان بوشهر کوچ کردهاند.
به گزارش ندای استان، فرید صادقی زاده کارشناس زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: زنبورداران مهاجر هر ساله در دو مرحله وارد این استان میشوند. مرحله اول کوچ، با هدف تولید و برداشت عسل کُنار است که از اواسط شهریور هر سال صورت میگیرد و مرحله دوم کوچ که به طور معمول بعد از اولین بارندگی در استان آغاز میشود که با هدف زمستان گذرانی، تولید مثل، تکثیر جمعیت زنبور عسل و تولید بچه کندو است و تا آخر سال ادامه پیدا میکند.
او ادامه داد: پیش بینی میشود که تا آخر امسال تعداد زنبورداران مهاجر از دو هزار نفر بیشتر شود.
کارشناس زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: زنبورداران مهاجر بعداز تکثیر جمعیت زنبور عسل، در بهار سال بعد به دو گروه تقسیم میشوند. گروه اول که از اوایل بهار همراه با بچه کندوهای تولیدشده به استان مبدا برمیگردند، و گروه دوم آنهایی هستند که تا اواخر بهار در استان میمانند و عسل بهاره تولید میکنند و بعد از برداشت آن کوچ میکنند.
صادقی زاده گفت: طبق دستورهای موجود، تمام زنبورداران مهاجر، قبل از کوچ به استان، موظف به دریافت نامه کوچ و گواهی سلامت زنبورستان از مدیریت جهاد کشاورزی و اداره دامپزشکی شهرستان مبدا هستند. همچنین زنبورداران بعد از ورود به استان نیز باید مجوز اسکان دریافت کنند تا تداخلی در حریم سایر زنبورستانهای بومی و مهاجر صورت نگیرد.
استان بوشهر به علت داشتن ۵۰ هزار هکتار درخت کُنار یکی از مراکز مهم تولید عسل کنار به شمار میرود و سالانه بیش از هزار تن عسل کنار در این استان تولید میشود.
نشان جغرافیایی عسل کنار استان بوشهر با علامت تجاری ۱۴۳-GI ثبت ملی شده است.