ندای استان:سرانجام با اتخاذ تصمیم قطعی برای یکی از مهمترین معضلات صیادان جنوب، صید ترال به مدت دو سال ممنوع شد. به گفته رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس ممنوعیت صید ترال که قرار است با هدف آیش دریا انجام شود” دو ساله است و از ابتدای آذرماه اجرایی میشود”.هفته گذشته رئیس مجلس برای نظارت میدانی از سیستان و بلوچستان به این استان سفر کرده و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات مردم این منطقه قرار گرفته بود.
به گزارش ندای استان،سمیه رفیعی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به مصوبه فراکسیون محیط زیست در خصوص توقف صید ترال در آبهای کشور، گفت: ۵۳ هزار صیاد در سواحل جنوبی ایران به صورت مستقیم از صید سنتی ارتزاق میکنند؛ اما متاسفانه حدود ۱۰ سال است که پدیده شومی به نام صید ترال با جارو کردن تمامی ماهیان دریای جنوب کشور، صیادان را با مشکلات عدیدهای روبرو کرده است به نحوی که حدود ۸۰ درصد صیادان چابهار به واسطه ورود کشتیهای صید ترال به این آبها بیکار شدند.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس یازدهم با اشاره به تبعات بیکاری صیادان جنوب کشور افزود: صید ترال شغل و احساس هویت شغلی صیادان را از بین برده و موجب افزایش چشمگیر معضلات اجتماعی چون اعتیاد، قاچاق و مشکلات خانوادگی شده است.
وی با بیان اینکه ترالدارها افراد ذینفوذ و متصل به بخشی از دستگاهها بودند و به راحتی مجوز دریافت می کردند، تصریح کرد: ترال دارها در سایه عدم نظارت دستگاههای متولی هر آنچه را که در دریا بود به نفع خودشان استخراج میکردند و با توجه به دستگاههای پیشرفتهای که در اختیار داشتند چیزی برای صیاد سنتی باقی نمیگذاشتند؛ این معضل سالیان سال صیادان سنتی جنوب کشور را با مشکل و چالش جدی مواجه کرده و زندگی صدها هزار نفر را که به صورت مستقیم و غیر مستقیم به صید وابسته است را مختل میکند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: فراکسیون محیط زیست مجلس یازدهم از زمان آغاز به کار خود بررسی صید ترال را به صورت علمی و کارشناسی در دستور کار خود قرار داد تا به جهت آیش دریا صید ترال متوقف شود.
رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، با بیان اینکه برخی از صیادان به دلیل نبود صید کافی در دریاهای کشور و وجود کشتیهای صید ترال مهاجرت کردند، ادامه داد: عدم نظارت باعث شده است که کشتیها به آبهای ساحلی بیایند؛ با اینکه قرار بوده فقط صید میان ِآبزی داشته باشند اما صید کفزی میکنند. در واقع این کشتیها کف دریا را جارو میکنند و رسما چیزی باقی نمیماند.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: بعد از پیگیری ها و جلسات متعدد در فراکسیون محیط زیست در چارچوب کاری علمی و کارشناسی شده با حمایتهای ویژه دکتر قالیباف و نیروی دریایی سپاه و سردار تنگسیری امشب توافقنامهای در کارگروه ساماندهی صید ترال در فراکسیون محیط زیست مجلس با حضور معاونان وزارت جهار کشاورزی و رئیس کارگروه صید و شکار امضا کردیم تا به واسطه آن صید ترال به مدت دو سال به جهت آیش دریا متوقف شود. یقیناً این امر اقدامی بسیار مهم برای کشور بوده که از اول آذر ماه اجرایی میشود./