وی با اشاره به اینکه از حدود ۵۰ درصد از واحدهای مسکونی شناسایی شده در کشور، تعداد ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد خالی به عنوان خانه دوم مالکان مورد شناسایی قرار گرفته است، تصریح کرد: در این مرحله مشخص شد که برخی افراد دارای ۶۵۰، ۵۰۰، ۳۰۰ و یا ۲۰۰ واحد به نام خود هستند.
آقای رضایی کوچی با اشاره به اینکه هم اکنون سایر واحدهای مسکونی خالی در کشور نیز در حال شناسایی هستند، گفت: با توجه به اینکه این شناسایی هم اکنون از سوی وزارت راه و شهرسازی و سامانه املاک و مسکن در حال انجام است، انتظار میرود بعد از تعطیلات تاسوعا و عاشورا که وزیر راه و شهرسازی در کمیسیون عمران حضور پیدا میکند، این رقم به ۱۵ میلیون واحد شناسایی شده، برسد.
وی اضافه کرد: تلاش میکنیم هر چه زودتر واحدهای خالی در کشور شناسایی شود و در اجرای قانون اخذ مالیات از خانههای خالی مشکلی نداشته باشیم.
مجلس شورای اسلامی ۱۵ مرداد امسال قانون اخذ مالیات از واحدهای خالی را به تصویب رساند.
بر اساس مصوبه مجلس، سرپرستان خانوار مکلفند اقامتگاه اصلی خانوار را حداکثر ظرف مدت دو ماه پس از انتشار دستورالعمل اجرایی این قانون در سامانه املاک و اسکان کشور ثبت کنند، علاوه بر اقامتگاه اصلی، هر خانوار میتواند حداکثر یکی از واحدهای تحت تملک خود در شهر غیر از محل اقامتگاه اصلی را به عنوان اقامتگاه فرعی ثبت کند. اقامتگاههای موضوع این تبصره معاف از مالیات مندرج در این ماده است.