خبر استان:مدیر حج و زیارت استان بوشهر گفت: کشور ما در طول سال به غیر از ایام اربعین حسینی بیش از یک میلیون نفر به عتبات عالیات عراق اعزام میکند و از این آمار بیش از ۱۰ هزار نفر زائر بوشهری به این سفر زیارتی اعزام میشوند.
به گزارش خبر استان،عبدالرسول رنجبر، مدیر حج و زیارت استان بوشهر در گفتوگو با کانون خبرنگاران ایکنا،از اعزام زائران بوشهری به همایش عظیم اربعین حسینی خبر داد و گفت: کشور ما در طول سال به غیر از ایام اربعین حسینی بیش از یک میلیون نفر به عتبات عالیات عراق اعزام میکند و از این آمار بیش از ۱۰ هزار نفر زائر بوشهری به این سفر زیارتی اعزام میشوند.
مدیر حج و زیارت استان بوشهر با بیان اینکه رویکرد مردم به سفرهای زیارتی عتبات عالیات مثبت است، افزود: در سال ۹۴ تعداد ۱۲ هزار و ۳۰۰ نفر در قالب ۳۲۳ کاروان به نجف، کربلا، کاظمین و سامراء اعزام شدند و همچنین در اربعین حسینی سال گذشته تعداد ۱۰ هزار و ۲۶۴ نفر از زائران بوشهری موفق به اخذ ویزا جهت اعزام شدند.
وی با اشاره به اینکه پیشبینی سازمان حج و زیارت برای اعزام زائران ایرانی در ایام اربعین حسینی امسال تعداد دو میلیون نفر است، گفت: سامانه سما از ابتدای مردادماه فعالیت خود را شروع کرده است و افراد متقاضی زیارت عتبات عالیات در ایام اربعین حسینی میتوانند از ۱۶ مردادماه جهت ثبت نام وارد این سامانه شوند و تاریخ خروج از مرز و دفتر زیارتی خود را تعیین کنند.
ممنوعیت خروج زائران بدون بیمه در اربعین حسینی
رنجبر در ادامه تأکید کرد: زائران حتما باید در سامانه سما خود را بیمه کنند و در غیر این صورت زائرانی که بیمه نشدند، نمیتوانند از مرز خارج شوند و از آن طرف با تدابیری که سازمان حج و زیارت کشور در قالب ستاد ساماندهی و ثبت نام اربعین حسینی دیده است، بحث رفع مشکل ارز زائران عتبات عالیات است که در زمان ثبت نام در سامانه سما، معادل ریالی از حساب فرد متقاضی کسر میشود و بهعنوان وجه ارزی به حساب دفتر زیارتی تعیین شده، پرداخت میشود.
صدور ویزا ۶۰ روز قبل از پیادهروی اربعین
مدیر حج و زیارت استان بوشهر با اعلام این خبر که کار صدور ویزا از اول شهریورماه سال جاری در استانهای تهران، خراسان رضوی، کرمانشاه و خوزستان انجام خواهد شد، اظهار کرد: از یکم مهرماه سال جاری یعنی ۶۰ روز قبل از همایش عظیم پیادهروی اربعین حسینی با هماهنگی وزارت امور خارجه ایران و کنسولگری عراق تعداد نقاط صدور ویزا جهت زائران به ۲۰ نقطه افزایش مییابد و نشانی دفاتر رسمی که اقدام به صدور ویزا میکنند از طریق پایگاه اطلاعرسانی سازمان حج و زیارت کشور اعلام میشود و به این شیوه دیگر مشکلی برای اخذ ویزا نخواهیم داشت.
وی افزود: توصیه ما این است که افراد جهت تسهیل و تسریع در عرض روادید به صورت گروهی و هیئتی، اقدام به ثبت نام کنند و از ثبت نام انفرادی خودداری کنند و مردم متقاضی میتوانند از طریق مراجعه به دفاتر رسمی زیارتی و یا از طریق اینترنتی در سامانه سما ثبت نام خود را انجام دهند و سپس مدارک خود را به دفاتر زیارتی انتخابی عودت دهند.
عبدالرسول رنجبر در ادامه اضافه کرد: زائرانی که مشتاق هستند از ۱۳ شهریورماه تا ۱۵ آبانماه که با «عرفه، عید قربان، عید غدیر، محرم و دهه اول صفر» مصادف است، اعزام شوند از پنجم تا ۱۵ مردادماه در سامانه www.atabat.haj.ir ثبت نام و یا به سازمان حج و زیارت استان مراجعه کنند و لازم به ذکر است که نتایج این بخش اعزام مذکور ۱۸مردادماه اعلام خواهد شد.
وی افزود: استان بوشهر از لحاظ تناسب نسبی جمعیتی در بحث اعزام به عتبات عالیات، رتبه چهارم را در کشور دارد.
از سرگیری حج در گرو تعهد اخلاقی و قانونی دولت سعودی است
وی با اشاره به اینکه برگزاری حج موجب سربلندی جهان اسلام است، تأکید کرد: در بحث برقراری سفر به سرزمین وحی باید تدبیری در راستای امنیت تمامی حجاج از سوی دولت عربستان سعودی تدارک دیده شود و البته سازمان حج و زیارت ایران در راستای برگزاری مناسک حج تلاش خودش را انجام داد و همچنین نیز اگر سران دولت سعودی به خواستههای دولت ایران تن دهند و متعهد اخلاقی و قانونی باشند، در حال حاضر آماده اعزام حجاج به سرزمین وحی هستیم.
شهادت سه حاجی بوشهری در مناسک حج سال ۶۶
رنجبر به کشتار وحشیانه حجاج در مناسک حج سال ۶۶ توسط گروههای تکفیری اشاره کرد و گفت: در حمله وحشیانه به حجاج مناسک حج سال ۶۶ تعداد ۳۰۰ حاجی ایرانی به شهادت رسیدند و شهید عباس امیری از شهرستان دیر، شهید عوض بازآمده از روستای شبانکاره شهرستان دشتستان و شهید حسین گورکی از روستای مکابری شهرستان دشتستان متعلق به استان بوشهر بودند.
مدیر حج و زیارت استان بوشهر فاجعه عظیم منا را تأسفبارترین لکه ننگ دولت آلسعود و نیرنگ ایادی استکبار خواند و افزود: در فاجعه منا و مناسک حج سال ۹۴ شش نفر که از کاروان استان بوشهر به سرزمین وحی اعزام شده بودند شهید شدند و شهید عبدالعزیز نساج و شهید عبدالرحمن لطیفی دو شهید اهل سنت از جزیره خارگ شهرستان بوشهر بودند که این دو شهید سنی با درخواست و رضایت خانواده در قبرستان مقبره شهدای منا دفن شدند و روحانی شهید حجتالاسلام علی گمارلو که اهل همدان و مسئول عقیدتی سیاسی نیروی هوایی عسلویه بود با توجه به وصیتنامه و تأکید خانواده در قم دفن شد و همچنین جانباز شهید حسین عوضی در گلزار شهدای اهرم شهرستان تنگستان، شهیدمحمد کامل در گلزار شهدای شهرستان جم و شهید حسین فرخ در گلزار شهدای شهرستان دیر دفن و آرام گرفتند.
عضو شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر از تلاش و پیگیری بعثه مقام معظم رهبری تشکر و قدردانی کرد و ادامه داد: دو نفر از حجاج بوشهری از طریق کاروان استان فارس به حج اعزام شده بودند و این دو نفر نیز در فاجعه عظیم منا به مقام رفیع شهادت نائل آمدند و شهید حاج غلامعلی دریانورد که اهل بندر ریگ شهرستان گناوه بود با درخواست خانواده در گلزار شهر شیراز دفن شد و شهید محمد خندان که اهل شهرستان جم بود در زادگاه خود آرمید.
عبدالرسول رنجبر با اعلام اینکه در سال ۹۴ تعداد ۶۸۴ نفر در قالب شش کاروان با پروازهای داخلی از استان بوشهر به حج تمتع اعزام شدند، اظهار کرد: از استان بوشهر تعداد سه هزار نفر در قالب ۲۰ کاروان و ۱۰ پرواز در سال ۹۴ به عمره مفرده اعزام شدهاند.
وی با اشاره به اینکه ۱۳ سامانه اداری و زیارتی جهت تسهیل و تسریع در ثبت نام ابتدایی زائران فعال است، گفت: گسترش سامانههای اداری و زیارتی بهمنظور ساماندهی شفاف متقاضیان و تبدیل سیکل سنتی به سبک پیشرفته و خدمات الکترونیک است و دفاتر رسمی خدمات زیارتی سازمان حج و زیارت نیز بهعنوان دفتر پیشخوان دولت محسوب میشود.
مدیر حج و زیارت استان بوشهر اعلام کرد: بیش از ۹۰۰ نفر کارگزار حج و زیارت داریم که شرایط اعزام به عمره ثابت و راهنما، عتبات و حج را دارند و در حال حاضر ۳۵۰ نفر از کارگزاران حج استان بوشهر فعال هستند و ادامه روند فعالیت در این بخش یک سقف سنی و شرایط خاص آییننامه دارد.
راهاندازی نخستین کاروان عمره و تمتع اهل سنت در بوشهر
وی در ادامه با بیان اینکه در تمامی شهرستانها مدیر کاروان حج داریم، افزود: یک کاروان تخصصی ویژه اهل سنت در بخش عمره و تمتع در استان بوشهر برای نخستین بار در کشور راهاندازی شده است و همچنین آموزش و افزایش تعداد کارگزاران و خدمهها متناسب با متقاضی رشد خواهد داشت.
عبدالرسول رنجبر با اشاره به اینکه بخش آموزشی دانشگاه علمی و کاربردی حج و زیارت استان بوشهر در طول سال فعال است، خبر داد: تاکنون ۲۵ نفر فراگیر مقطع کارشناسی از این مرکز آموزشی فارغالتحصیل شدهاند.
وی با بیان اینکه تعداد ۳۰۰ روحانی و مداح بوشهری دارای کد اعزام هستند، اظهار کرد: بخش سفر عتبات عالیات سازمان حج و زیارت در راستای اعزام کاروان دانشجویی و دانشآموزی با همکاری دو وزارتخانه مرتبط فعالتر شده است و در بحث اعزام کاروان عتبات دانشجویی و دانشآموزی تهسیلات با تخفیف ویژه در اختیار متقاضیان مشتاق میگیرد.
مدیر حج و زیارت استان بوشهر در پایان با اشاره به اینکه ۲۳ دفاتر خدمات زیارتی در این استان مجوز رسمی دارند، گفت: تعداد ۲۲ دفتر در شهرستان بوشهر، سه دفتر در شهرستان شهرستان دشتستان، دو دفتر در شهرستان کنگان، دو دفتر در شهرستان گناوه، دو دفتر در شهرستان دشتی، یک دفتر در شهرستان دیر و یک دفتر در شهرستان دیلم در بخش عمره و عتبات فعال هستند.