ندای استان:به گفته امیری ولایت کاپیسا در شمال شرقی کابل واقع است و متاسفانه مردم آنجا اکثرا بیسواد هستند و به همین دلیل فقر، کمتر به تحصیل توجه دارند.
به گزارش ندای استان،به دست آوردن موفقیت در سطح کشور توسط یک جوان به ویژه در بزرگ ترین ماراتن علمی کشور بسیار ارزشمند و قابل ستایش است٬ اما این موفقیت وقتی در کنار کار و تلاش برای تامین معاش خانواده باشد و از ابتدا بدون هیچ گونه حمایتی و تنها با اتکا به توانایی ها و استعداد فردی خود جوان باشد٬ چه بسا ارزش آن از هر موفقیتی بالاتر و ستودنی تر است.
نورالهدی امیری جوان برومند و بااستعداد که اصالتا از کشور دوست و همسایه٬ دیار افغانستان است اما بزرگ شده آب و خاک کشور عزیزمان ایران٬ با وجود اینکه از ابتدا در مدارس عادی دولتی تحصیل کرده و به گفته خودش در کنار تحصیل٬ از ساعت ۷ صبح تا ساعت ۹ شب پا به پا و در کنار پدر و دیگر بردارانش برای تامین معاش خانواده ۹ نفره شان کار می کند٬ توانسته است با همت و زحمات شبانه روزی خود به خوبی به فعل خواستن جامه ی عمل بپوشاند و رتبه ۱۲۳ رشته ی علوم تجربی در کنکور سال ۹۸ را با سربلندی کسب نماید.
سردار امیری پدر نورالهدی که متولد روستای میاخیل از توابع شهرستان تگاب در ولایت(استان) کاپیسا در کشور افغانستان است٬ قبل از مهاجرت به ایران در روستایشان به کشاورزی مشغول بوده و جنگ٬ فقر٬ نبود امکانات تحصیل برای فرزندان و عدم دسترسی به پزشک و امکانات درمانی به گونه ای که وقتی کسی سخت بیمار بوده ناچار بوده برای درمان مسیرهای طولانی را طی کند که گاها بعضی افراد در همین مسیرهای طولانی جونشان را از دست می دادند٬ باعث می شود تا دیار خود را علی رغم میل باطنی رها کرده و همراه خانواده راهی سرزمینی که زمانی از لحاط تقسیمات جغرافیایی بین المللی با وطنش یک آب و خاک محسوب می شده شود.
به گفته امیری ولایت کاپیسا در شمال شرقی کابل واقع است و متاسفانه مردم آنجا اکثرا بیسواد هستند و به همین دلیل فقر، کمتر به تحصیل توجه دارند. پدر نورالهدی در آنجا باغ کوچکی داشته است . ولایتی که هنوز نیز امنیت وجود ندارد و جنگ میان طالبان و دولت همچنان ادامه دارد.
نورالهدی با وجود انجام کارهای سخت ساختمانی (شنارژبندی٬ قالب بندی و …) اما از همان دوران ابتدایی در تمام پایه ها شاگرد برتر کلاس بوده و در مقاطع متوسطه همه ساله رتبه اول را تصاحب نموده است. همت و تلاش این جوان عزیز و کسب رتبه زیر هزار کنکور در کنار کسب و کار ما را بر آن داشت تا گفت و گویی با ایشان داشته باشیم٬ امیدواریم که نقطه آغازی باشد برای دیگر جوانان عزیز ایران؛
ابتدا کمی در مورد خودتان و خانواده تان بگویید؛
نورالهدی امیری هستم. شغل پدرم بنایی است و مادرم خانه دار هستند. خانواده۹ نفره هستیم که در شهر خورموج محله دشتیها زندگی می کنیم. تحصیلات پدرم تا کلاس دوم هست و مادرم کم سواد است.
در چه مدرسه ای درس خواندید؟ (دولتی یا غیردولتی)
از ابتدا در مدرسه دولتی عادی درس خواندم و دانش آموز دبیرستان ادب بودم که مدرسه دولتی عادی است و هیئت امنایی هم نیست. خودم خیلی علاقه داشتم مدرسه تیزهوشان بروم ولی مدرسه تیزهوشان حتی اگر صندلی خالی هم داشته باشند اجازه نمی دهند که بروم.
از چه زمانی به طور جدی مطالعه برای کنکور را آغاز کردید؟
سال آخر تحصیلم از ابتدای مهرماه کارم را رها کرده و به صورت جدی تر درس می خواندم. البته به دلیل اینکه پدر و برادرانم محل کار بودند، در کنار مطالعه امورات و کارهای بیرون از منزل هم خودم انجام می دادم.
آیا برنامه ریزی خاصی داشتید؟
بله _ برنامه ریزی داشتم، نمونه سایت های مشاوره ای را دانلود می کردم و به علت هزینه دار بودن برنامه کاملشان بقیه برنامه را مطابق شرایط خودم خصوصی سازی می کردم.
چند ساعت در روز درس می خواندید؟
بین ۱۰ تا ۱۳ ساعت. البته در روزهایی که کار می کردم بین ۲ تا ۳ ساعت درس می خواندم.
از این همه مطالعه خسته نمی شدید؟
خیر _ وقتی هدف داشته باشی و به هدفت علاقه داشته باشی خستگی اتفاقا شیرین هم هست و تلاش و پشتکار در کاری درست باعث ترشح هورمونی می شود که باعث شادی می شود.
آیا در آزمون های آزمایشی کنکور هم شرکت کردید؟
بله تا حدودی در آزمون های خارج از مدرسه شرکت می کردم.
در چه رشته ای قصد دارید ادامه تحصیل دهید و در کدام دانشگاه کشور؟
پزشکی تهران یا شیراز
مهم ترین عامل موفقیت شما در کنکور چیست؟
مهم ترین عامل خداست، چندین بار به شدت دست خدا را در زندگی ام حس کردم.
طی این مدت تفریح هم می کردید؟ آیا در جمع خانواده هم بودید یا فقط مطالعه و کتاب
خیلی کم. فقط در صورت لزوم
روز کنکور استرس و نگرانی هم داشتید؟
استرسم به حدی نبود که تاثیر منفی روی عملکردم داشته باشد و استرس مفید و مثبتی بود.
موقع تست زدن وقت کم نیاوردید؟
بله
اگر استرس نداشتید این آرامش رو چگونه کسب کردید؟
توکل بر خدا کردم و دوستی داشتم که اعتماد به نفس خوبی داشت و باعث شد که اضطرابی نداشته باشم.
آیا مشاور خصوصی هم داشتید برای کنکور؟
خیر
یکی از مشکلات امثال شما که داوطلب کنکور هستند انرژی های منفی است که از سوی بعضی افراد شامل حالشان می شود. آیا شما هم این مشکل داشتید؟
بله _ ولی به این نکته اعتقاد داشتم که خواستن توانستن است و استعداد خوبی دارم و می توانم بعضی شرایط را تغییر داده و با بقیه اش کنار بیایم.
این روزها یکی دیگر از مشکلات جوانان و داوطلبان کنکور استفاده بیش از حد از تلفن همراه است. شما از تلفن همراه هم استفاده می کنید؟ بیشتر در چه زمینه ای از آن استفاده می کنید؟
موبایل برادرم هست و خودم ندارم. برای سؤالات درسی که داشتم و دیکشنری آن از موبایل برادرم استفاده می کردم.
لطفا معدل کتبی نهایی سال سوم و درصدهای کنکورتان را بفرمایید؛
معدلم ۷۳ /۱۹
زبان فارسی ۶۲ درصد
فرهنگ و معارف ۸۴
زمین شناسی ۴ /۶۱
زبان عربی ۵۸
زبان خارجی ۶۸
ریاضی ۷۰
زیست شناسی ۹۲
فیزیک ۸۵
شیمی ۷۴ درصد
نقش خانواده و معلمان خود در کسب این موفقیتتان چگونه ارزیابی می کنید؟
خانواده و معلمانم و مدیر مدرسه مان زحمات زیادی برای من کشیدند که صمیمانه از همه این عزیزان قدردانی می کنم و انشاالله روزی بتوانم زحماتشان را جبران کنم.
آیا شما هم عقیده دارید که کنکور سرنوشت افراد را تغییر می دهد؟
مسیر زندگی افراد توسط عملکرد خودشان تغییر می کند و کنکور صرفا مسیر این تغییر است.
آیا پیش بینی می کردید تا این حد موفق شوید و این رتبه رو کسب کنید؟
در ۲۴ ساعت قبل کنکور آن طور که می خواستم اوضاع پیش نرفت و در جلسه بهترین عملکردم را نداشتم ولی تلاشم در طول سال در حدی بود که با وجود این موضوع کنکور را از دست ندهم.
در چه رشته ای قصد دارید ادامه تحصیل دهید؟
تخصصم را در جراحی قلب یا مغز می گیرم.
چه هدف و انگیزه ای باعث شد که این همه تلاش کنید؟
در واقع درد جامعه افغانستان و اوضاع بد امروز آن محرک اصلی من بود و با خودم می گفتم اگر بنده و امثال من تلاش خود را نکنند و جامعه را به حال خود رها کنند چه کسی باید این کار را انجام دهد؟! اگر از امریکا انتظار داشته باشیم واقعا اشتباه و بیجا است. تا زمانی که افراد یک جامعه نخواهند هیچ کس دیگری نمی تواند این کار را انجام دهد. این هدف به من انگیزه می داد و باعث می شد تا ناامید نشوم.
توصیه تا به دیگر جوانان و کنکوری های آینده بفرمایید؛
همیشه به همکلاسی هایم گفته ام و الان هم به کنکوری های آینده می گویم اگر بخواهند و تلاش خود را کنند، هزار راه پیدا می شود ولی اگر نخواهند هزار بهانه پیدا می شود.
در آخر اگر هر صحبتی دارید بفرمایید؛
یکی از شرایط پذیرش دانشجویان افغانستان در دانشگاه یک سفر رفت و برگشت به افغانستان است که با توجه به شهریه ی بالای دانشگاه واقعا آزاردهنده است. ما توان پرداخت شهریه دانشگاه را نداریم و این سفر پر خرج و گزاف مشکل را چند برابر می کند. شهریه زیاد دانشگاه خیلی از دانشجویان را با این که در کنار درس خواندن کار هم می کنند مجبور به ترک تحصیل کرده و باعث پشیمانی ما دانش آموزان افغانستان از دانشگاه رفتن شده است که امیدوارم مسئولین به این مساله توجه کرده و مسیر تحصیل را برای ما هموارتر کنند تا همه ما بتوانیم بدون دغدغه مالی تمام توان خودمان را برای ادامه تحصیل به کار بگیریم.
منبع: پیام عسلویه