ندای استان:در حالیکه بیش از هفت ماه تا انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده است، برخی کاندیداها تبلیغات خود را به صورت گسترده دنبال میکنند.
به گزارش ندای استان،دوم اسفندماه امسال یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی برای انتخاب نمایندگان مردم در مجلس برگزار میشود که استان بوشهر در این بین چهار کرسی دارد.
حوزههای انتخابیه استان بوشهر شامل حوزه بوشهر، گناوه و دیلم، حوزه دشتی و تنگستان، حوزه دیر، جم، کنگان و عسلویه و حوزه دشتستان است که هر حوزه یک نماینده دارد.
بر اساس قانون، تبلیغات علنی کاندیداها فقط در هفته منتهی به انتخابات مجاز است و هرگونه فعالیت تبلیغاتی از سوی کاندیداها و حامیان آنها در شرایط کنونی وجاهت قانونی ندارد.
لزوم پرهیز از تبلیغات زودهنگام
فعالیتهای زودهنگام تبلیغاتی علاوه بر اینکه مخالف قانون است، میتواند فضای کشور را انتخاباتی کند که باعث خلل در برخی امور میشود و نباید خیلی زود این فضا ایجاد شود.
این در حالی است که بسیاری از کاندیدهای انتخاباتی فعالیت خود را آغاز کردهاند و هر روز خبرهای جدیدی از این فعالیتها به گوش میرسد.
هم اکنون در هر یک از حوزههای انتخابیه استان بوشهر نام بیش از ۲۰ نفر از کاندیداها بر سر زبانها افتاده است و این تعداد در برخی از حوزهها از ۳۰ و یا ۴۰ نفر نیز تجاوز میکند.
شیوههای تبلیغاتی
یکی از مهمترین شیوههای تبلیغاتی مورد استفاده کاندیداها در شرایط کنونی، تبلیغات چهره به چهره و تبلیغات محفلی است.
کاندیداها با هماهنگی با نزدیکان خود محافلی را با حضور افراد مختلف تشکیل میدهند و علاوه بر معرفی خود، از مدعوین برای گرفتن رأی و یا فعالیت در زمینه انتخابات بیعت میگیرند.
یکی دیگر از شیوههای مورد استفاده کاندیداها، حضور در مجالس عزا و مراسم ترحیم و ختم افراد حوزه انتخابیه است؛ حتی مراسم افرادی که متوفی و اقوام او را هم نمیشناسند.
معمولاً کاندیداها با همراهی گروهی از دوستان و اقوام در مراسم و مجالس حضور مییابند تا علاوه بر دلجویی و احیاناً گرفتن رأی خانواده متوفی، خود را به حاضرین در مراسم نشان دهند.
البته گاهی نیز برخی کاندیداها تعدادی از دوستان و اقوام خود را همراه با تراکت و بنر و تاج گل و…. به این مراسم و مجالس میفرستند تا خود در جایی دیگر خودنمایی کنند.
حضور در فضای مجازی و ارسال دیدگاهها و نظرات و پیامهای تبریک و تسلیت و گرامیداشت و… از دیگر شیوههای تبلیغات کاندیداها است.
کاندیداهایی که تاکنون موضع خاصی در حوزههای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و… نداشتهاند، این روزها برای جلب نظر احزاب و گروههای خاص، پیامهایی صادر میکنند که ممکن است با شخصیت آنها زمین تا آسمان فاصله داشته باشد.
برخی از پیامهای این کاندیداها یا اقتباس از پیامهای دیگران است و یا صاحب قلمی را اجیر کردهاند که برای آنها بنویسند و در گروههای مجازی و لیستهای انتشار در سراسر حوزه انتخابیه توزیع کنند.
برخی کاندیداها اخیر موضع سیاسی خود را محکم انتخاب و اعلام کردهاند. مواضعی که با گذشته آنها در تضاد است و صرفاً برای گرفتن رأی حزبی خاص این مواضع را اعلام میکنند.
تشکیل سمینارها، همایش و کنگره و مجالس سخنرانی نه به اسم انتخابات و تبلیغات ولی با هدف معرفی کاندیداها از دیگر برنامههای تبلیغاتی این روزهای کاندیداها است.
برخی از کاندیدها هم جدیداً دست خیر پیدا کردهاند و کمک مختلف و متنوعی را این روزها برای اقشار و گروههای مختلف دارند.
خرید لباس و توپ برای تیمهای ورزشی، کمک به انجمنهای خیریه، کمک به کتابخانهها، حضور در برنامههای خدمات رسانی تحت عنوان حرکت مردمی و جهادی، توزیع اقلامی چون برنج و روغن و گوشت و… در بین فقرا و حرکاتی از این دست در ماههای اخیر از سوی برخی کاندیداها شدت گرفته است و این در حالی است که پیش از این خیر آنها به کسی نرسیده بود.
این فعالیتهای خیرخواهانه و کمک به مردم اگر رنگ و بوی تبلیغاتی نداشته باشد، بسیار خوب است، ولی اگر بهعنوان حربهای برای تبلیغ استفاده شود، بسیار خطرناک است.
از سوی برخی کاندیداها و حامیانشان شنیده میشود که پولهای هنگفتی برای ایام انتخابات و تبلیغات جمع کردهاند که از هم اکنون هزینه کردها شروع شده است و از زرق و برق آنها پیدا است که خوابهای بلندی برای تبلیغات و انتخابات و مجلس دیدهاند.
برخی کاندیداها برای خود القاب و صفتهایی را تدارک دیدهاند که فقط برای خودشان قابل باور است و ابزار و کلماتی دهنپرکن برای حامیان آنها است.
این روزها وعدههای بسیار زیادی از سوی برخی کاندیداها به مردم داده میشود که برخی از آنها در حیطه کاری و مسئولیت نمایندگان مجلس نیست و تنها وعدهای توخالی برای فریب مردم است. از ارتقای روستا به شهر و تشکیل شهرستان جدید، ساخت مدرسه و بیمارستان و پل، تخصیص اعتبارات چند برابری، امتیاز تیم لیگ برتری و…. از وعدههای برخی کاندیداها است.
کسانی که قصد ورود به عرصه قانون گذاری دارند، قانون را رعایت کنند
سرپرست دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان بوشهر در این خصوص اظهار داشت: افرادی که قصد نامزدی در انتخابات مجلس و ورود به عرصه قانون گذاری دارند مردم باید رعایت قانون را از آنها شاهد باشند.
خلیل رضایی با عنوان اینکه نامزدها باید قانون فعالیتهای انتخاباتی را آگاه باشند و طبق آن عمل کنند، افزود: برخی مواقع رفتار و برخوردها میتواند مصداق بارز تبلیغات پیش از موعد باشد و این فعالیتها به هیچ عنوان از ناظران شورای نگهبان مخفی نمیماند و احصا میشود.
وی در خصوص برخی فعالیتهایی که کاندیدا از ماهها پیش آغاز کردند، گفت: جلسههای خانگی به خودی خود ایرادی ندارد اما هرگونه موضع گیری خلاف و بعنوان تبلیغات زود هنگام تلقی میشود.
تبلیغات زودهنگام ممنوع است
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهربیان کرد: فرآیند برگزاری انتخابات با توجه به تقویم اعلام شده از سوی وزارت کشور در حال انجام است و ستاد انتخابات در استان نیز بر اساس زمانبندی اعلام شده عمل خواهد کرد.
عادل دهدشتی با اشاره به وظایف ستاد انتخابات، اظهار کرد: ستاد انتخابات به رصد فعالیت کاندیدای احتمالی در فضای حقیقی و مجازی پرداخته و مواردی که مصداق تبلیغات زودهنگام انتخاباتی است را جمع بندی و مورد رسیدگی قرار خواهد داد.
دبیر ستاد انتخابات گفت: روند انتخابات به طور کلی شامل چند مرحله مشخص است که شامل تشکیل هیأتهای نظارت، دستور شروع انتخابات توسط وزارت کشور، تشکیل هیئت اجرایی، ثبت نام داوطلبان، اعلام رسمی اسامی کاندیداهای احراز صلاحیت شده، تبلیغات و در پایان هم رأی گیری است.
وی تاکید کرد: برابر قانون، تبلیغات زودهنگام داوطلبان ممنوع است و در صورت محرز شدن تخلف، هیئتهای اجرایی و نظارت در این خصوص به مستندات رسیدگی خواهند کرد.
به هیچ کاندیدایی نه نزدیک هستیم و نه دور
معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار بوشهر در این خصوص اظهار داشت: ما به عنوان مجریان برگزار کننده انتخابات تلاش خود را برای برگزاری انتخابات سالم انجام میدهیم و در این راستا با متخلفین بدون توجه به دیدگاه سیاسی و یا آشنایی برخورد خواهیم کرد.
مجید خورشیدی بیان کرد: به هیچ کاندیدایی نه نزدیک هستیم و نه دوریم. هر گونه رابطهای که با هر کاندیدایی داریم نباید در رفتار انتخاباتی ما تغییری ایجاد کند.
وی خاطر نشان کرد: ما اجرای رسالت خود بعنوان حافظان آرای مردم تنها تلاش میکنیم که با اجرای سالم انتخابات زمینه مشارکت حداکثری مردم را در انتخابات فرآهم کنیم.
نامزدهای انتخاباتی باید بدانند که مردم از روی آگاهی و با توجه به رفتارها و برنامه نامزدها افراد را انتخاب میکنند، لذا باید بدون پرداخت هزینههای گزاف برای تخریب دیگر رقبا برنامهها و اهداف خود را برای مردم بیان کنند.
مشاهده تخلف از سوی نامزدهای انتخاباتی، عزم مردم را برای انتخاب فردی اصلح بیشتر میکند و به کسی که خشت اول را کج گذاشته است اجازه پیشروی نمیدهند.