رویای کشاورزان شمال بوشهر به کابوس تبدیل شد
رویای کشاورزان شمال بوشهر به کابوس تبدیل شد

خبر استان:متوقف شدن طرح انتقال آب از رودخانه زهره و سد چم‌شیر به اراضی شمال استان بوشهر از جمله دیلم و گناوه رویاهای کشاورزان این مناطق را به کابوس تبدیل کرد.

به گزارش خبر استان، رودخانه زهره یکی از مهمترین رودخانه‌های جنوب کشور است که از کوههای شمال استان کهگیلویه و بویراحمد سرچشمه گرفته و پس از طی مسافتی به خلیج فارس می‌ریزد.

از سال‌های گذشته و برای استفاده از آورد آب این رودخانه، طرح احداث سد چم شیر بر روی رودخانه زهره در گچساران آغاز شده که هدف مهم آن تزریق آب به دشت‌های لیراوی و حیات داوود در شمال استان بوشهر است.

این مهم با احداث خطوط انتقال آب از سد چم شیر به این دو دشت اتفاق می‌افتد، موضوعی که رویای دیرینه کشاورزان دیلم و گناوه است.

رویاهای کشاورزان دیلم و گناوه به کابوس تبدیل شد

اجرای این طرح که نقش مهمی در تامین آب کشاورزی ۴۵ هزار هکتار اراضی دیلم و گناوه دارد اکنون با پیشرفت ۳۰ درصدی متوقف شده تا رویاهای کشاورزان این مناطق را به کابوس تبدیل کند.

علی خادمی یکی از کشاورزان دیلمی که اراضی کشاورزی زارعی در دشت لیراوی دیلم دارد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه نبود آب مشکلاتی برای کشاورزان فراهم کرده است اظهار داشت: با پیگیر‌های مکرر کشاورزان حدود ۴ سال قبل طرح عملیات انتقال آب از سد چم‌شیر و رودخانه زهره به اراضی کشاورزی دیلم تدوین و اجرایی شد.

متوقف شدن طرح انتقال آب کشاورزی از سد چم‌شیر به دیلم

وی با بیان اینکه اکنون اجرای این طرح متوقف است گفت: از سال ۱۳۹۳ اجرای طرح یاد شده با داشتن پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی متوقف شد تا کشاورزان این شهرستان همچنان در دغدغه حسرت آب بمانند.

حسین دشمن‌زیاری یکی از کشاورزان دیگر دیلمی با انتقاد شدید در تحقق نیافتن خواسته‌های کشاورزان افزود: اراضی دشت لیراوی یکی از اراضی مطلوب با خاک حاصل خیز است که انتقال آب به این دشت تحول مهمی در استان بوشهر در حوزه تولید و اشتغال ایجاد می‌کند.

وی تاکید: با توجه به مصوب شدن اعتبارات در اجرای طرح انتقال آب از سد چم‌شیر هر چند بخشی از کار اجرا شده ولی به دلائل نامشخصی اجرای این طرح متوقف شده است.

برای انتقال ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب از رودخانه زهره و سد چم‌شیر موافقت شد

مدیر جهاد کشاورزی دیلم نیز با اشاره به اینکه دشت لیراوی بیش از ۴۳ هزارهکتار زمین حاصل خیز است افزود: دشت لیراوی دارای زمین حاصلخیزی است که با اجرای طرح انتقال آب از سد چم‌شیر و رودخانه زهره به این دشت تحول مهمی ایجاد می‌شود.

مصطفی قائدی با اشاره به اینکه اکنون اجرای طرح انتقال آب و ساخت کانال‌ها و بند انحرافی سد متوقف است گفت: برای انتقال ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب از این سد یاد شده موافقت آن به عمل آمده ولی توقف طرح یاد شده، امکان اجرایی شدن انتقال آب به اراضی کشاوری نمی‌دهد.

مطالبات کشاورزان دیلمی محقق شود

رئیس شورای اسلامی شهر دیلم هم با تاکید بر اجرایی شدن طرح انتقال آب از سد چم‌شیر و رودخانه زهره به دشت لیراوی دیلم افزود: با توجه به حفاظت و صیانت مردم دیلم از مرزهای دریایی لازم است به مطالبات مردم محروم دیلم توجه جدی شود.

فاضل دریانورد با اشاره به اینکه اجرای طرح انتقال اب از سد چم‌شیر و رودخانه زهره موجی از خوشحالی در  کشاورزان فراهم کرد تصریح کرد: برای اجرای طرح انتقال آب از سد یاد شده  اعتبارات لازم مصوب و ردیف اعتباری منظور شده ولی اکنون طرح یاد شده متوقف و کشاورزان در حسرت مجدد اجرای پروژه هستند.

اجرای طرح انتقال آب به اراضی کشاورزی دیلم در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است

وی با اشاره به اینکه اجرای  خط انتقال آب به اراضی کشاورزی دیلم در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است افزود: اجرای این طرح که سبب تحول مهمی در حوزه تولید و اشتغال می‌شود ضمن اینکه در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی زمینه اشتغال جوانان  منطقه و دیگر مناطق فراهم می‌آورد.

مدیر منابع طبیعی شهرستان دیلم نیز با بیان اینکه طرح انتقال آب سد چم شیر به اراضی کشاورزی گناوه و دیلم متوقف شده گفت: برای رفع  این مشکل و اجرای مجدد این طرح که دارای پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی است باید چاره اندیشی جدی شود تا این مهم به سرانجام مناسبی برسد.

تکمیل طرح انتقال آب از سد چم‌شیر و رودخانه زهره، آرزو ی کشاورزان دیلمی است

غلامحسین آقاجری تاکید کرد: تکمیل طرح انتقال آب از سد چم‌شیر و رودخانه زهره، آرزو و رویایی دیرینه برای کشاورزان شمال استان بوشهر است که محقق شدن آن جان و رونقی دوباره در کشاورزی این منطقه می‌بخشد.

وی افزود: ادامه طرح یاد شده می‌تواند پایه‌های اقتصاد مقاومتی را مستحکم‌تر و تحول مهم و عظیمی در حوزه تولید و اشتغال در منطقه ایجاد کند.

یکی از اهداف مهم اجرای طرح انتقال آب از سد چم‌شیر به اراضی کشاورزی شمال استان بوشهرتزریق آب به دشت‌های لیراوی و حیات داوود در شمال استان بوشهر است.

با اجرای این طرح اراضی کشاورزی دیلم و گناوه از دیم به آبی تبدیل و نهضت بزرگی در کشاورزی این شهرستان‌ها رقم می‌خورد.

کنترل سیلاب‌ها ، تامین آب کشاورزی، ایجاد مکان تفریحی و توریستی و اشتغال‌زایی از دیگر فواید اجرای طرح انتقال آب از سد چم‌شیر به اراضی کشاورزی شمال استان بوشهراست.

با توجه به اهمیت ادامه طرح انتقال آب از سد چم‌شیر و رودخانه زهره به اراضی کشاورزی دیلم و گناوه باید با نگاه کارشناسی به این موضوع توجه و خواسته‌های کشاورزان محقق شود./تسنیم

Visited 2 times, 1 visit(s) today