خبر استان:دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدراستان بوشهرگفت:باتوجه به اینکه بوشهر جزو استان های سبز در زمینه شمار افراد مبتلا به بیماری اعتیاد است مجوز راه اندازی مراکز ترک اعتیاد اجباری در آن داده نمی شود.
به گزارش خبر استان ارسطوترکمان منش روزیکشنبه درگفت وگو با ایرنا، افزود: با این وجود هم اینک ۱٫۵ درصد جمعیت یک میلیون و ۵۰ هزار نفری این استان به بیماری اعتیاد مبتلا هستند که برای درمان این افراد باید تمهیداتی اتخاذ شود تا از مزایای مراکز ترک اعتیاد استان های همجوار بهره مند شوند.
وی بااشاره به اینکه قانون موجود مبارزه با اعتیاد رویکرد متهم محور دارد نه طبیبانه یادآورشد: این قانون مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام است که نیازمند بازنگری و اصلاح توسط مجلس شورای اسلامی دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر اظهارداشت: هم اینک اگر فرد معتادی به صورت داوطلبانه خود را معرفی کند سابقه سوپیشینه برایش صادر نمی شود اما اگر دستگیر شود بعنوان متهم با وی برخورد خواهد شد.
وی گفت: براساس تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر برنامه ریزی برای کاهش ۲۵ درصدی شمار معتادان کشور در برنامه ششم توسعه، تمهیدهای لازم دراین زمینه از طریق پیشگیری و اطلاع رسانی در استان اندیشیده شده است.
وی اضافه کرد: همچنین برای افرادی که درمناطق آلوده زندگی و درمعرض آسیب قراردارند برنامه ریزی شده تا به نحو مطلوب آموزش و اطلاع رسانی به منظور معرفی آسیبهای اعتیاد و پیشگیری از آن صورت گیرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدراستان بوشهر ادامه داد: ۵۴ مرکزدرمان سرپایی، کمپ های اقامتی و مراکز دیگر در این استان در زمینه مقابله به آثار سو مواد مخدر و اعتیاد فعال هستند.
ترکمان منش ادامه داد: این مراکز شامل ۱۴ کمپ اقامتی کوتاه مدت، چهار مرکز کاهش آسیب گذری با درمان نگه دارنده زیر نظر سازمان بهزیستی، ۲۶ مرکز درمانی سرپایی کاهش سو مصرف مواد مخدرهستند.
وی اضافه کرد: همچنین سه کلینیک مثلثی تحت نظارت زندان های استان درشهرستانها، دو مرکز سرپناه برای معتادان بی خانمان در شهرستانهای کنگان و دشتستان، سه مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری و یک مرکز ترک اعتیاد کنگره ۶۰ فعالیت دارند.
ترکمان منش بیان کرد: علاوه براین یک انجمن NA نیز با جمعیت سه هزار نفر تحت پوشش برنامه های بهبودی فعال است که هیچ گونه هزینه ای برای دولت در بر ندارد و همواره نتایج مثبت و خوبی داشته اند.
وی گفت: بعضی ازمحلات مسکونی دراستان بوشهر ازجمله جفره، صلح آباد در بوشهر و حسین آباد در برازجان آسیب پذیرتروبیشترین معضل را در زمینه اعتیاد داشته شناسایی و در این محلات نیز مراکز پیشگیری پیش بینی شده است.
ترکمان منش اظهارکرد: همچنین برنامه هایی در رسانه ملی در قالب ۳۲ برنامه تلویزیونی و ۳۲ برنامه رادیویی در نظر گرفته شده است تا اطلاع رسانی مناسبی به خانواده ها و افراد صورت گیرد.
ترکمان منش اضافه کرد: برپایی کارگاه های آموزشی در محلات شهری و روستایی، مراکز دانشگاهها و آموزش و پرورش، محیط های کار در حوزه صنعت نفت و گاز و خانواده از دیگر برنامه های این شوراست که ادامه خواهد داشت.