خبر استان:خبر ساخت دهکده تفریحی در نواحی ساحلی بوشهر در چند روز اخیر نگرانی و نارضایتی فعالان و دوستداران محیط زیست را در پی داشته است.

به گزارش خبر استان،خور و تالاب ساحلی بوشهر سالهاست به عنوان یکی از زیستگاه های آبزیان دریایی شناخته شده که از نظر صید دریایی ارزش اقتصادی بالایی دارد.

این منطقه که یکی از زیباترین نواحی بوشهر محسوب می شود چندی است بستر جولان بلدورزها و کامیون هایی شده است که به منظور ایجاد دهکده ساحلی دست به تخریب برخی نواحی ساحل و انباشت مصالح پرداخته اند.

عملیاتی که دوستداران محیط زیست آن را نوعی دریاخواری و عملیات تخریب ساحل می دانند و خواستار توقف این فعالیت ها هستند. اما ظاهرا این اقدامات که با مجوز استانداری در حال انجام است، از نظر مسئولان استان وجه قانونی داشته ازاین رو به این اعتراضات توجهی نمی شود.

فعالان محیط زیست معتقدند ساخت این دهکده ساحلی بدون ارزیابی های زیست محیطی و مجوز این سازمان در حال انجام بوده و در صورت تداوم با دست درازی به حریم خور و تالاب ساحلی بوشهر این زیستگاه حساس را به نابودی می کشاند.

همچنین از آنجا که این مناطق بستر رشد مرجان هاست احتمال تخریب مناطق مرجانی و وارد شدن خسارت به محیط زیست دریایی نیز از جمله دیگر دلایل مخالفت دوستداران محیط زیست با اجرای این طرح است. ضمن اینکه این افراد معتقدند با ورود به مناطق حساس دریایی نه تنها به آبزیان زیستگاهی بلکه به لاروهای زیردریا هم آسیب وارد می شود

.

مسائل زیست محیطی رعایت شده است!

بحث ایجاد یک دهکده گردشگری در ساحل بوشهر به عنوان مهمترین اقدام در توسعه و رونق گردشگری و جذب توریست در این منطقه جنوبی از چند سال پیش مطرح بوده و استانداری بوشهر از سال گذشته بارها اجرای این طرح را مهمترین برنامه خود برای توسعه زیرساخت های گردشگری در سواحل بوشهر عنوان کرده است.

حالا پس از گذشت مدت زمانی از شروع مراحل ساخت این دهکده ساحلی، برخی کارشناسان به غیرکارشناسی بودن این طرح رای داده اند. این در حالی است که چندی پیش مصطفی سالاری استاندار بوشهر اعلام کرده بود: تمام الزامات زیست‌محیطی در دهکده گردشگری بوشهر رعایت شده و مورد تاکید است.

وی با اشاره به اینکه برای سرمایه گذاران در این زمینه فرش قرمز پهن شده است گفته بود: از همه ظرفیت‌های برای توسعه گردشگری استان بوشهر استفاده خواهیم کرد و یکی از مهمترین برنامه‌های ما، گردشگری ساحلی و ایجاد تفریحات آبی و ساحلی است.

همچنین همان زمان معاون امور عمرانی استاندار بوشهر هم تاکید کرده بود: یکی از مسائل بسیار مهم در راه‌اندازی دهکده های گردشگری، رعایت مسائل زیست محیطی و برهم نخوردن اکوسیستم سواحل دریا در اجرای این پروژه‌ها است که علی‌رغم برخی انتقادات مطرح شده، نگاه و رویکرد استان این است که هیچ مخاطره زیست محیطی در ساخت این دهکده های ساحلی اتفاق نیافتد.

این در شرایطی است که برخی کارشناسان محیط زیست و فعالان این حوزه معتقدند در این چند روز که شاهد فعالیت ماشین آلات در این منطقه بوده اند بارها از طرق مختل اعتراض خود را نسبت به تهدیدات زیست محیطی منطقه اعلام کرده اند اما هیچ پاسخی دریافت نکرده اند!

محمد مهدی طیاری یکی از فعال محیط زیست بوشهری و مخالف اجرای این طرح در این خصوص صدمه ساخت این دهکده تفریحی به خور سلطانی می گوید: این محل زیستگاه بسیاری از آبزیان ارزشمند دریایی است و ۳۳ هزار درخت حرا دست کاشت دارد، از همین رو هرگونه دستکاری در چرخش آبی و اکوسیستم منطقه می تواند به شدت تاثیرگذار باشد، علاوه بر این حدود دوسوم از ماهیان با ارزش تجاری و۹۰ درصد صید دریایی به دلیل تجدید نسل و یا طی کردن قسمتی از مراحل رشد به این مناطق وابسته اند که ارزش اقتصادی بالای آن را نشان می دهد.

این در حالی است که گزارشات رسیده از منطقه ایجاد راه دسترسی در نزدیکی محل کاشت درختان حرا و انباشت نخاله های ساختمانی در این اکوسیستم را به روشنی تایید می کند.

منبع:روزنامه جوان

Visited 4 times, 1 visit(s) today