ندای استان:رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اطلاعات دقیقی از بانوان شاغل نداریم بر تهیه این بانک اطلاعاتی توسط معاونت زنان رئیس جمهور تأکید کرد.
به گزارش ندای استان،فریده اولادقباد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به ابلاغیه رئیس جمهور در خصوص نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفهای و افزایش تعداد مدیران زن در دستگاههای اجرایی به ۳۰ درصد تا پایان برنامه ششم، اظهار کرد: فراکسیون زنان مجلس مجلس به دنبال اجرای این ابلاغیه نهاد ریاست جمهوری بوده و از ۴ وزیر جدید دولت نیز در این رابطه به صورت مکتوب تعهد گرفته است ولی هنوز این مسئله در نهادها و دستگاههای دولتی اجرایی نمیشود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فراکسیون زنان مجلس به دنبال تحقق ماده ۱۰۱ برنامه ششم توسعه است، گفت: در این بند مهم بر تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن در آن و استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان در همه عرصهها و توجه ویژه به نقش سازنده آنان تأکید شده و نیز لحاظ شده که به منظور بهرهمندی جامعه از سرمایه انسانی زنان در فرآیند توسعه پایدار و متوازن با سازماندهی و تقویت جایگاه سازمانی امور زنان و خانواده در دستگاه، نسبت به اعمال رویکرد عدالت جنسیتی بر مبنای اصول اسلامی در سیاستها، برنامهها و طرحهای خود و ارزیابی آثار و تصمیمات براساس شاخص های ابلاغی ستاد ملی زن و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام کنند.
وی ادامه داد: بر اساس دیدگاه امام راحل نیز بهرهگیری از ظرفیت بانوان همواره مورد تأیید و تأکید ایشان بوده است و با این رویه باید به زنان در پستهای کلان کشور اجازه بروز و ظهور داد.
عضو فراکسیون امید مجلس یادآور شد: همچنین بر اساس اصل ۲۰ قانون اساسی نیز همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند لذا با وجود این تأکیدات قانونی آمار پایین ۱۶ درصدی بانوان شاغل در کشور هیچ توجیهی ندارد.
پاکدستی یکی از ویژگیهای بارز مدیران زن در کشور
اولادقباد تصریح کرد: یکی از محاسن بهره گرفتن از بانوان در سمتهای مدیریتی، پاکدستی و کاهش مفسدههای مالی خرد و کلان است که این مسئله به صورت تجربی خود را نشان داده است.
ضرورت تهیه بانک اطلاعاتی از بانوان شاغل در کشور
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: امروز ضرورت دارد که بانک اطلاعاتی به روزی از بانوان توانمند و شایسته که میتوانند در پستهای مدیریتی و میانی حضور یابند، فراهم شود تا وزرا و دستگاهها بتوانند با دسترسی به این بانک اطلاعاتی مؤثر شود.
وی تأکید کرد: این بانک اطلاعاتی باید توسط استانداریها در هر استان تهیه و تدوین شود و از معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهور نیز انتظار میرود که این موضوع را پیگیری کنند.
اولاد قباد اختصاص ظرفیت ۶۳ درصدی به بانوان را بیانگر این دانست که باید بیش از پیش از بانوان در حوزه اشتغال استفاده کرد و گفت: این مسئله نشان میدهد که بانوان شایستگی حضور بیش از پیش در سطح جامعه را دارند.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی از اقدامات انجام گرفته برای حضور بانوان در سمتهای رده بالای مدیریتی خبر داد و گفت: آخرین شنیدهها حاکی از این است که شریعتمداری وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در حال بررسی برای استفاده از ظرفیت بانوان در سمت معاون وزیری بوده؛ همچنین فراکسیون زنان مجلس نیز تلاش دارد در سایر وزارتخانهها هم از ظرفیت بانوان در سمتهای مدیریتی استفاده شود.