ندای استان:تازهترین گزارش کنگره اتحادیههای کارگری انگلیس نشان میدهد که سطح واقعی درآمد مردم این کشور طی ۱۰ سال گذشته بهطور میانگین حدود ۱۲ هزار پوند کاهش داشته که این مساله به گسترش فقر و شکاف طبقاتی در جامعه انگلیس منجر شده است.
به گزارش ندای استان به نقل از ایرنا، دادههای آماری حاکی است که لندن نشینان با میانگین کاهش ۲۰ هزار پوند از درآمد واقعی خود طی یک دهه گذشته، بیشترین خسارت را تجربه کردهاند. کمترین سطح کاهش درآمد نیز مربوط به مناطق شمال شرقی انگلیس است، به طوریکه قدرت خرید ساکنین این مناطق طی ده سال گذشته ۵ هزار پوند کاهش داشته است.
گزارش کنگره اتحادیههای کارگری انگلیس با اشاره به این آمار نتیجهگیری کرده است که این کشور بیشترین سطح کاهش دستمزدها را در قیاس با سایر کشورهای پیشرو در عرصه اقتصادی تجربه کرده است.
«فرانسیس اگرادی» دبیر کل کنگره اتحادیههای کارگری انگلیس دراینباره میگوید: دولت قادر نبوده است تا با بحران هزینه زندگی مقابله کند و درنتیجه میلیونها خانواده در کریسمس امسال نسبت به سال گذشته فقیرتر شدهاند.
وی با اشاره به افزایش سطح درآمد مردم در سایر کشورهای اروپایی افزود: شاخص درآمد در انگلیس همچنان روی لاین آهسته حرکت می کند و وزرا بایستی به فکر حل این معضل باشند.
تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که افزایش نرخ تورم و پایین ماندن دستمزدها در آستانه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، تأثیرات جدی و نامطلوبی را در قدرت خرید و کیفیت زندگی مردم گذاشته است. این مساله اینک به گرایش مردم انگلیس برای ادامه عضویت در اتحادیه اروپا و برگزاری اعتراضات خیابانی برای اعلام مخالفت با برگزیت منجر شده است.
گزارشهای دفتر آمار ملی انگلیس در دو سال گذشته نشان میدهد که شاخص نرخ مشتری ( CPI) غالباً روند صعودی طی کرده و در بهترین حالت ثابت مانده است. ارزش پوند انگلیس در برابر یورو و دلار آمریکا نیز در همین مدت نوسانات شدیدی را تجربه کرده است.
پدیده فقر در انگلیس پس از روی کار آمدن دولت محافظهکار در سال ۲۰۱۰ به اینسو شتاب بیسابقهای به خود گرفته است. وزارت کشور انگلیس دیروز در گزارشی اعلام کرد که آمار افراد بیخانمان در این کشور در یک سال گذشته روند افزایشی طی کرده است. در این آمار که یک نسخه آن در تارنمای وزارت کشور منتشرشده آمده است که طی یک سال گذشته بالغبر ۱۲۰ هزار کودک در انگلیس در اقامتگاههای موقت و غیر مناسب زندگی کردهاند.
این آمار همچنین حاکی است که تا ژوئن ۲۰۱۸ میلادی، ۸۲ هزار و ۳۱۰ خانوار در اقامتگاههای موقت مستقر بوده که این میزان در قیاس با سال قبل ۵ درصد و در قیاس با هشت سال پیش ۷۱ درصد افزایش داشته است. افزون بر این، بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ خانواده در خوابگاه و ۳ هزار و ۷۴۰ خانوار دیگر هم در اردوگاه پناهجویان اسکان داده شدهاند.
مشکل هنگامی جدی میشود که بدانیم آمار یادشده بیانگر بخشی از معضل بیخانمانی در انگلیس است چراکه این آمار، شامل افراد کارتون خواب و آنهایی که بنا به هر دلیلی به ثبتنام خود در فهرست افراد بیخانمان وزارت کشور تمایل ندارند، نمیشود.
موسسه انگلیسی شلتر (پناهگاه) در گزارشی که بهتازگی منتشر کرده است آمار افراد بیخانمان را ۳۲۰ هزار نفر تخمین زده است.
ناظران بر این باورند که سیاست ریاضت اقتصادی دولت انگلیس اصلیترین عامل گسترش فقر و تشدید معضل بیخانمانی در این کشور شده است.