بوشهر روی خط‌قرمز “کم‌آبی”/ مردم ۳۷ شهر و ۶۰۰ روستا در انتظار “تانکرهای آب‌رسانی”
بوشهر روی خط‌قرمز “کم‌آبی”/ مردم ۳۷ شهر و ۶۰۰ روستا در انتظار “تانکرهای آب‌رسانی”

خبر استان:بحران کم‌آبی در تابستان امسال ساکنان یک‌میلیون نفر در ۳۷ شهر و ۴۰۰ روستای استان بوشهر را با مشکل مواجه کرده است.

به گزارش خبر استان، استان ساحلی و گرمیسری بوشهر با دمای بین ۳۵ تا ۵۰ درجه سانتیگراد بالای صفر این روزها با مشکلات عدیده کم‌آبی مواجه است که مردم شهری و روستایی این استان را کلافه کرده است.

استان بوشهر یکی از استان‌های کم بارش کشور است که سال‌هاست بخش بسیار زیادی از آب مصرفی مردم از استان‌های فارس و کهکیلویه و بویراحمد تأمین می‌شود و معمولاً در فصل تابستان به سبب افزایش استفاده‌های مردم این استان جنوبی با کمبود آب مواجه می‌شود و مسئولان استان با سهمیه‌بندی آب سعی دارند مدیریت مصرف داشته باشند.

به سبب تراکم جمعیت و فرسوده بودن شبکه آب کمبودها و نیازهای مردم در حوزه آب چند برابر شده و در بسیاری از نقاط استان و به‌ویژه شهر بوشهر بحران آب بسیار جدی است درحالی‌که بسیاری از محلات بیش از چند ماه است که با کمبود آب مواجه هستند و بارها اعتراضاتی به مسئولان دولتی و گلایه‌هایی به نماینده ولی‌فقیه در استان بوشهر داشته‌اند.

اکنون ۳۷ شهر و ۴۰۰ روستای استان بوشهر با کمبود آب آشامیدنی مواجه هستند که در این راستا تابستان سختی برای مردم این استان ترسیم می‌شود. براساس اعلام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر بیش از ۹۰ درصد منابع تامین آب استان خارج از این استان است که این خود مشکلاتی را برای برنامه‌ریزی و مدیریت توزیع آب فراهم کرده است.

۲۸۰ هزار متر مکعب آب وارد استان بوشهر می‌شود

کیقباد یاکیده با اشاره به اینکه در شبانه روز ۲۸۰ هزار متر مکعب آب وارد استان بوشهر می‌شود، خاطرنشان کرد: ۶۰ درصد این آب از خط آبرسانی کوثر که از سد کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد، ۳۰ درصد از آب چشمه ساسان کازرون و بخش اندکی از چاه‌های زیرزمینی استان بوشهر تامین می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ۶۰ درصد این آب از خط آبرسانی کوثر که از سد کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد، ۳۰ درصد از آب چشمه ساسان کازرون و بخش اندکی از چاه‌های زیرزمینی استان بوشهر تامین می‌شود.

بحران کم‌آبی در استان بوشهر

وی با بیان اینکه بحران کم‌آبی در استان بوشهر حاکم است، افزود: با توجه به گرمای شدید در استان بوشهر نیاز به مصرف آب افزایش یافته که در برخی نقاط جواب‌گوی مشترکان نیست.

یکی از شهروندان بوشهری در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه از ابتدای امسال مشکل بحران آب در این شهر افزایش یافته است،  تصریح کرد: به سبب کمبود آب در استان بوشهر و به‌ویژه شهر بوشهر مدتی است که مردم این شهر با بحران جدی کم‌آبی مواجه هستند و حتی سهمیه بندی هم جوابگوی مشکلات نشده است.

حسین زارعی از افزایش روزهای نوبت‌بندی آب در شهر بوشهر خبرداد و افزود: این سهمیه‌بندی روزبه‌روز در حال تغییر است و از یک روز در میان به چهار روز رسیده است.

وی با تاکید بر چاره‌اندیشی اساسی برای گذر از بحران کم‌آبی گفت: از مسئولان تقاضا می‌شود تا برای حل مشکل آب و مشکلاتی مانند آن اقدامات فوری انجام دهند و به فکر بازسازی شبکه آبرسانی فرسوده قدیمی و یا ایجاد زیرساخت‌های جدید باشند.

یک شهروند دیگر بوشهری نیز با گلایه از وضعیت نامطلوب بی‌آبی تاکید کرد: براساس نوبت‌بندی آبی که اعلام شده قرار شد یک روز در میان آب وارد شبکه‌های منازل شود ولی ما تا صبح همچنان منتظر می‌مانیم ولی حتی یک قطره آب هم مشاهده نمی‌کنیم.

وی با انتقاد از مدیریت نامطلوب تامین آب بوشهر افزود: مشکل کم‌آبی مربوط به سال‌های اخیر نیست ولی هیچ‌وقت وضعیت این بحرانی نبوده به گونه‌ای که مجبور به خرید آب تانکری و نگه‌داری در مخازن ذخیره آب هستیم این هم باید در نوبت برویم.

آب‌انبارهای قدیمی در دلوار احیا می‌شود

یکی از شهروندان دلواری هم در گفت‌وگو با تسنیم با گلایه از کمبود آب در این شهر تاریخی گفت: در بسیاری از ساعات حساس روز با مشکل بی‌آبی مواجه هستیم  در حالی‌که بسیاری از مردم به فکر راه‌اندازی و احیا آب‌انبارهای قدیمی منازل و محلات خود شده‌اند.

عباس محمدی اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از محلات شهر دلوار و روستاهای اطراف به سبب اینکه هفته‌ای دو بار آب از طریق شبکه آبرسانی ‌دارند از آب‌انبار استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه استان بوشهر از مناطق غنی کشور است، افزود: عمده درآمد ملی کشور از استان بوشهر از پارس‌جنوبی، پالایشگاه گاز فجر جم، پایانه نفتی خارگ و مجتمع‌های پتروشیمی تامین می‌شود؛ شایسته نیست مردم این استان در تامین آب دچار مضیقه باشند.

مدیرعامل شرکت آبفای استان بوشهر با بیان اینکه مشترکان آخر خط آب‌رسانی از وضعیت نامطلوبی برخوردار هستند، افزود: شبکه آب‌رسانی بوشهر دارای بیش از ۴ هزار کیلومتر طول است که مشترکان نقاط مرتفع و آخر خط از وضعیت نامطوبی نسبت به مشترکان ابتدای خط برخوردار هستند  که برای رعایت عدالت در توزیع آب مشترکانی که در ابتدای خطوط آب‌رسانی قرار دارند، ضمن رعایت الگوی مصرف آب نسبت به  دیگر مشترکان آب در مصرف بهینه احساس مسئولیت کنند.

 نوبت‌بندی توزیع آب در استان بوشهر ۲۴ ساعته است

کیقباد یاکیده با اشاره به اجرای نوبت‌بندی توزیع آب در شهرهای استان بوشهر افزود: توزیع آب از طریق شبکه آبرسانی به‌صورت نوبت‌بندی ۲۴ ساعته است که بر این استان هر خانوار بوشهری ۲۴ ساعت از آب اشامیدنی شبکه آبرسانی بی بهره است.

امام جمعه بوشهر هم در خطبه‌های نماز جمعه با هشدار به مسئولان برای مقابله با کم‌آبی در استان بوشهر تاکید کرد: بسیاری از مردم استان بوشهر از مشکل بی‌آبی رنج می‌برند و لازم است که توجه بیشتری برای رفع این مشکل شود.

آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری با بیان اینکه بحران آب بخش‌های مختلف استان بوشهر را تحت تاثیر قرار داده است گفت: مردم با مشکلات زیادی در این زمینه دست و پنجه نرم می‌کنند و باید برای رفع این مشکل تلاش شود.

امام جمعه بوشهر خواستار تلاش ویژه برای آبرسانی مناسب به شهرها و روستاهای استان بوشهر شد و تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان مشکلات بی‌آبی مردم روزه‌دار را کلافه کرده است.

مدیر‌عامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر نیز از وجود شرایط بحرانی آب  در استان بوشهر خبرداد و گفت: استان بوشهر بر اساس ارزیابی تمام معیارها در شرایط بحران آب قرار گرفته است.

۹۲ درصد آب مصرفی استان بوشهر وابسته به دیگر استان‌ها

شاپور رجایی با اشاره به اینکه ۹۲ درصد آب مصرفی استان بوشهر وابسته به دیگر استان‌ها است، بیان کرد:  دشت‌های استان بوشهر به سبب برداشت بی رویه در سال‌های گذشته اکنون خشک شده بگونه‌ای که امکان برداشت آب از این دشت‌ها فراهم نیست.

وی با بیان اینکه بحران کم‌آبی در استان بوشهر حاکم است افزود: در تمام نقاط استان بوشهر نوبت‌بندی آب در حال اجرا است این مهم جوابگوی برخی از مشترکان آب در استان نمی‌دهد که از طریق تانکر به آنها آبرسانی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه این استان روی خط قرمز کم‌آبی قرار گرفته است، خاطر‌نشان کرد: بحران آب در این استان جدی است و نیاز است که مسئولان با همکاری جدی مردم راهکاری برای مدیریت ذخایر آب داشته باشند تا در فصل گرما با کمترین مشکل مواجه شوند.

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر نیز با بیان اینکه آب یکی از مهم‌ترین بحران‌ها و مشکلات استان بوشهر است، گفت: با توجه به اینکه منابع تامین کننده آب بوشهر از کهگیلویه و بویراحمد و کازرون تامین می‌شود از خط آبرسانی کوثر مشکلی وجود ندارد ولی آب ورودی از کازرون به شبکه آبرسانی بوشهر به سبب کاهش ره‌آورد رودخانه شاپور و چشمه ساسان به سبب خشکسالی‌های اخیر کاهش یافته است.

سیدمحمدحسن باستی افزود: همه استان‌های کشور یک سرانه مصرفی آب‌دارند که ما استان بوشهر آن سرانه را دریافت می‌کند که بخشی از آن به دلیل شرایطی که در استان ایجاد می‌شود مصرف را بالا می‌برد.

وی با اشاره به اینکه شبکه آب قدیمی است و میزان هدر رفت آب را بالا می‌برد، بیان کرد: در بسیاری از محلات حاشیه شهر حدود شش هزار انشعاب غیرمجاز وجود دارد، به سبب اینکه هیچ کنتوری برای کنترل میزان مصرفی آب ندارند این مصرف کاملاً بی‌رویه است.

ساخت تاسیسات آب شیرین کن در نقاط ساحلی استان بوشهر

باستی بابیان اینکه آب چیزی نیست که بتوانیم تولید و تأمین آن به‌آسانی انجام داد، تاکید کرد: برای تامین نیازهای استان بوشهر در موضوع آب آشامیدنی  تاسیس آب‌شیرین‌کن در برخی از نقاط استان بوشهر در دستور کار قرار گرفته است.

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر با بیان اینکه آب شیرین‌کن کنگان با ظرفیت روزانه ۱۰ هزار متر مکعب راه‌اندازی شده گفت: این طرح از اسفندماه سال گذشته وارد مدار تولید شده و توانسته بخشی از نیازهای مشترکان کنگانی برطرف کند.

وی از راه‌اندازی آب شیرین کن بوشهر خبرداد و افزود: آب‌شیرین‌کن ۱۰ هزار متر مکعبی بوشهر تا پایان شهریور راه‌اندازی می‌شود و آب تولیدی تاسیسات به شبکه آب‌رسانی متصل می‌شود.

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر تصریح کرد: سعی شده است که دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن‌ها در شهرها و روستاهای ساحلی بوشهر یکی پس از دیگری ایجاد شود تا مشکلات آبرسانی استان برطرف شود. با این شرایط پیش‌بینی می‌شود با اجرای طرح‌های آب شیرین کن با ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز مشکلات تامین آب استان بوشهر در دو سال اینده برطرف شود./تسنیم

Visited 4 times, 1 visit(s) today