خبر استان: مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(س) در روز ۱۴ خرداد با سخنرانی رهبر معظم انقلاب برگزار می شود. رئیس جمهور و یادگار امام نیز به دلیل مراعات حال روزه داران، سخنرانی نخواهند کرد.
به گزارش خبر استان به نقل از جماران، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری در نشست خبری بیست و نهمین بزرگداشت امام خمینی (س) گفت: ما در آستانه برگزاری مراسم بیست و نهمین سالگرد ارتحال جانسوز امام هستیم. ۱۴ خرداد امسال مصادف با سالروز ضربت خوردن مولای متقیان امیرالمؤمنین(ع) است. از سویی ما در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی هستیم. بی تردید شاخص همه توفیق های نظام در رسیدن به قله های افتخار و پیروزی، پیروی از خط، راه و مکتب سیاسی امام است.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی اظهار داشت: امام خمینی(س) آنقدر بلند مرتبه و با اندیشه ای متعالی بودند که ما همه دستاوردهای بزرگ خودمان را از پنجره ای می بینیم که نور امام از آن پنجره می تابد ولی اوج غرور و افتخار ما و حتی اوج غرور و افتخار امام این است که ما امام، مردم و نهضت امام را با شاخص دیگری به نام امیرالمؤمنین(ع) ارزیابی کنیم.
وی تأکید کرد: در میان ائمه معصومین(ع) بین حضرت علی(ع) و دوران زمامداری و شخصیت ایشان و حوادثی که در آن دوران رقم خورده است با دوران امام شباهت های زیادی هست و جالب است که در این باره رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی می گوید «در زمانی که ما امام را زیارت کردیم، ایشان امتحان حاکمیت را در سخت ترین دوران داد و ما ایشان را در مقایسه با آن الگوی عصر انصافا بهترین و نزدیک ترین شخص یافتیم. نمی خواهم بگویم که امام ما مثل امیرالمؤمنین(ع) بود. امام خود را خاک پای یاران امیرالمؤمنین(ع) به شمار نمی آورد؛ ولی با خصوصیات بشری و نداشتن عصمت انصافا امام بزرگوار ما را نزدیک ترین آدم به آن الگو دیدیم. چهره آن بزرگواران را در رفتار این مرد می توان شناخت و خدا را شکر می کنم که ما این نمونه را از نزدیک دیدیم».
انصاری تصریح کرد: جا دارد که ما جست و جو کنیم این شباهت ها در چیست؟ امیرالمؤمنین(ع) مرد ایمان، نماز، علم، شجاعت، عدالت، ایثار، مردمداری، وحدت، یکرنگی هم در اوج اقتدار و هم در اوج غربت و تنهایی بود. خلاصه علی(ع) مرد همه فضلیت های انسانی بود. امام یک شیعه کامل بود. اما در قامت یک رهبر استوار، فقیه و فیلسوف، سیاستمدار مسلط بر زمان، حاکم عادل، دین سالار مردم مدار و دشمن شناس و صف شکنی که همانند امیرالمؤمنین (ع) می گوید اگر همه عالم هم مقابل من بایستند به آنها پشت نمی کنم.
وی با اشاره به اینکه روش امام در طراحی انقلاب روش پیامبران و بندگان متصل به غیب است، افزود: هیچ اغراق نیست که بگوییم همه آرزوی امام ارائه تصویر روشن از روش و منش و اخلاق علی(ع) به جهانیان بود. او در این راه می سوخت. در دوران زندگی امام حتی یک حرکت که با فرهنگ امیرالمؤمنین(ع) زاویه داشته باشد پیدا نمی کنیم. فریاد رسای امام همان فریاد رسای امیرالمؤمنین(ع) در مبارزه با ظالم، ایجاد عدالت در جامعه، احترام به حقوق و آزادی های مردم، حرکت بر مدار توحید، احیای روحیه توانستن و نشاط در جامعه و پرهیز از قشری گری و مقدس مآبی بود.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی با تأکید بر اینکه دشمنی های با امام از همان جنس دشمنی های با امیرالمؤمنین(ع) بود، تصریح کرد: حقیقتا باید دید چرا و چه کسانی عزت و عظمت علی(ع) و خاندان او را بر نمی تافتند و امروز همان حکایت بر امام، خاندان و انقلاب امام جاری است. چرا امروز از اینکه مردم به امام، حرم امام و حسینیه جماران احترام می گذارند عده ای بر آشفته می شوند و نمی توانند کینه خود را پنهان کنند؟ این از چه دردی در جامعه ما پرده بر می دارد؟
وی با تأکید بر اینکه در دوران علی(ع) همه کفر در برابر همه ایمان و اسلام قرار گرفته بود، ادامه داد: امروز باید بگوییم همه کفر، نفاق، زشتی ها و پلیدی ها با تمام قدرت در برابر امام صف آرایی کرده اند و در طول این چهل سال یک روز هم از مبارزه علیه ما دست برنداشته اند؛ همان جریان جنگ های صدر اسلام و نیز صف آرایی قاسطین، ناکثین و مارقین به شکل دیگر در برابر ما است و نیم قرن است که این مبارزه تنگاتنگ ادامه دارد. باید بگوییم در عصر ما امام ناجی اسلام، تشیع و توحید بود و دشمنان ما همان جبهه ای را راه انداخته اند که علیه امیرالمؤمنین(ع) راه انداختند.
انصاری افزود: آمریکا، اسرائیل، ارتجاع عرب، منافقین، سلطنت طلبان و داعش همه یک چیز را طلب می کنند و آن خاموش کردن صدای امام، انقلاب و ملت بزرگ ایران است. خاموش شدن صدای امام به معنای خاموش شدن صدای اسلام راستین، اسلام عزت، اسلام استقلال و اسلام علوی و حسینی در عصر حاضر است.
وی گفت: ما اگر می خواهیم زنده و سربلند باشیم به فرموده رهبری باید باور داشته باشیم که امام همتا ندارد. همه در ظل مکتب امام هستیم و این انقلاب بدون نام و نشان امام رسمیت ندارد. در کلام دیگر می فرمایند «در صورت پیمودن این راه می توانیم به حیات طیبه برسیم». بعضی ها به غلط القا نکنند که دیگران در صدد امام بدلی هستند که می خواهد همسنگ و همتای امام باشد. تعبیر امام بدلی اهانت به امام است. رهبر بزرگوار ما می فرمایند بدون نام و نشان امام هیچ هدفی از ما در دنیا رسمیت پیدا نمی کند. رهبری در کلام دیگری می فرمایند روزی که شهید صدر فرمود در خمینی ذوب شوید همچنان که خمینی در اسلام ذوب شده، صحت راهِ آن روز، شخص امام بود؛ چرا که در آن زمان نه جمهوری اسلامی بود و نه قانون اساسی و نه نظام.
وی با بیان اینکه امروز همه کفر در برابر همه ایمان ما ایستاده است، افزود: خط روشن امام اطاعت بی چون و چرا از رهبری، حفظ وحدت، اعتقاد راسخ به نصرت الهی و خودباری و تکیه به بلوغ مردم و ایستادگی در برابراستکبار است. باید غده های چرکین کینه ورزی و اختلاف افکنی را از میان خودمان بیرون کنیم و عینک های بدلی را از چشممان دور کنیم که یکی را سیاه و یکی را سفید نبینیم و به همه احترام بگذاریم؛ و در شرایطی که دولت برخاسته از رأی بالای مردم با انباشتی از مشکلات گذشته و تحریم ها رو به رو است، به جامعه امید بدهیم و در شیپور ناتوانی ندمیم و دشمنان را خوشحال نکنیم. یادمان نرود امام در روزی که بعضی نمایندگان از تریبون رسمی مجلس سخنانی را علیه دولت وقت و سیاست خارجیارائه دادند با فریاد رسا گفت «سخنان شما همان سخنانی است که از صدایِاسرائیل بیرون می آید.»
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی تأکید کرد: یادمان نرود ارتجاع منطقه سرمایه های عظیم ملت مظلوم خود را صرف چه کارهایی می کند و آمریکا به سردمداری انسانی کوته فکر قوانین جهانی را به سخره گرفته و مثل اسلاف گذشته خودش و صدام، که کاش برای دولت های بین المللی تجربه بود، قراردادهای بین المللی را پاره می کند. جالب است که آقای ترامپ در تحلیل و نقد دولتمردان گذشته آمریکا می گوید ما اشتباه بزرگی مرتکب شدیم و عراق را در سینی نقره ای به ایران تقدیم کردیم. ما می گوییم این تحلیل شما غلط است و به خاک و ملت عراق چشمی نداریم. به آقای ترامپ هشدار می دهیم که مواظب باشد چرا که با سیاست های افراطیاش در سینی طلایی عربستان و یمن و کل منطقه به انقلاب اسلامی تقدیم می شود.
وی ادامه داد: ما به خوبی قدرت تصمیم گیری رهبرمان با اتکای به قدرت لایزال ملت ایران را درک می کنیم ولی به دوستان و رقیب هایمان می گوییم امروز زبان دشمنی ها و کینه ورزی ها، زخم زبان و تضعیف یکدیگر باید در کام کشیده شود. باید ملت را از تصویری که دشمنان برای او ساخته اند و دورنمایی که برای آنها درخواب دیده اند بیدار کنیم که ما در اوج عزت و افتخار هستیم و هیچ از مبارزه با ظلم و ستم کوتاه نمی آییم. هیچ موقع در مقابل استکبار کوتاه نمی آییم. البته ممکن است روش مبارزه ما حسینی(ع) یا حسنی(ع) باشد؛ روزی ممکن است جنگ و روزی نرمش قهرمانانه باشد. اما مبارزه و دشمنی آمریکا و استکبار باما ادامه دارد و اطمینان داریم که نصرت خدا با این ملت است.
انصاری بیان کرد: در بیست و نهمین سالگرد ارتحال امام دست وحدت، برادری و همدلی در دست یکدیگر می گذاریم و در روز ۱۴ خرداد یک حماسه دیگر از حضور و ابراز وفاداری به راه امام به دنیا نشان می دهیم. به دنیا نشان خواهیم داد که ملتی با قریب به ۱۶ ساعت روزه و در آستانه افطار با شور و شعف در کنار حرم امامی که دشمنان برای تخریب آن سرمایه گذاری کرده اند جمع می شوند. در ایام ارتحال به حسینیه جماران می آییم و نه تنها به در و دیوار جماران، که به خاندان و یادگاران امام و چهره هایی که همیشه در خدمت ملت ایران بوده اند ابراز وفاداری می کنیم. امروز یادگاران امام برای ملت ایران یک ذخیره و عطیه الهی است. شاید همان گونه که به عظمت و بزرگی امام واقف نشده ایم به عظمت و بزرگی یادگاران امام و بیت امام هم واقف نشده ایم.
وی تأکید کرد: به برخی انقلابی نماها می گوییم شما در ابتدای راه هستید و هنوز نمی دانید بیت امام در کجای انقلاب هستند. یادمان نرفته روزی که امام از دنیا رفت آن کسی که با کلامی بلند به مردم امید داد و آرزوهای مردم را تقویت کرد و گفت اگر خمینی رفت خامنه ای می تواند جای او را پر کند، غیر از یادگار و بیت امام بود؟ اگر سخنی از سر دلسوزی می زنند و نقدی می کنند و از باب حمایت از آزادی مردم کلامی بر زبان می آورند، نقد ارزش های انقلاب و راه امام است؟ البته من به عنوان یک خادم در میان جامعه هستم. در هیچ مکان و اجتماعی نیست که بویی از امام و شخصی از یادگاران امام ظاهر شود و مردم از عمق باور و احساسات نسبت به آنها ادای احترام نکنند. شاید عده ای از این مسأله ناراحتند.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی با بیان اینکه احترام به امام تجلیل از آرمان ها و ارزش هایی است که امام برای ملت ایران آفریده است، گفت: دو سال است که مراسم را در ماه مبارک رمضان برگزار می کنیم. قبل از آن علاوه بر زائران تهرانی حداقل جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر از شهرستان ها زائر داشتیم ولی دو سال است به جهت مراعات حال مردم به ستادها اعلام کردیم از شهرستان های دور زائر نداشته باشند. ما امسال جمعیتی بالغ بر ۲۷۰ هزار نفر زائر از استان های البرز، قم، قزوین، سمنان، اصفهان مرکزی و بعضی از شهرهای استان مازندران در مراسم بزرگ روز چهارده خرداد داریم.
وی ادامه داد: همه ساله در شب های ۱۴ خرداد از سخنرانی شخصیت های برجسته نظام بهره مند می شدیم. امسال هم از ریاست جمهور دعوت به عمل آوردیم و ایشان به دلیل تقارن با لیالی قدر و رعایت حال مردم روزه دار عذرخواهی کردند. همچنین همه ساله قبل از سخنان رهبر معظم انقلاب در مراسم بزرگداشت، یادگار امام سخنرانی داشتند ولی سال گذشته و امسال فرمودند من به لحاظ مراعات حال مردم و روزه داران و استفاده از سخنان رهبر انقلاب سخنرانی نمی کنم. بنابر این مراسم اصلی ما امسال روز چهارده خرداد از ساعت ۱۷:۳۰ در جوار حرم امام با حضور همه شخصیت های برجسته نظام، بیت امام، سفرای کشورهای اسلامی، نمایندگان نظامی کشورهای مقیم در جمهوری اسلامی ایران، دهها شخصیت خارجی به همراه طلاب و دانشجویان حاضر در جمهوری اسلامی برگزار خواهد شد.
انصاری اظهار داشت: ما برای اینکه مراسم را با شکوه برگزار کنیم سه کمیته اصلی را به فعالیت های خودشان مأمور کردیم. کمیته اول ما امنیت و ترافیک با مسئولیت وزیر کشور و بودن همه دستگاه های اطلاعاتی کار مهمی را در عرصه امنیت، همراه کردن راه عبور و آرامش مردم انجام دادند. دهها دستگاه مهم و تیم های اطلاعاتی در پهنه حرم از روزها قبل در حال انجام وظیفه هستند که مراسم امام در اوج امنیت برگزار شود.
وی افزود: کمیته دوم ما کمیته اجرائیات مراسم است. حمل و نقل حداقل ۲۷۰ هزار زائر و مردم تهران نیازمند ترابری کافی و هماهنگی همه دستگاه ها است که این کار به خوبی انجام شده است. بالغ بر ۲ هزار اتوبوس و ده ها دستگاه ون و ماشین های برقی برای ارائه سرویس به مردم در روز مراسم آماده است. وزارت راه و ترابری سیستم ریلی خود را برای انتقال زائران اختصاص داده است. بیمارستان های صحرایی، شامل بخش ها اورژانس،جراحی و تعداد آمبولانس های لازم و حتی شرایط انتقال با بالگرد در اطراف حرم آماده است.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی ادامه داد: ما برای همه زائران پک های افطاری کامل را آماده کرده ایم. اما تفاوتش با سال گذشته این است که امسال پک های افطاری را در اختیار مدیران کاروان ها قرار داده ایم که حدود ۲ هزار مدیر و بیش از سی هزار جمعیت بسیجی و سایر ارگان ها در خدمت زائران هستند. بسته های افطاری زائران تهرانی نیز توسط شهرداری در آستانه سوار شدن بر اتوبوس و مترو در اختیار آنها قرار داده می شود.
وی افزود: در حسینیه جماران، نگارستان امام خمینی اصفهان، زادگاه حضرت امام در خمین و خانه ایشان در قم نیز مراسم خاصی برنامه ریزی کرده ایم. بسته های فرهنگی خاصی را برای امامان جماعت و رایزن های فرهنگی جمهوری اسلامی در خارج از کشور فراهم کرده ایم. لازم است به اطلاع شما برسانم در سایر استان ها هم مراسم بزرگداشت حضرت امام(س) با همکاری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و با مسئولیت استانداران در همه نقاط کشور برگزار می شود و در آن استان ها هم از مردم پذیرایی می شود و در بعضی شهرها مردم به صورت خودجوش از زائرین پذیرایی می کنند.
انصاری در مورد فعالیت های کمیته فرهنگی ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی گفت: از سال گذشته و حتی سال های قبل یادگار امام به ما تأکید داشتند که در مراسم امام از هرگونه تجمل دوری کنید و من می توانم ادعا کنم با اینکه مراسم امام در کشور ما بی نظیر است، در سایر مراسم ملی ما آثار تبلیغات، بنرها و مسائل مختلف بسیار گسترده تر از مراسم امام است و ما واقعا با دقت روی تک تک کاغذها حساس هستیم و می گوییم روح و هدف امام مخالف با اسراف و کارهای زائد است. خصوصا اینکه جامعه در فضای مجازی بهتر می تواند از تبلیغات و کارهای فرهنگی ما آگاه شود.
وی ادامه داد: اما امسال ۱۰ عنوان کتاب چاپ کردیم. ما پنج عنوان نشریه و ویژه نامه برای کودکان، مهمانان خارجی و اقلیت های دینی داریم و مسابقات، همایش ها و جشنواره ها و یادواره ها در سراسر کشور برگزار می شود.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی تأکید کرد: این از افتخارات نظام ما است که چهل سال از پیروزی آن می گذرد و تمامپیروان ادیان الهی مانند برادر در مراسم گرامیداشت امام هستند. در این روزها به همان میزانی که یاران امام دارند تلاش می کنند هموطنان سایر ادیان الهی ما هم در حرم امام ادای احترام دارند. فردا ساعت چهار بعد از ظهر این عزیزان در ادای احترام شرکت و با یادگار امام ملاقات می کنند. روز نهم خرداد اسقف اعظم ارامنه برای امام در باشگاه آرارات افطاری می دهند. در عین اینکه در مراسم با تمام وجود حاضر هستند. این افتخار نظام ما و مکتب امام ما است.
وی با ابراز امیدواری ازاینکه روز ۱۴ خرداد روز حماسه دیگری باشد، اظهار داشت: ۳۰۴ خبرنگار داخلی و خارجی مراسم های بزرگداشت امام را پوشش می دهند که شامل ۵۲ رسانه معتبر داخلی و بین المللی از کشورهای فرانسه، آمریکا، روسیه، اسپانیا، فلسطین، عراق، یمن، لوگزامبورگ، ژاپن، لبنان، قطر، افغانستان و … است.