خبر استان:حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر گفت: اگر موانع برطرف شود با توجه به اینکه شمار زیادی از مردم درخواست دارند در زمینه راه اندازی عمره اقدام کنیم امید است پس از حج بتوانیم عمره را راه اندازی کنیم. این موضوع در مذاکره با وزیر حج عربستان نیز مطرح شد که در صورت توافق پایدار میتوان عمره را برای زائران ایرانی برقرار کرد.
سرپرست حجاج ایرانی افزود: مذاکرات با وزیر حج عربستان به توافقاتی منجر شد که به نسبت سال گذشته مطلوبتر بود و در مجموع کارها زودتر آغاز شد و افرادی که نوبت آنها برای اعزام فرا رسیده بود به این جریان اعتماد و از آن استقبال کردند و ثبت نامها به موقع انجام گرفت و انصرافها به نسبت سال گذشته به ندرت اتفاق افتاد.
وی با بیان اینکه افرادی نیز که در سال گذشته به حج نرفته بودند، امسال سریعتر اقدام کردند و جذب کاروانها شدند، تصریح کرد: در عربستان نیز کلیه اقدامات لازم برای اعزام حجاج ایرانی پیگیری و منازل مورد نیاز برای اسکان زائران اجاره شده و علاوه بر پیش بینی حمل و نقل هوایی حجاج توسط شرکتهای هواپیمایی دو کشور، برای حمل و نقل بین شهری و شهری در عربستان نیز برنامه ریزیهایی صورت گرفته است.
ساخت آشپزخانه مرکزی در مکه با ظرفیت پخت ۷۰ هزار پرس غذا در روز
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت خاطرنشان کرد: در بخش تغذیه حجاج ایرانی، ساخت آشپزخانه مرکزی در مکه با ظرفیت پخت ۷۰ هزار پرس غذا در روز، رو به اتمام است و تعداد باقی مانده غذا نیز در چند هتل بزرگ پخت خواهد شد که این تصمیم با هدف ارتقاء سطح کیفیت پخت اتخاذ شده است. علاوه بر این هیات پزشکی، پزشکان همراه کاروانها را مشخص کرده و معاینات زائران انجام شده است و در مکه با راه اندازی بیمارستان به زائران خدمات ارائه خواهد کرد.
وی با اشاره به آغاز مرحله دوم پرداخت هزینههای حج از سوی زائران، بیان داشت: پرداخت مرحله دوم هزینه حج زائران حج تمتع سال جاری نیز از روز سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه به مدت ۱۰ روز آغاز شد که باید نسبت به پرداخت بخش دوم هزینه سفر خود اقدام نمایند. پرداخت این مبلغ میتواند بصورت آنلاین و از طریق سامانه reserve.haj.ir انجام شود و نیازی به مراجعه مستقیم به کاروان یا شعب بانک ملی نخواهد بود.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت درخصوص قیمت تمام شده حج امسال، تشریح کرد: در خصوص قیمت حج امسال، تمام سعی کارشناسان حج بر این بوده که قیمت تمام شده از زائر دریافت شود، چون حج واجب شرعی است و ما نمیخواهیم در حق مردم اجحاف شود. کارشناسان زیادی عملکرد حج گذشته را بررسی کردند تا قیمت تمام شده استخراج و بر آن اساس قیمت جدید تعیین شد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با اشاره به این مطلب که صدور الکترونیکی ویزاها در داخل کشور در سال گذشته برکاتی داشت، اذعان داشت: سال گذشته حجاج ایرانی درحالی به عربستان رفتند که سفارتخانه و کنسولگری کشورمان در عربستان تعطیل بود و به همین دلیل ۱۰ نفر از کارکنان وزارت خارجه همراه کاروانهای ما به حج آمدند. فعال نبودن سفارتخانه و کنسولگری عربستان در ایران هم موجب شد که ویزاها در داخل کشورمان الکترونیکی صادر شود که این رویه برکاتی داشت. درگذشته ما باید تمام گذرنامهها را به سفارتخانه عربستان در تهران و یا کنسولگری آنها در مشهد میفرستادیم که گاهی گم میشد و یا ویزا نمیشد، اما اکنون این کار در سازمان حج از طریق اینترنت انجام و ویزاها الکترونیکی صادر میشود.
اعزم نخستین گروه زائران ایرانی به مدینه منوره در ۲۵ تیر ماه
وی زمان و چگونگی اعزام زائران را تشریح کرد و افزود: طبق برنامه ریزی صورت گرفته امسال بیش از ۸۵ هزار زائر در قالب حدود ۵۸۰ کاروان به مدینه منوره و مکه مکرمه اعزام خواهند شد. کاروانها بر اساس دسته بندی صورت گرفته ۸۵ نفره تا ۱۶۰ نفره خواهد بود و درحال حاضر جلسات آموزشی زائران در حال برگزاری است؛ جلسات آموزشی نیز ۱۰ تا ۱۲ جلسه در نظر گرفته شده و در هر استان یک همایش آموزش متمرکز هم برگزار خواهد شد. نخستین گروه زائران ایرانی روز ۲۵ تیر ماه به مدینه منوره اعزام خواهند شد و از این تاریخ فرآیند اعزام زائران آغاز میشود. مدت سفر هم بین ۲۸ تا حدود ۴۰ روز پیش بینی شده است.
ارائه فهرست کالاهای ایرانی به زائران برای تهیه سوغات
سرپرست حجاج ایرانی تاکید مقام معظم رهبری بر حمایت از کالای ایرانی را یادآور شده و بیان داشت: با توجه به شعارسال و تاکید مقام معظم رهبری بر حمایت از کالای ایرانی از اواخر سال گذشته کار گروهی برای موضوع سوغات با استفاده از توان موجود در کشور و با بهره گیری از فضای مجازی فعال شده است. سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری با برخی شرکتهای فعال در فضای مجازی دراین خصوص رایزنیهایی انجام داده اند. رویکرد ما حمایت از کالای با کیفیت ایرانی است تا زائران بتوانند نیاز خود را از بازار داخل تهیه کنند و فرصت بیشتری برای بهره بردن از معنویت سفر حج وجود داشته باشد، سفری که ممکن است در طول عمر یک بار اتفاق بیفتد. قرار است با توجه به رایزنیهای صورت گرفته فهرستی از کالاهای ایرانی برای زائران تهیه و اطلاع رسانی شود و بستههای سوغات با قیمتی مناسب و کیفیتی مطلوب در اختیار زائران قرار گیرد.
تصمیمگیری درباره عمره؛ بعد از حج ۹۷
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت مذاکرات با مسئولان حج و زیارت عربستان در رابطه با از سرگیری حج عمره و حضور زائران ایرانی درایام حج در عربستان، بیان کرد: ما از گذشته تاکید داشتیم که حج از روابط دو جانبه جداست و روندی که درمذاکرات دو سال گذشته طی شد نشان داد که عربستان هم این موضوع را پذیرفته و نمیخواهد حج را به روابط سیاسی دو کشور گره بزند. در توافقنامهای هم که امسال امضا شد مطالبات جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار گرفت. بر اساس مفاد این توافقنامه که به امضای وزیر حج عربستان و رئیس سازمان حج و زیارت رسیده عربستان تضمین داده است عزت، کرامت و امنیت زائران ایرانی را حفظ کند. اقدامی که سال گذشته نیز انجام داد.
وی با تاکید بر این مطلب که امیدواریم حج ۹۷ عزتمندانه و موفق برگزار شود و در این راستا همه باید تلاش کنند و حجاج ایرانی همچون گذشته نمونهای از نظم و انضباط باشند، افزود: درخصوص حج عمره چنین توافقنامهای به امضا نرسیده است و، چون چنین ضمانتهایی وجود ندارد و زمان عمره نیز شش ماه است و در طول این زمان ما در عربستان حضور نداریم و اگر اتفاقی رخ دهد در حج آینده تأثیر دارد، لذا عمره راه اندازی نشد؛ لیکن اگر موانع برطرف شود با توجه به اینکه شمار زیادی از مردم درخواست دارند در زمینه راه اندازی عمره اقدام کنیم امید است پس از حج بتوانیم عمره را راه اندازی کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر در پایان گفت: این موضوع در مذاکره با وزیر حج عربستان نیز مطرح شد که در صورت توافق پایدار میتوان عمره را برای زائران ایرانی برقرار کرد. بدلیل محدودیتهایی که تعمیرات چاه زمزم برای حضور زائران درمسجدالحرام و کنار کعبه ایجاد میکرد و نبود توافقنامهای مشابه حج با عربستان، تصمیمگیری در این خصوص به بعد از حج ۹۷ موکول شد. اگر حج امسال مثل سال گذشته یا حتی بهتر از آن برگزار شود و عربستان بپذیرد توافقی برای عمره امضا کند، راه اندازی عمره پس از حج در دستور کار سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری قرار خواهد گرفت.