نحوه پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد
نحوه پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد

خبر استان:رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: در بازدید دیروز رئیس جمهور از وزارت اقتصاد و دارایی با اعلام آمادگی این سازمان دستور پرداخت سود سهام عدالت را صادر کرد.

به گزارش خبر استان به نقل از خبرگزاری صداوسیما؛ میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی افزود: بر این اساس قرار است مشمولان مبالغ سود خود را در سه مرحله تا پایان سال دریافت کنند.

وی افزود: کسانی که سهام ۱ میلیون تومانی دارند سود ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تومانی به حساب آنها واریز می شود و به موجب قانون تجارت، شرکت ها ۸ ماه فرصت دارند سود خود را براساس سال مالی پرداخت کنند.

پوری حسینی گفت: تا پایان مهر ۹۶ ، ۳۳ میلیون نفر یعنی بیش از ۹۰ درصد کد شبای آنها اصلاح شده و درست است می توانند سود سهام خود را دریافت کنند.

وی گفت: ۴۹ شرکتی که مالکیت آنها به مشمولان منتقل شده است باید سود سهام شرکت بین مشمولان تقسیم شود و بقیه شرکت ها دولتی باقی می مانند.

پوری حسینی گفت: ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای مشمولان منظور شده بود که ۴۰۰ میلیارد تومان آن شامل افزایش سرمایه است که باید بین مشمولان سهام عدالت تقسیم شود که بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان آن وصول شد که در مرحله اول تقسیم می شود.

فعلا برنامه ای برای واگذاری سهام عدالت جدید وجود ندارد

رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: فعلا برنامه ای برای واگذاری سهام عدالت ۲ دردست نداریم و همه چیز منوط به پایان یافتن و آزاد سازی سهام عدالت اولیه است.

میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی افزود: البته ایده های مقدماتی در این باره مطرح شده که نتیجه و بررسی آن به بعد از آزاد سازی سهام عدالت فعلی موکول گشته است.

وی همچنین در مورد سرنوشت آزادسازی سهام عدالت افزود: لایحه آزادسازی سهام عدالت از سال ۹۴ در هیات دولت آماده شده بود اما به خاطر تغییرات و انتخابات مجلس و با کمی تاخیر در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و اگر مجلس هرچه زودتر لایحه دولت را تصویب کند، مراحل آزادسازی سهام عدالت از طرف سازمان خصوصی سازی به سرعت آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: در این لایحه پیشنهاد کرده ایم تا به جای شرکت های سرمایه گذاری استانی صندوق های قابل معامله در بورس جایگزین شود که اگر مجلس آن را قبول و تصویب کند ساز و کار واگذاری با دقت بیشتری انجام خواهد شد.

پوری حسینی درباره واگذاری باشگاه های استقلال و پرسپولیس هم افزود: ما به وزیر ورزش و جوانان اعلام کردیم که تا مصوبه مرداد ماه سال ۹۴ در مورد این دو باشگاه لغو نشود، امکان واگذاری آنها را نخواهیم داشت.

وی افزود: در این مصوبه باشگاه های استقلال و پرسپولیس باشگاه هایی فرهنگی معرفی و به همین دلیل از روند واگذاری کنار گذاشته شده اند. وزیر ورزش و جوانان هم اعلام کرد که درصدد لغو این مصوبه است و به زودی امکان واگذاری این دو باشگاه فراهم می شود.

رئیس سازمان خصوصی سازی درباره تعهدات بودجه ای سال ۹۷ سازمان خصوصی سازی هم گفت: ما در سال ۹۵ شانزده هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تعهدات بودجه ای داشتیم که خوشبختانه صددرصد آن را انجام دادیم و سعی می کنیم آن را هم به صورت کامل به انجام برسانیم.

پوری حسینی افزود: البته ۵۰ درصد تعهدات بودجه ای سال گذشته به شکل تهاتر برآورده شد و در بودجه سال ۹۷ تعهد بودجه ای سنگینی برای این سازمان درنظر گرفته شده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره تغییراتی که در سبد شرکت های سهام عدالت در سالهای گذشته انجام شده هم گفت: وقتی سبد شرکت های سهام عدالت تصویب شد ما آن را بررسی کردیم و متوجه شدیم کارشناسی برای انتخاب شرکت هایی که در این سبد قرار داده شده اند دقیق نبوده برای مثال شرکت های غیربورسی و گروه ۱ هم در این سبد وجود داشت که ما امکان واگذاری آنها را نداشتیم. همچنین در مثال دیگری شرکت هلدینگ توزیع گاز با ۶ هزار میلیارد تومان سرمایه در این سبد قرار داده شده بود که اصلا وجود خارجی نداشت ما دوباره این سبد را بررسی کردیم و شرکت های زیان ده و کارشناسی نشده را با شرکت های سودده جایگزین کردیم.

رئیس سازمان خصوصی سازی افزود: البته از همین جا اعلام می کنم که شرکت های فعلی سهام عدالت قطعی هستند و دیگر تغییری در آنها بوجود نمی آید.

برای پرداخت سود سال ۹۶ تابع مجلس هستیم

رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: مجلس شورای اسلامی می تواند برای آینده قانونگذاری کند و ما نیز مجری قانون مصوب مجلس هستیم اما سود ۹۵ توزیع می شود و برای سود سال ۹۶ اگر قانونی در مجلس تصویب شود آن را اجرا می کنیم.

پوری حسینی در نشست خبری افزود : تا مشکلات ۴۹ میلیون نفر سهامدار عدالت را حل نکنیم هیچ اقدامی برای سایر افراد نمی کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا همه ۴۹ شرکتی که متعلق به سهام عدالت است سود ده است یا نه ؟ افزود : قبل از آبان وضع شرکت هایی که متعلق به سهام عدالت است بررسی شد و از میان ۴۹ شرکت ۴۰ شرکت بورسی است که برخی از آنها مانند هلدینگ خلیج فارس و مخابرات سودده و برخی دیگر کم سود ده است.

رئیس سازمان خصوصی سازی تاکید کرد: اطلاعات و صورت های مالی شرکت های بورسی را می توان از طریق بورس دریافت کرد و ۹ شرکت دیگر غیر بورسی هستند که اطلاعات و صورت های مالی همه ۴۹ شرکتی که متعلق به سهام عدالت است در سایت سازمان خصوصی سازی قابل مشاهده است.

وی در پاسخ به این سوال که رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با توزیع سود سهام عدالت مخالف و معتقد است لایحه ای باید برای بررسی بیشتر موضوع از طرف دولت به مجلس ارسال شود گفت: این حرف دقیقی نیست که مجلس با توزیع سود سهام عدالت مخالف است چون پیشتر دولت لایحه ای مبنی بر اینکه سود سهام پرداخت نشود به مجلس فرستاد که با یک و دو فوریت آن مخالفت شد که رد این فوریت ها به معنای بی میلی مجلس به پرداخت نکردن سود سهام تلقی می شود.

پوری حسینی گفت: این سود متعلق به مشمولان سهام عدالت است و باید پرداخت شود و از پرداخت آن اطمینان کافی حاصل کردیم.

Visited 1 times, 1 visit(s) today