خبر استان: بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات با حضور معاون اول رییس جمهور در مصلی امام خمینی(ره) آغاز بکار کرد.
به گزارش خبر استان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر اسحاق جهانگیری صبح امروز (شنبه) بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات که با حضور موسسات مطبوعاتی، نشریات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری برپا شده است را افتتاح و به همراه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از غرفه های مختلف این نمایشگاه بازدید کرد.
معاون اول رییس جمهور در آیین افتتاح این نمایشگاه اظهار داشت: نمایشگاه مطبوعات میدان گفتگو و فرصتی است که ظرفیت ها و نقش های مطبوعات و رسانه های مکتوب به مردم توضیح داده شود.
وی افزود: نمایشگاه مطبوعات مکانی است که همه با هم در یک جا جمع می شوند و گفتگو می کنند و با این گفتگو ها به ظرفیت تحمل کشور و مطبوعات کشور که چه در سطح ملی و چه در سطح محلی اضافه می کنند.
دکتر جهانگیری از شهروندان دعوت کرد که از نمایشگاه مطبوعات بازدید کنند و اظهار داشت: همه وظیفه داریم که جایگاه و نقش رسانه را در اندازه واقعی خود بشناسیم و حس همدلی و هم نظری با رسانه ها پیدا کنیم.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه ممکن است گاهی رفتار رسانه ها را نپسندیم، تصریح کرد: ما نباید از رسانه ها دوری کنیم بلکه باید به رسانه ها رو بیاوریم و حتی اگر زبان نقد رسانه خیلی تند باشد باید با رسانه کار کنیم.
وی رسانه را محل نقد صحیح و مطبوعات را محل ترویچ اخلاق و انصاف دانست و اظهار داشت: رسانه میدان بی اخلاقی و بی انصافی نیست. روزنامه مزرعه محبت است و نه کشتزار نفرت.
دکتر جهانگیری با تاکید بر اینکه رسانه میدان دوستی است و نه محل دشمنی، خاطر نشان کرد: رسانه محل همگرایی، انسجام و همبستگی ملی است و نه محلی برای واگرایی جامعه، و دولت وجود رسانه های مستقل، حساس، سریع و شجاع را هم به سود جامعه و هم به سود دولت می داند.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه نقد رسانه ها یکی از بزرگترین سرمایه های در اختیار دولت برای اداره کشور است، گفت: هر کس نتواند نقد رسانه های رسمی کشور را تحمل کند حتماً به راه اشتباه خواهد رفت و در این راه اشتباه منابع کشور را هدر خواهد داد.
وی ادامه داد: جامعه و نظام نیازمند خبرگزاری ها و مطبوعاتی است که مورد وثوق مردم باشند و از مرجعیت سیاسی و اجتماعی در جامعه برخوردار باشند و دیده شوند و خریده شوند.
دکتر جهانگیری با تاکید بر اینکه اصحاب مطبوعات، مدیران مسئول،دبیران، سردبیران، نویسندگان، عکاسان و همه دست اندرکاران مطبوعات نیازمند امنیت روانی و شغلی هستند، تصریح کرد: قوای سه گانه مهمترین وظیفه شان در این زمینه این است که تلاش کنند با استفاده از قانون، مطبوعات در متن جامعه باشند و نه اینکه آنها را از متن به حاشیه برانند.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه اخلاق حرفه ای و مسئولیت اجتماعی در مطبوعات باید جدی گرفته شود، افزود: روزنامه نگار شجاع، با اخلاق، آگاه و متخصص نیاز امروز جامعه ما است.
وی با اشاره به اینکه در اصناف مهم مانند پزشکی گفته می شود که مسئولیت حرفه ای پزشک، نظارت و کنترل بر تخلفات باید برعهده خود پزشکان باشد، گفت: دولت با همین ذهنیت در حال تصویب سازمان نظام رسانه ای است و این موضوع مدت ها است که در کمیسیون دولت مورد بررسی قرار گرفته و از چهارشنبه هفته گذشته در جلسه هیات دولت طرح شده و از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می خواهم که نظرات و دیدگاه های اصحاب رسانه و مطبوعات را نیز در این راستا گردآوری و به دولت ارائه دهد.
دکتر جهانگیری اظهار داشت: ما مسئولین باید از محدودیت ها برای روزنامه نگاران و از تعطیل شدن رسانه ها و از زیان ده بودن مطبوعات نگران باشیم و برای آن چاره اندیشی کنیم چرا که هیچ نوع فعالیتی در شرایطی که زیان ده باشد امکان ادامه حیات ندارد.
معاون اول رییس جمهور جوان مرگی مطبوعات به هر دلیل اعم از اقتصادی، سیاسی و یا قضایی را علامت توسعه نیافتگی کشور دانست و با تاکید بر اینکه باید این موضوع را جدی بگیریم، تصریح کرد: دوام و استمرار حیات مطبوعات بعنوان علامتی مهم از توسعه کشور است و توسعه نیافتگی مطبوعات بر همه ابعاد توسعه اثر خواهد گذاشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به انتظارات دولت از رسانه ها و مطبوعات پرداخت و اظهار داشت: امروز کشور در شرایط ویژه و تعیین کننده ای قرار گرفته و هم فرصت ها و هم تهدیدات مهمی پیش روی ما است که در این شرایط نیازمند درک صحیح و واقعی از منافع ملی، سرمایه های ملی و فرصت های تاریخی پیش روی کشور هستیم.
دکتر جهانگیری با بیان اینکه مطبوعات نهاد واسط میان جامعه و حکومت و محل مسئله شناسی است که می تواند راهکارها و راه حل های چالش های پیش رو را ارائه دهد، خاطر نشان کرد: دولت انتظار دارد که مطبوعات و رسانه ها در عبور از تنگناها دولت را یاری کنند.
معاون اول رییس جمهور گفت: دولت دستاوردهای بزرگی داشته است و اگر شرایط سال ۹۲ را با امروز مقایسه کنیم مشاهده خواهیم کرد که رشد های اقتصادی منفی به مثبت و عدم اشتغالزایی به اشتغالزایی تبدیل شده و در سایر بخش ها نظیر فضای بین المللی کشور و سیاست خارجی نیز توفیقات زیادی حاصل گردیده است و امروز حتی وقتی که آمریکا علیه ملت ایران فریاد می زند، کشورهایی که با او همراه می شوند انگشت شمار هستند. در این شرایط انتظار دولت این است که مطبوعات این دستاوردها را در جهت امید و اعتماد ملت بازگو کنند.
وی خاطر نشان کرد: ایران استعدادها و ظرفیت های فراوانی برای مقابله با چالش ها دارد و از فرصت های بی نظیری برای حل مشکلات برخوردار است و نیاز داریم برای حل چالش های بزرگ منطقه ای و جهانی که با آن روبرو هستیم سیاستی در پیش گیریم که مورد اتفاق همه باشد. سیاستی می تواند کارساز باشد که همانند دوران برجام، مقام معظم رهبری، قوای سه گانه و همه جریان های سیاسی از آن حمایت کنند.
دکتر جهانگیری با یادآوری اینکه اقتصاد ایران در مسیر صحیح قرار گرفته و به راه افتاده است، به رشد بالای ۱۲ درصد اقتصاد در سال گذشته اشاره و خاطر نشان کرد: در سال جاری نیز رشد اقتصادی کشور حدود ۶ درصد بوده و این میزان از رشد اقتصادی در منطقه و جهان کم نظیر است اما ما نیازمند رشد اقتصادی بالاتر هستیم.
وی با غیراخلاقی خواندن تحریف برخی آمارها در زمینه ایجاد اشتغال در سالجاری افزود: وقتی ۶۰۰-۷۰۰ هزار شغل در کشور ایجاد می شود یعنی دولت در زمینه ایجاد اشتغال توفیقات بزرگی داشته است. اگرچه عده ای با کار غیراخلاقی با جمع نادرست ۶۰۰ هزار و ۷۰۰ هزار شغل رقمی اعلام کردند که نادرست و غیراخلاقی بود.
معاون اول رییس جمهور افزود: گاهی مردم گلایه می کنند که اگر تورم کاهش یافته و رشد اقتصادی افزایش یافته پس چرا این دستاوردها در زندگی ما قابل مشاهده نیست. گاهی زبان دولت برای بیان دستاوردها و کارهای انجام شده الکن است و از رسانه ها و مطبوعات می خواهیم که اقدامات دولت را به زبانی که برای عموم قابل درک باشد برای مردم اطلاع رسانی کنند تا مردم مطلع شوند که کارهای جدی و مهمی انجام گرفته و دولت دستاوردها و موفقیت های بزرگی داشته است.
وی با تاکید بر اینکه رسانه ها در مبارزه با فساد نباید لکنت زبان داشته باشند، تصریح کرد: فساد امروز در کشور نهادینه شده و وقتی که عدم شفافیت، رانت و کنار رفتن مطبوعات از صحنه وجود داشته باشد شاهد نهادینه شدن فساد در کشور خواهیم بود.
دکتر جهانگیری در ادامه با تاکید بر اهمیت سرمایه های اجتماعی کشور در پیشرفت و توسعه، گفت: سرمایه های اجتماعی در چهار سال گذشته نشان داد که نقشی فراتر از سیاست گذاری کارآمدترین دولتها در پیشرفت کشور دارد. اگر اعتماد مردم به آینده کشور نبود ثبات به اقتصاد کشور باز نمی گشت و فضای روانی کشور در توطئه های آمریکا آرام نمی ماند.
معاون اول رییس جمهور با طرح این سوال که چرا برخی اصرار دارند که به سرمایه های نمادین کشور چوب حراج زده شود، خاطر نشان کرد: از سرمایه های نمادین کشور به خاطر ایران، انقلاب و رهبری حفاظت کنیم و مرتباً محدودیت ایجاد نکنیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود خطاب به رسانه ها و مطبوعات گفت: برای بکارگیری ظرفیت های کشور، جوانان و افراد تحصیلکرده و نیز ظرفیت زنان، اقوام و مذاهب مختلف در جهت عبور از تنگناهای کشور دولت را یاری کنیم.
در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گزارشی از توفیقات دولت یازدهم در حوزه رسانه نظیر رتبه بندی مطبوعات و نظام حمایتی مطبوعات ارائه کرد و افزود: گام هایی را در حوزه توسعه رسانه ای پیموده ایم و این توفیقات با مشارکت اصحاب رسانه میسر شده است.