بیش از ۱۹میلیون تن کالای غیر نفتی از گمرکهای استان صادر شد
بیش از ۱۹میلیون تن کالای غیر نفتی از گمرکهای استان صادر شد

خبر استان: سرپرست گمرکهای استان بوشهر گفت: ۱۹ میلیون و ۶۰۲ هزار تن کالای غیر نفتی در نیمه نخست امسال از گمرک‌های این استان به خارج کشور صادر شده است.

به گزارش خبر استان،بهروز قره‌بیگی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ارزش کالاهای صادراتی از گمرکهای استان بوشهر در ۶ماه نخست امسال هفت میلیارد و ۳۹۱ میلیون دلار است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تغییرای نداشته است.
وی بیان کرد: عمده کالاهای صادراتی از گمرکهای استان بوشهر شامل میعانات گازی، محصولات پتروشیمی، کودهای معدنی، سیمان و کلینکر، انواع ماهی و میگوی پرورشی، گوگرد، سنگ گچ و آهک، هندوانه و خربزه است.
قره‌ بیگی با اشاره به مقصد کالاهای صادراتی استان بوشهر گفت: کشورهای چین، امارات متحده عربی، کره جنوبی، هند، ژاپن، اندونزی، ترکیه و مالزی مبدا کالاهای صادراتی استان بوشهر است.
وی گفت: همچنین در این مدت ۶۰۵ هزار تن کالا به ارزش یک‌ میلیارد و ۲۸۲ میلیون دلار در نیمه نخست امسال از گمرکهای استان بوشهر به کشور وارد شده است.
سرپرست گمرکهای استان بوشهر با بیان اینکه واردات کالا از گمرکهای این استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش دارد اظهارکرد: کالاهای وارداتی از گمرکهای ۱۴ گانه استان بوشهر در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۱۷ درصد و از لحاظ ارزش ۲۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.
قره‌بیگی افزود: خودروی، موز، برنج، اجزا و قطعات موتورسیکلت، لاستیک خودرو، اجزا و قطعات خودرو، کره حیوانی، چای سیاه، اسباب بازی و دستگاه‌های تهویه مطبوع عمده کالاهای وارداتی به گمرکهای استان بوشهر است.
وی افزود: چین، امارات متحده عربی، فیلیپین، کره جنوبی، هند، اکوادور، کویت، نیوزیلند، ژاپن و برخی از کشورهای اروپایی عمده کشورهای مبدا کالاهای وارداتی به گمرکهای استان بوشهر است.
قره بیگی با اشاره به اینکه ۱۴ گمرک در استان بوشهر خدمات لازم به بازرگانان و فعالان تجاری و اقتصادی ارائه می‌دهند اظهار داشت: برای تسریع در ارائه خدمات به بازرگانان و فعالان اقتصادی، گمرکهای استان بوشهر به سامانه جامع گمرکی مجهز شده است.
وی با تاکید بر نقش مهم استقرار سامانه جامع امور گمرکی در ارائه خدمات مطلوب به تجار بیان کرد: با نصب سامانه جامع گمرکی هرگونه فعالیت در عرصه صادرات و واردات و ترخیص کالا با سیستم الکترونیکی انجام می‌شود که از بروز تخلفات و اشتباه جلوگیری می‌کند.
سرپرست حوزه نظارت گمرکهای استان بوشهر با اشاره به اجرای برنامه‌های مهم برای افزایش خدمات به صادر کنندگان اظهار کرد: کوتاه کردن فرایند مراحل اداری کالاهای صادراتی، حذف تشریفات برای صادر کنندگان از گمرکهای مبدا و مقصد و ادغام مراحل ارزیابی از برنامه‌های مهم امسال گمرک در استان بوشهر است.