امضای قرارداد ۸۰۰ میلیون یورویی تکمیل ان‎ جی‎ال خارگ
امضای قرارداد ۸۰۰ میلیون یورویی تکمیل ان‎ جی‎ال خارگ

خبر استان:قرارداد تکمیل طرح ان جی ال جزیره خارگ شامل شیرین‌سازی و تفکیک گازهای همراه نفت مناطق خارگ و بهرگان و فروش محصولات سنگین‌تر از اتان، روز یکشنبه میان شرکت نفت فلات قاره ایران و شرکت صنایع فراساحل (صف) با حضور مدیران ۲ شرکت امضا شد.

به گزارش خبر استان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، این قرارداد نخستین قرارداد جذب سرمایه در شرکت نفت فلات قاره ایران و صنعت نفت ایران که در قالب قراردادهای مشارکت عمومی خصوصی (PPP) است.
ارزش این قرار داد به میزان ۸۰۰ میلیون یورو با مشارکت تامین‌کنندگان مالی ایرانی و بدون استفاده از سرمایه‌گذاران خارجی به امضا رسیده است.
بر اساس این قرارداد، شرکت ایرانی با تامین مالی طرح، به مدت ۳ سال اقدام به تکمیل طرح ان جی ال خارگ کرده و پس از آن علاوه بر پرداخت ماهیانه اجاره تاسیسات و خرید گاز به عنوان خوراک از شرکت ملی نفت ایران، گازهای سبک را نیز به شرکت ملی نفت تحویل خواهد داد.
با بهره‌برداری از طرح ان جی ال خارگ، خوراک روزانه مجتمع حداکثر برابر ۳۰۰ میلیون فوت مکعب خواهد بود که شرکت ایرانی به منظور بازیافت سرمایه خود تا سال ۱۴۳۰ محصولات سنگین‌تر از اتان را در مدت بهره‌برداری برداشت خواهد کرد.
اجرای این قرارداد مزایای فراوانی نصیب کشور و صنعت نفت خواهد کرد که از آن جمله می‌توان به جمع‌آوری گازهای همراه میدان های نفتی خارگ و بهرگان (بویژه میدان مشترک فروزان) و جلوگیری از سوزانده شدن این ثروت ملی، درآمدزایی برای کشور، اشتغال‌زایی، جلوگیری از آلودگی زیست‌محیطی اشاره کرد.
به گزارش روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران، همچنین با اجرای این قرارداد توسط یک شرکت ایرانی، به نوعی فرایند انتقال و ارتقای تکنولوژی نیز اتفاق خواهد افتاد.
قالب قرارداد این روش سرمایه‌گذاری برای اولین بار در صنعت نفت به صورت مشترک توسط شرکت نفت فلات قاره ایران و مدیریت سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران تدوین و اجرایی شده است.
طرح جمع آوری گازهای همراه نفت و استحصال مایعات گازی جزیره خارگ و احداث کارخانه ان جی ال با حدود ۵۶ درصد پیشرفت در بخش خشکی و دریا در دست ساخت است و پیشرفت آن در بخش خشکی معادل ۳۵ درصد است.
این طرح با ظرفیت جمع آوری ۶۰۰ میلیون فوت مکعب در روز طراحی شده است که با راه اندازی آن از سوزانده شدن روزانه ۴۰۰ میلیون فوت مکعب گاز همراه نفت مناطق بهرگان و خارگ استان بوشهر جلوگیری و این گازها به واحد ان جی ال جزیره خارگ منتقل می شود.