خبر استان:رئیس جمهوری روسیه دستور داد، ۷۵۵ دیپلمات آمریکایی به زودی باید سفارت آمریکا در مسکو و سه کنسولگری این کشور در سه شهر بزرگ روسیه را ترک کنند.
به گزارش خبر استان به نقل از خبرگزاری صداوسیما از مسکو، با دستور مستقیم ولادمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۷۵۵ دیپلمات آمریکایی به زودی باید سفارت آمریکا در مسکو و سه کنسولگری این کشور در سه شهر بزرگ روسیه را ترک کنند. این اقدام قاطع روسیه در واکنش به اقدامات تحریمی اخیر امریکا صورت گرفت.
برای مقابله با تهدیدات روزافزون آمریکا و ناتو، روسیه شش ناو هواپیمابر می سازد
همزمان با افزایش تنش های سیاسی-نظامی بین روسیه با آمریکا و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، مسکو از برنامه ساخت شش ناو هواپیمابر خبر داد.
فرانتس کلینتسویچ معاون کمیسیون دفاعی و امنیتی شورای فدراسیون روسیه روز دوشنبه با اعلام این خبر گفت: در آینده نزدیک ساخت شش ناو هواپیمابر شروع خواهد شد.
کلینتسویچ در شبکه تلویزیونی روسیه یک گفت: این کشور ناوگان ناوهای هواپیمابر خود را تقویت خواهد کرد. ولادیمیر کورولوف فرمانده نیروی دریایی روسیه نیز به تازگی از برنامه گسترش ناوگان ناوهای هواپیمابر این کشور برای انجام ماموریت های دریایی در مناطق مختلف دور از این کشور خبر داد.
در زمان حاضر، روسیه فقط یک ناوهواپیمابر به نام آدمیرال کوزنتسوف دارد که از اتحاد شوروی سابق به ارث رسیده است، در حالی که شمار ناوهای هواپیمابر فعال آمریکا بر پایه گزارش ها ۱۲ فروند است. این ناو هواپیمابر که سال گذشته در عملیات ضدتروریستی در سواحل سوریه شرکت داشت، در زمان حاضر در حال تعمیر و نوسازی جنگ افزاری قرار دارد. در همین حال، دیمیتری راگوزین معاون دفاعی نخست وزیر روسیه گفت که برنامه تسلیحاتی این کشور تا سال ۲۰۲۵ در پاییز آینده تایید خواهد شد.
راگوزین در مصاحبه با روزنامه کامسامولسکایا پراودا چاپ مسکو خاطرنشان کرد: در برنامه تسلیحاتی جدید روسیه، ساخت ناوهای هواپیمابر پیش بینی خواهد شد.
اطلاعات بیشتری از این برنامه هنوز انتشار نیافته است، ولی با توجه به برنامه روسیه برای تقویت نیروی دریایی، انتظار می رود این بخش بیش از همیشه مورد توجه قرار گیرد. این گسترش برنامه دفاعی در شرایط بروز تنش های بی سابقه میان مسکو و غرب شکل می گیرد، زیرا ناتو به عنوان بازوی نظامی کشورهای غربی به پیشگامی آمریکا، حضور نظامی گسترده ای در مرزهای اروپایی روسیه دارد. ناتو که اکنون با عضویت ۲۸ کشور غربی و ترکیه فعالیت می کند، ۱۵ فروردین ۱۳۲۴ با ۱۲ عضو برای آمادگی بیشتر غرب با هدف جنگ احتمالی در برابر بلوک شرق و پیمان کمونیستی ورشو تشکیل شد.
با وجود فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱، نابودی پیمان ورشو و گرایش بیشتر کشورهای کمونیستی سابق شرق اروپا به سمت غرب، ناتو نه تنها منحل یا تضعیف نشد، بلکه اعضای جدیدی جذب کرد و قدرت بیشتری یافت. در چهار سال گذشته نیز ناتو در چارچوب طرح موضوع تهدیدهای مسکو علیه غرب، حضور گسترده ای نزدیک خاک روسیه و حتی هم مرز این کشور پیدا کرده و در حال افزایش آن است. اکنون نیروهای این پیمان و آمریکا به صورت همیشگی یا زمانبندی شده در شرق اروپا از جمله لهستان و رومانی و همچنین لیتوانی، لتونی، استونی، گرجستان و مولداوی، پنج جمهوری سابق شوروی حضور دارند که بارها سبب اعلام هشدارهای مسکو شده است، ولی این روند همچنان گسترش می یابد.
مشاور سابق کاخ کرملین: روابط روسیه و آمریکا از مرز غیرقابل گذشت عبور کرده است
گِلِب پاولوسکی در این باره گفت: «ما همین اکنون نیز از مرز غیرقابل بازگشت عبور کرده ایم و دیگر نمی توانیم به دوران قبل از سال ۲۰۱۴ برگردیم. امروز، رژیم تحریم ها جایگزینی برای نظم جهانی شده است.»
وی در رابطه با واکنش روسیه به تحریم های اخیر آمریکا گفت: «به نظرم، روسیه با راهبردی غیرمستقیم واکنش نشان خواهد داد و در حوزههای جهانی دیگر که منافع آمریکا در آن ها است، عملیات ویژه ای انجام خواهد داد.»
پاولوسکی افزود: تحریم های آمریکا موجب واکنش مردمی خاصی در روسیه شده است که می توان آن را واکنشی ضدآمریکایی و حمایت از پوتین دانست.
Visited 1 times, 1 visit(s) today
لینک کوتاه : https://nedayostan.ir/?p=27474