دستگیری اعضای باند جعل و کلاهبرداری / داخل خودرو حریم خصوصی نیست
دستگیری اعضای باند جعل و کلاهبرداری / داخل خودرو حریم خصوصی نیست

خبر استان:سخنگوی نیروی انتظامی در هفدهمین نشست خبری خود از ماموریت های مختلف ناجا از حال خوب مرزها تا دستگیری کلیه اعضاء باند جعل و کلاهبرداری و شناسایی انتشار دهندگان تهمت های ناروا به برخی از مسئولان رده بالای ناجا خبر داد.

به گزارش خبر استان به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار دکتر “سعید منتظر المهدی” در هفدهمین نشست خود در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اعضاء باند جعل و کلاهبرداری در زمینه پرداخت وام و تسهیلات توسط پلیس امنیت ناجا دستگیر شده اند، گفت: متاسفانه این افراد با بهره گیری از نرم افزارهای کامپیوتری مبادرت به تهیه برگه های موافقت اصولی وام با سر برگ وزارت تعاون می کردند.

وی تصریح کرد: اعضاء این باند در سایه اعتماد سازی، اوراق جعلی را در اختیار مشتریان و متقاضیان وام قرار می دادند و بابت ضمانت و کارمزد، هزینه های هنگفتی دریافت می کردند که خوشبختانه با اقدامات فنی و حرفه ای پلیس کلیه اعضاء این باند دستگیر شدند.

این مقام ارشد انتظامی در ادامه با بیان اینکه چندی پیش در شبکه های اجتماعی شایعه ای مبنی بر واریز مبالغ دریافتی برای تعویض پلاک خودرو به حساب برخی از مدیران ناجا منتشر شده بود، تاکید کرد: پنج نفر از کسانی که این شایعات را رواج دادند، توسط پلیس امنیت شناسایی، احضار و تحویل مراجع قضایی شدند که در حال حاضر ضمن ابراز ندامت با قرار کفالت، پرونده در حال پیگیری است و متاسفانه این افراد کارمند دفاتر اسناد رسمی در چند استان بودند.

منتظر المهدی خاطر نشان کرد: بدیهی است هر گونه واریزی جهت تعویض پلاک خودرو مستقیما به حساب خزانه دولت توسط خود مشتریان انجام می شود.

سخنگوی ناجا در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص شیشه های دودی خودروها با اعلام اینکه استفاده از شیشه دودی برابر مصوبات هیئت وزیران به نحوی که راننده و سر نشین داخل آن مشخص نباشد، ممنوع است و لاجرم پلیس در مواجهه با آن می بایستی اعمال قانون کند، گفت: رانندگان عزیز برای استفاده از برچسب های دودی آن را به گونه ای انتخاب کنند که امکان رویت داخل خودرو از فاصله ۳ متری مهیا باشد؛ البته رعایت این قانون، هم در دید راننده تاثیر بسزایی دارد و هم از منظر امنیتی مطمح نظر پلیس است.

وی همچنین در خصوص دریافت گواهینامه بدون شرط سربازی، تاکید کرد: تناقض روایی و تزاحم میان قوانین دست پلیس را برای اجرای این قانون بسته است؛ از قانون گذاران عزیز درخواست می شود ابهام را برطرف نمایند تا از طریق ستاد کل نیرو های مسلح به پلیس ابلاغ شود تا بتوانیم این تسهیلات را در اسرع وقت برای مشمولان ایجاد کنیم.

به گفته وی، مواد قانونی ۱۰ و ۵۸ وظیفه عمومی در تناقض و تزاحم با ماده ۵۴ قانون بیمه است که طبیعتا اگر پلیس بخواهد به هر ۳ عمل کند، مشمولانی را که برای دریافت گواهینامه مراجعه می کنند و غیبت سربازی دارند می بایست ابتدا دستگیر کرده و سپس موضوع گواهینامه را اقدام کند.

منتظر المهدی با اشاره به این که ماده ۱۰ به صراحت اعلام می کند که شرط لازم برای اخذ گواهینامه ، مشخص شدن وضعیت خدمت وظیفه عمومی است، گفت: در ماده ۵۸ قید شده که پلیس موظف است نسبت به شناسایی، تعقیب و دستگیری مشمولان غایب و فراری اقدام کند، در ماده ۵۴ قانون بیمه نیز تصریح شده گواهینامه بدون شرط سربازی لازم الاجرا است!

داخل خودرو حریم خصوصی نیست

معاون اجتماعی ناجا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قوانین جاری و از جمله تبصره ” ماده پنج از قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر” مصوب سال ۱۳۹۴ ، گفت: اماکنی که بدون تجسس در معرض دید عموم قرار می گیرند از جمله وسایل نقلیه، مشمول حریم خصوصی نمی باشند و طبیعتا رعایت هنجار ها و الزامات قانونی داخل خودرو لازم الاجرا است.

وی افزود: در نظر داشته باشیم که سنگ بنای زیست مسالمت آمیز، توام با آرامش ذهنی، رعایت هنجار ها در جامعه است و در تمام دنیا هنجارهای آن کشور توسط مردم رعایت می شود.

به گفته وی، حجاب در جامعه ما هنجاری است پذیرفته شده و البته مبتنی بر قوانین حاکم بر نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز هست و اساسا پاسبانان آن خود مردم هستند و در راستای نظارت و قضاوت اجتماعی تحقق پیدا می کند.

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: تذکر لسانی ، انسانی و احسانی توسط خود مردم بسیار کارآمد است؛ همکاران من در بخش هایی از نیروی انتظامی موظف هستند به جهت رعایت حقوق شهروندی و ایجاد امنیت اجتماعی در ابعاد جانی ، مالی، ناموسی، اخلاقی و البته احساس امنیت در سپهر روانی جامعه در مواجهه با هرگونه هنجار شکنی مداخله کنند.

حال مرزها خوب است

سخنگوی ناجا با اعلام این که از ۸۷۵۵ کیلومتر مرز حدود ۸۵۰۰ کیلومتر در گستره و پهنه جغرافیایی کشورمان توسط مرزبانان غیرتمند نیروی انتظامی، حراست و نگاهبانی می شود، گفت: مرزبانان با چشمانی باز و آمادگی کامل از هر گونه تعرض به مرز های ایران اسلامی جلوگیری می کنند و شاهد این مدعا تقدیم شهدایی است که هر از گاهی در درگیری با اشرار و معاندین به درجه رفیع شهادت می رسند و آخرین آن چند روز پیش در مرز پیرانشهر بوده است.

وی تاکید کرد: در پایانه های مرزی محله هایی برای تردد کولبران عزیز جهت ارتزاق خانواده خود براساس مصوبات شورای امنیت و وزارت کشور ایجاد شده است که این کولبران می توانند بر اساس ضوابط تردد کنند؛ البته این اماکن و معبر ها تحت نظارت پلیس است.

به گفته وی، طبیعتا هر گونه تردد از اماکنی غیر از “اماکن مشخص شده”تحت هر عنوانی ممنوع است و مرزبانان در دل تاریکی شب در مواجهه با هر گونه ورود از مبادی غیر رسمی طبق قانون می بایست مداخله کنند.

وی افزود: واقعیت امر این است که هیچ تضمینی نیست، افرادی که قصد ورود از مبادی غیر رسمی به دور از دید مرزبانان به کشور را دارند، قصد اقدامات تروریستی نداشته باشند و این تشخیص امکان پذیر نیست و پلیس ناگزیر به مداخله است.

منتظر المهدی یادآور شد: اساسا پلیس بر سر امنیت مردم هرگز مماشات نمی کند و در واقع مردم هر گونه کوتاهی در این حوزه را بر ما نمی بخشایند.

تهدیدات داعش را چقدر جدی می گیرید؟

سخنگوی ناجا در خصوص تهدیدات داعش با استناد به علم پزشکی، بیان کرد: طبیعتا وقتی ویروسی وارد بدن انسان می شود عکس العمل بدن چه می باشد؟ Tcellها یا همان سلول های مدافع به سرعت بسیج می شوند و با ویروس ها درگیر و آن را از پای در می آورند و در واقع پادزهر قوی تولید می شود که در مواجهه مجدد با آن ویروس برخورد می کند .

وی متذکر شد: اساسا یک مقدار استرس برای بدن و جامعه بد نیست، میزان کم استرس ؛ آمادگی را افزایش و هماهنگی ها را افزون و در صورت تهدید سریعا عمل می کند البته باید توجه داشت که میزان این استرس نباید زیاد شود زیرا که افزایش آن موجب فرسودگی و استهلاک می شود.

پیش بینی حداکثری در مواجهه با تهدیدات حداقلی

این مقام ارشد انتظامی با یادآوری این موضوع که ما در یک کشور شیعی زندگی کرده و بر سر اصولمان پافشاری می کنیم و طبیعی است که هماره در مظان تهدید باشیم، گفت: از این رو پیش بینی حداکثری در مواجهه با هر گونه تهدیدات حداقلی، هماره در دستور کار پلیس قرار دارد و البته امنیت صرفا پلیس محور و دولت محور نیست ، بلکه امنیت پایدار در سایه مشارکت مردم به معنای واقع کلمه جاری و ساری می شود.

غایبان تا شهریور ماه فرصت دارند

ادامه دار بودن ثبت نام در خصوص پرداخت جریمه سربازی برای مشمولانی که ۸ سال از غیبت سربازی اشان می گذرد از دیگر محور های سخنان منتظر المهدی بود.

وی تاکید کرد: هم زمینه پرداخت نقدی و هم اقساطی مهیا است و از ابتدای سال ۹۶ تا به حال حدود ۱۷ هزار نفر مبادرت به ثبت نام نموده اند که مراحل صدور کارت در حال انجام است.

به گفته سخنگوی ناجا، مشمولان متولد سال ۱۳۷۲ به بعد که فاقد غیبت سربازی هستند می توانند از کسر خدمت ایثار گری والدین خود استفاده کنند؛ صرفاً این تسهیلات برای کسانی است که بیش از ۶ ماه در جبهه حضور و یا درصد جانبازی آنها کمتر از ۵ درصد نباشد.

سردار منتظرالمهدی در خاتمه گفت: مشمولانی که دارای فرزند معلول ذهنی و ناتوان هستند می توانند از معافیت خدمت سربازی استفاده کنند منوط به ارائه گواهی از سازمان بهزیستی کشور و تائید شورای پزشکی وظیفه عمومی که شرط لازم برای استفاده از این تسهیل ، نگهداری فرزند در کانون خانواده است؛ شرط عدم غیبت برای این مورد استثناء است و غایبین نیز می توانند از این تسهیل استفاده کنند.

Visited 1 times, 1 visit(s) today