دستورالعمل دقیقی برای پیشبرد اقتصاد مقاومتی تهیه کردهایم
وی در تشریح ضرورت توجه به سرمایههای داخلی گفت: طبیعی است که سرمایهگذار دنبال منافع خود است؛ اما اگر بتوانیم خطوط قانونی را برای آنها ترسیم کنیم، اقتصاد مقاومتی پیش میرود. البته ما دستورالعمل دقیقی را برای پیشبرد اقتصاد مقاومتی تهیه کردهایم که به زودی آن را ابلاغ میکنیم و خطوطی را ترسیم کردهایم تا اقتصاد مقاومتی توسعه یابد.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه ما باید امنیت اقتصادی را ایجاد کنیم، اظهار کرد: من به دولت تضمین میدهم که قوه قضائیه از اقتصاد مقاومتی کاملاً حمایت خواهد کرد.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به دو بعد امنیت اقتصادی، تصریح کرد: یک بحث مبارزه با فساد است و بحث دوم تضمین امنیتِ کافی برای کار و سرمایهگذار. کسی که سرمایه خود را میآورد توقع دارد که دستگاهها با او به عدالت رفتار کنند. کسی نباید فکر کند که بخاطر آشنایی یا به خاطر رشوه کارش جلو میافتد. لذا برخورد با این فسادها به پیشبرد اهداف اقتصاد و تسهیل سرمایهگذاری کمک میکند.
وی گفت: بنده بارها در جلسات عرض کردهام که قضات و مدیران به سرمایهگذاری سالم کمک کنند که امنیت اقتصادی ایجاد شود. قوه قضائیه و نیروهای امنیتی نباید اشکالات بیدلیل برای سرمایهگذاران ایجاد کنند.
آیتالله آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه باید با مفاسد برخورد شود، گفت: نباید با رشوه، صورتسازی و جعل اسناد کار جلو رود و نباید از پرداخت مالیات فرار کنند. این چیزی است که اکنون شایع است و جرم است که قوه قضائیه با اقتدار به این جرایم رسیدگی میکند. اگر چند بار قوه قضائیه با پروندههای کلان و مهم برخورد کند، فرهنگسازی شده و این موارد برچیده خواهد شد.
رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: ما تاکید کردیم که با نقطه مطلوب فاصله داریم؛ اما با نظارت و با دستورالعمل و با تعاملی که با دولت داشته و داریم، این اهداف را پیگیری میکنیم.
لزوم تبیین نگاه اسلام در حقوق بشر
رئیس قوه قضائیه دربخش چهارم سخنان خود به لزوم تبیین نگاه اسلام به حقوق بشر اشاره کرد و گفت: هجمههای بیشماری علیه نظام جمهوری اسلامی ایران وبخصوص قوه قضائیه در این مورد میکنند که در این زمینه باید نگاه اسلام را تبیین کنیم.
این مقام عالی قضایی افزود: سخن ما با مدعیان حقوق بشر در دنیا این است که نظام جمهوری اسلامی ایران و دین اسلام پرچمدار حقوق بشر حقیقی است. ما مدافع کرامت انسانی هستیم وکرامت انسان را قبول داریم وموظفیم که قبول داشته باشیم. اسلام و قرآن تصویری از انسان ترسیم می کنند که با غربیان یکسان نیست.
وی افزود: تصویر دین از انسان، خلیفه الله است و انسان میتواند محل تجلی اسماء الهی باشد و این استعداد در انسان نهفته شده است.
آیت الله آملی لاریجانی تصریح کرد: چند روز پیش همجنسبازی در کشور آلمان آزاد شد؛ البته صدر اعظم آلمان اعلام کرده که به آن رأی نداده است؛ اما بیش از ۳۰۰ نفر در پارلمان به این موضوع رأی دادهاند. تفسیر شما از حقوق بشر چیست؟ شما حق ازدواج را به ازدواج با همجنس تفسیر میکنید.
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اهمیت حریّت انسان در اسلام تصریح کرد: حریّت انسان از ابتدا مدنظر اسلام بوده است. در آن زمانی که بردهداری رسم بود، پیامبراعظم(ص) در ۱۴۰۰ سال پیش فرمودند سیاه و سفید با هم مساوی هستند و به هر بهانهای برده آزاد میکردند؛ این درحالی است که در آمریکا تا یک قرن پیش سیاهپوستان را ظالمانه به زور سوار کشتی میکردند و بردگی وامیداشتند. ما حقوق بشر را در چارچوب تعالیمی که قبول داریم، میتوانیم تفسیر کنیم.
غربیها به دروغ و فریب از حقوق بشر استفاده میکنند
این مقام عالی قضایی با بیان اینکه غربیها به دروغ و فریب از حقوق بشر استفاده میکنند، تصریح کرد: ما جریان جنگ ویتنام ، بمباران هزاران هزار انسان بیگناه و اینکه چطور آمدند و درکودتای ۲۸ مرداد با برانگیختن اشرار در خیابانها قدرت ملی را سرنگون کردند و حمله به جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی را فراموش نکردیم. امروزدر یمن بزرگترین جنایات صورت میگیرد؛ این درحالی است که داعش را خودتان خلق کردید و ترامپ در سخنان سخیف خود در مناظرات به صراحت گفت ودر کتابتان گفتید که به پدید آمدن داعش کمک کردید و در عین حال دم از حقوق بشر میزنید.
وی افزود: آقای ترامپ در جلسه رقص شمشیر با حکام فاسد سعودی می رقصد؛ آیا این حقوق بشر است؟ در بیان و رفتارتان دروغ میگویید؛ جمهوری اسلامی ایران از زمان تکامل، نظام حقوق بشر را پیش برده است. ما به استغاثه مردم مظلوم در دنیا اعتنا کردیم و از ملت مظلوم فلسطین حمایت کردیم و امروز نیز به کشور برادر عراق و سوریه کمک کردیم. این بزرگترین افتخار جمهوری اسلامی ایران است که بر علیه تروریسم چنین فداکاری میکند و شما فقط ادعا دارید. بنده در اینجا از زحمات ستاد حقوق بشر در این حوزه تشکر میکنم.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: زمزمههایی مبنی بر تشکیل نهاد حقوق شهروندی می شنویم. ما هر جایی که حرکتی درجهت استیفای حقوق شهروندان انجام شود، در چارچوب قانون استقبال و حمایت میکنیم. دستورالعمل حقوق شهروندی ابتدا توسط رئیس قوه قضائیه سابق ابلاغ و تصویب شد و امروز دارای نهادی در قوه قضائیه است و ستاد حقوق بشر در این زمینه فعال است و مصوبهای در این زمینه به تصویب مقام معظم رهبری رسیده است؛ بنابر این نمیتوانیم نهاد ملی دیگری هم عرض با آن ایجاد کنیم. این کار صحیح نیست؛ خلاف شرع و قانون است و پس از تأیید مقام معظم رهبری نیز وجهی ندارد و همین جا از دولت محترم دعوت میکنیم که پیشنهادهای خود را در این زمینه ارائه دهند تا قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر این کار را پیش ببرد.
رئیس قوه قضائیه در بخش پنجم سخنان خود به برخی بحثهای درون قوهای و حجم رسیدگیها اشاره کرد و گفت: امروز بیش از ۱۵ میلیون پرونده در قوه قضائیه رسیدگی می شود و این کار عظیمی است. البته یک پرونده ممکن است در ده نقطه ثبت شود و یا به عنوان مثال یک دعوای حقوقی اعمال ماده ۱۸ سابق شود و دوباره لغو و رسیدگی شود.
مردم به دستگاه قضا اعتماد دارند و مسیر معقول را میبینند
این مقام عالی قضایی ادامه داد: این حجم پرونده نشان می دهد مردم به دستگاه قضا اعتماد دارند و مسیر معقول را میبینند که برای پیگیری دعاوی خود به دستگاه قضا مراجعه کنند. بنابراین باید تلاش کنیم با صلح و سازش میزان پروندهها کمتر شود و در اینجا میتوان گفت که وجود حجم زیادی از پروندهها صرفا جنبه منفی ندارد.
وی تصریح کرد: یک مجری اخیرا سوالی در یک برنامه مطرح کرده بود اگر شما مشکلی پیدا کنید، به قوه قضائیه مراجعه میکنید و یا آن را به خدا وامیگذارید که با وجود نادرست بودن قیاسِ مندرج در سوال، بیش از ۶۰ درصد مردم گفته بودند که برای پیگیری مشکل خود به قوه قضائیه مراجعه میکنند و این نشان اعتماد آنها به قوه قضائیه است.
آیت الله آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه منشأ چالشها درقوه قضائیه کمبود نیروست، گفت: درابتدای ورود بنده به دستگاه قضایی ۸ هزار قاضی داشتیم و عدهای میگفتند که ما قاضی، زیادی داریم که بنده این سخن را نپذیرفتم ودر طول این سالها ۴۷۰۰ قاضی جذب کردیم و شیوه جذب هم شیوه دشواری است؛به گونهای که از ۲۶ هزار نفر که در آزمون وگزینشهای سخت شرکت میکنند در نهایت ۵۰۰نفر و گاهی کمتر جذب میشوند و اکنون در مرز ۱۱ هزار قاضی در قوه قضائیه هستیم و با توجه به قرائن ودلایل این میزان قاضی نسبت به حجم پروندهها کم است.
در توسعه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدامات خوبی صورت گرفته است
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: در توسعه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدامات خوبی صورت گرفته است. همچنین در سازمان ثبت و بازرسی کل کشور اقدامات خوبی صورت گرفته و سازمان بازرسی کل کشور درمورد آلایندهها و فروریختن معدن یورت در استان گلستان از پیش گزارش تهیه کرده و هشدار داده بود.
این مقام عالی قضایی گفت: تمام معاونتهای قوه قضائیه در زمینه ارائه خدمات تلاش خود را میکنند که قرار بود در این جلسه گزارشی در این رابطه ارائه کنم که متاسفانه فرصت آن با توجه به کمبود وقت فراهم نشد.
وی خطاب به قضات و مدعوین حاضر در نشست تصریح کرد: برای صحت و سلامت دستگاه قضایی و کل نظام باید از خودمان شروع کنیم. قرآن دائماً به دارالاخره هشدار میدهد؛ این دارالاخره روزی برای همه ما فرا میرسد و ما در این مسیر بینهایت قرار میگیریم و خداوند در سوره کهف میفرماید که هر چه ما انجام میدهیم، عینِ آن در سرای آخرت به ما میرسد و در این صحیفه مکتوب است؛ بنابر این تقوی داشته باشیم و در این مسائل فکر و تدبر کنیم.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: خداوند سلطان حقیقی و حق است و در همه جا حاضر و ناظر است. آیا صبح هنگام که بیدار میشویم به این مسئله توجه داریم؟ برادران و خواهران گرامی فکر خودمان باشیم و تقوی را در نظر داشته باشیم.
رئیس قوه قضائیه در پایان خاطر نشان کرد: از خداوند طول عمر مقام معظم رهبری و پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی ایران و دفع شر اشرار و شیطان بزرگ از منطقه را مسئلت داریم و امیدواریم قلوب ما را به معرفت خود روشن بگرداند.