امام جمعه بوشهر: فریادهای ما برای راه آهن گوش شنوا ندارد
امام جمعه بوشهر: فریادهای ما برای راه آهن گوش شنوا ندارد

خبر استان: نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: با وجود نیاز اساسی این استان برای اتصال به خطوط ریلی کشور اما هرچه برای ساخت راه آهن فریاد می زنیم گوش شنوایی نیست.

به گزارش خبر استان، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری روز دوشنبه به مناسبت هفته کار و کارگر در جمع مدیران و مسئولان وشماری از کارگران استان بوشهر افزود: با وجود همه ظرفیتها و قابلیتهای صنعتی دراستان بوشهر اما این استان از نظر خطوط ریلی در بن بست قرار دارد.
وی در باره نقش کارگران دراقتصاد مقاومتی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی هندسه دقیق دانش بنیان دارد که کارگران و فعالان بخش تولید از ارکان مهم این بخش به حساب می آیند.
صفایی بوشهری اضافه کرد: ضعیف شدن جامعه کارگری، اقتصاد مقاومتی را دچار چالش و ایستایی می کند به همین دلیل درعرصه اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی برای ایفای هرچه بهتر نقش کارگران ضروری است.
وی ادامه داد: دراین ارتباط ایجاد بانک اطلاعاتی دقیق از جامعه کارگری و نیازمندیهای آنان برای شناسایی چرخش سیال نیروی کارگر ضروری است و تشکیل نشدن این سامانه مسئولان را دچار بی برنامه گی، سوء مدیریت و چالش در عرصه اقتصاد می کند.
امام جمعه بوشهر، تولید مهارت و آموزشهای مهارت افزا برای کارگران را مورد تاکید قرار داد و گفت: نیروهای کارگر باید متناسب با مهارت و تخصص های موجود و مورد نیاز در استان تربیت شوند.
وی گفت: استان بوشهر نیازمند تحول دانش بنیان و ایجاد زیرساختها درعرصه اقتصاد مقاومتی و تقویت نیروی کار است.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر یادآورشد: در شرایط کنونی با وجود ارائه آموزشهای فنی و حرفه ای و فراگیری از سوی کارآموزان ولی زمینه کار فراهم نیست به همین دلیل یا باید بیکار باشند و یا به حرفه و کار دیگری گرایش پیدا کنند.
صفایی بوشهری همچین با تاکید بر حمایت از تولید داخل، جهادگری درعرصه مدیریت و کار و حمایت از شخصیت کارگر در استان اظهار کرد: در برخی منطقه های صنعتی استان بوشهر کارگران ۶ تا ۸ ماه حقوق نمی گیرند.
وی گفت: دور از انصاف است، کارگری که درآمد دیگری ندارد و حقوقش شاید موازی با خط فقر باشد، شش ماه حقوق نگیرد و شرمنده خانواده خود باشد.
امام جمعه بوشهر ادامه داد: این درحالی است که در قانون اسلام بر ضرورت پرداخت حقوق کارگر قبل از خشک شدن عرق تاکید شده است.
صفایی بوشهری با تاکید بر حفظ حریم و زندگی کارگران و رسیدگی به موارد بهداشتی آنان افزود: ایجاد امکانات ورزشی، کلینیک تخصصی و تقویت حوزه های فرهنگی لازمه و نیاز جامعه کارگری است.
وی با اشاره به میزان بیکاری استان بوشهر که بین ۹٫۸تا ۱۱٫۹ است گفت: شایسته نیست در استانی مثل بوشهر با قابلیتهای مهم صنعتی و اقتصادی بیکاری به این میزان باشد.
امام جمعه بوشهر اظهار کرد: با وجود این همه تاسیسات پتروشیمی و گاز در این استان به دلیل نبود صنایع پائین دستی مواد نفتی به صورت خام از استان صادر و در جاهای دیگر به مواد دیگر تبدیل می شود.
وی تاکید کرد: انجام کارهای بزرگ تولیدی باعث تولید ثروت و هدایت جامعه کارگری به سمت کار و تولید می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهرنیز گفت: پارسال حوادث کارگری دراین استان ۱۰ درصد کاهش‌ یافت و یکهزار و ۸۹۴ نفر نیز مشمول بیمه بیکاری شدند.
حمیدرضا پناه افزود: پارسال وضعیت ۲۴ کارگاه مشکل‌ دار با ۹۰۰ کارگر در استان بوشهر مورد بررسی قرار گرفت و با پرداخت تسهیلات از سوی بانکها مشکلات این واحدها برطرف شد.
وی یادآور شد: براساس آمار تامین اجتماعی ۳۳۲ هزار و ۷۱۳ هزار بیمه‌ شده اصلی و ۱۸ هزار و ۳۹۶ کارگاه در استان بوشهر فعال است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر بیان کرد:‌ ۱۳ هیات رفع اختلاف در این اداره کل تشکیل شده است تا در صورت بروز مشکل بین کارگر و کارفرما وارد عمل شوند و در این زمینه ۲۵ درصد اختلافات کارگری به سازش منجر شد.
پناه با بیان اینکه پنج مرجع حل اختلاف کارگری در استان بوشهر وجود دارد اضافه کرد: بحث مشاوره کارگری از موضوع های مهم مورد نظر است طوری‌که تاکنون حدود سه هزار و ۹۰۰ مشاوره در زمینه مسائل کارگری و کارفرمایی به کارگران ارائه شد و میانگین رسیدگی به اختلافات کارگری ۲۵ روز است که با انجام مشاوره این مدت به ۹ روز کاهش‌ یافته است.
وی گفت: با اجرای طرح طبقه‌ بندی مشاغل، افزایش حقوق براین اساس انجام می شود و تاکنون هشت طرح طبقه‌ بندی در سطح کارگاهها انجام‌ شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر گفت: در اجرای ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی تاکنون دو هزار درخواست متقاضی بازنشستگی پیش از موعد در این استان مورد بررسی قرار گرفته است.
پناه افزود: ۹۶۷ مورد بازرسی از مشاغل سخت و زیان‌آور و برای نظارت بر حسن اجرای کار نیز هشت هزار و ۷۷۲بازرسی از کارگاهها انجام شده است.
وی یادآور شد: همچنین پارسال چهارهزار و ۴۷ نفر ساعت کلاس آموزش عمومی و تخصصی ایمنی برگزار، ۵۵ تشکل کارگری تشکیل و ۸۳ تشکل نیز آموزش قوانین کار را انجام داده و عملیاتی کردند./ایرنا

Visited 1 times, 1 visit(s) today