مصلحت نمی‌دانم به مسائل انتخاباتی ورود کنم/ رفیق روحانی‌ام
مصلحت نمی‌دانم به مسائل انتخاباتی ورود کنم/ رفیق روحانی‌ام

خبر استان:رئیس مجلس شورای اسلامی با تشریح اهم مصوبات قانون برنامه ششم گفت: ساز و کارهای شفاف برای مقابله با فساد در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبر استان، دکترعلی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری پایانی سال ۹۵ در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبر مبنی بر این که آیا موضوع مهمی در ابتدای شروع به کار مجلس دهم وجود داشت که مجلس به صورت طرح نتواند به آن رسیدگی کند، گفت: طرح های زیادی در دست بود که به علت رسیدگی به برنامه ششم توسعه و مواد دائمی آن نتوانستیم به آنها رسیدگی کنیم مثل لایحه هوای پاک که هنوز در دستور کار قرار دارد.

وی همچنین ادامه داد: البته قانون استاندارد تصویب شد و مراحل نهایی آن بین ما و شورای نگهبان در حال رسیدگی است  همچنین در حوزه ارتباط دانشگاه و صنعت، اقداماتی در دست است و بنا داریم ظرفیت کشور را افزایش دهیم که در سال آینده به آن رسیدگی می کنیم.

پیگیری مجلس برای حل مشکلات گردو غبار در قالب بودجه سنواتی

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ بخ سوال خبرنگار خبرگزاری میزان مبنی بر مغایرت تمیم فعلی مجلس با تصمیم سابق آن درباره طرح کاداستر تاکید کرد: در حال حاضر ضرر این مسئله چندان روشن نیست. ایجاد فضای سبز برای شهرها، احیای جنگل ها و احیای مراتع با یکدیگر می تواند مسئله محیط زیست را حل کند ازطرفی برای حل مشکل گردوغبار بودجه در نظر گرفته شد و به بحث کنترل جنگل ها و مراتع نیز پرداختیم، لذا در مجلس رأی گرفته شد تا راه حلی برای این مسائل پیدا شود که در حال پیگیری هستیم.

به عنوان رئیس قوه مقننه مصلحت نمی بینم به مسائل انتخاباتی ورود کنم

دکتر لاریجانی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین درباره سازوکار انتخاباتی اصولگرایان و  سکوت سیاسی علی لاریجانی، ناطق نوری و ولایتی گفت:من جلسه ای ندارم مسائل کشور در حوزه اقتصادی به قدری پیچیده شده که باید برای آن وقت بگذاریم.

وی ادامه داد: من از بعد از نماز صبح که به مجلس می آیم، تا آخر شب مشغول مسائل مجلس هستم و اولویت ما این مسائل نیست و افراد دیگری به آن می پردازند. به عنوان رئیس قوه مقننه مصلحت نمی بینم به این مسائل ورود کنم. البته برای تشکیل این جبهه خبری هم ندادند که تشکر هم می کنم و اگر خبر می دادند هم نمی رسیدم.

دکتر لاریجانی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین درباره سازوکار انتخاباتی اصولگرایان و  سکوت سیاسی علی لاریجانی، ناطق نوری و ولایتی گفت:من جلسه ای ندارم مسائل کشور در حوزه اقتصادی به قدری پیچیده شده که باید برای آن وقت بگذاریم.

وی ادامه داد: من از بعد از نماز صبح که به مجلس می آیم، تا آخر شب مشغول مسائل مجلس هستم و اولویت ما این مسائل نیست و افراد دیگری به آن می پردازند. به عنوان رئیس قوه مقننه مصلحت نمی بینم به این مسائل ورود کنم. البته برای تشکیل این جبهه خبری هم ندادند که تشکر هم می کنم و اگر خبر می دادند هم نمی رسیدم.

ایران از هر اقدامی که منجر به روابط عادی و دوستانه با مصر شود استقبال می کند

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار جام جم مبنی بر اینکه چه میزان از انتقادات مقام معظم رهبری نسبت به تحقق اقتصاد مقاومتی دغدغه مجلس است ، گفت: گزارش اقدامات مجلس در خصوص تحقق اقتصاد مقاومتی روز گذشته در صحن علنی مجلس ارائه شد مرکز پژوهش های مجلس در چارچوب برنامه ششم توسعه بودجه سال ۹۶ و سیاست های کلی برنامه ششم با اعداد و ارقام اقدامات مجلس را ارائه کرد لذا کاری که از دست مجلس بر می آمده ارائه شده است و دولت نیز گام های موثری در این خصوص برداشته است همچنین ستادی در دولت تشکیل شده که در حال انجام اقدامات لازم است و باید از آنها حمایت شود.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه الجزیره درباره آینده روابط ایران و مصر نیز و این که آیا ایران سیگنال هایی از سوی مصر در این خصوص دریافت کرده است، تاکید کرد: ایران و مصر دو کشور با سابقه تمدنی هستند که همکاری های قوی و مهمی داشته اند و از رشد یافتگی در جهات مختلف برخوردارند و توجه بر این است که روابط ایران و مصر حسنه شود.

دکترلاریجانی ادامه داد: بعد از قرارداد کمپ دیوید در روابط دچار نقص شدیم اما ایران از هر اقدامی که منجر به روابط عادی و دوستانه با مصر شود استقبال می کند و مصر کشور مهمی در حل مسائل منطقه ای است اما گام های منتج به ارتباط هنوز عمیق نشده است.

رفع موانع تولید به اجرای اقتصاد مقاومتی کمک می کند

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرگزاری صدا و سیما ارزیابی از تأثیر اقتصاد مقاومتی در بهبود معیشت مردم گفت:در این زمینه خلاء قانونی زیادی نداریم و قوانین بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تولید به اجرای اقتصاد مقاومتی خیلی کمک می کرد و مشکل در مقام اجرا است.

وی ادامه داد: ستاد اقتصاد مقاومتی دولت گام های خوبی را آغاز کرده و پروژه های مهمی در این زمینه در حال فعالیت است اما چند سال مستمرا باید در این زمینه اقدام شود و برخی بخش های دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی خوب عمل کرده اند برخی کارخانه ها فعال شده و تحرک هایی برای خروج از رکود دیده می شود و هنوز جای کار دارد.

رییس قوه مقننه همچنین تاکید کرد: در سال ۹۱ و ۹۲ تشنجات اقتصادی شدید داشتیم. ۴۰ درصد نرخ تورم در جامعه بود که اکنون وجود ندارد رشد تورم کاملا کنترل شده و بسیاری از کارخانجات تعطیل شده راه افتاده اند اما تمرکز حکمرانان همچنان بایدبه اجرای اقتصاد مقاومتی باشد.

حضور آیت الله رییسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ از نظر قانونی نیاز به استعفا از آستان قدس ندارد

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه آسیا مبنی بر ارزیابی از نقش مناطق آزاد در توسعه اقتصادی گفت:لایحه دولت برای مناطق آزاد ارائه شد و در کمیسیون مطرح است و از جمله موضوعاتی می باشد که در دستور کار سال آینده مجلس خواهد بود. مناطق آزاد وجوه مثبت و منفی داشته است، اصل ایجاد مناطق آزاد برای این بود که سکویی برای صادرات باشد ولی مطابق انتظار نبوده است.

وی ادامه داد: البته خدماتی در زمان هایی داشته و در این زمینه با آقای ترکان صحبت کرده ام و وی نیز قبول داشت که این مسیر باید آرام آرام عوض شود. اگر مناطق آزاد وجهه صادراتی به خود بگیرد، مجلس نیز از آن حمایت می کند.

دکترلاریجانی همچنین در پاسخ سوال روزنامه الارتجاع عراق مبنی بر اینکه چرا مجلس شورای اسلامی موضوع قاطعی درخصوص عدم انتخاب سفیر در کشورهایی مانند سوریه، یمن و عمان اتخاذ نمی کند، تصریح کرد: باید این موضوع را پیگیری کرد و زودتر عمل شود. در برخی از این کشورها مشکل انتخاب سفیر نیست و به اندازه کافی ارتباطات وجود دارد. آقای امیرعبداللهیان نیز این موضوع را پیگیری می کند.

وی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرگزاری پانا چرا درخصوص حضور حجت الاسلام رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری بین مواضع جبهه مردمی نیروهای انقلاب و دفتر ایشان تناقض وجود دارد، گفت : من در این موضوع بی تقصیرم و ایشان مشکلی از نظر استعفا برای حضور در انتخابات ندارند و تحلیل خاصی از این حضور ندارم.

توضیحات رییس مجلس درباره اجرای مفاد اقتصاد مقاومتی و عملکرد هیات مقررات زدایی و تسهیلات کسب و کار

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه همشهری مبنی براینکه هیات مقررات زدایی و تسهیلات کسب و کار به وظایف خود برای حذف قوانین زاید عمل نکرده و چرا مجلس به نقش نظارتی خود در طرح سوال استیضاح از وزیر اقتصاد عمل نمی کند، گفت: قبول دارم که در این عرصه هنوز به صورت کامل به وظایف عمل نشده البته ابتدا این هیات به خوبی عمل کرد اما این روند باید به صورت جدی ادامه پیدا می کرد .

وی ادامه داد: مطابق قانون کمیته ای برای مقررات زدایی تشکیل شد که حال در این عرصه باید تلاش و فشار بیشتری آورد زیرا مسئله حذف مقررات زاید بسیار مهم است در شرایط کنونی سرمایه گذاران با مقررات دست و پاگیر روبرو هستند که این مسئله وقت افراد را می گیرد از این رو این موضوع باید در اولویت قرار گیرد و در کمیسیون ویژه ای که روز گذشته برای تشکیل آن تصمیم گرفته شد قطعا باید پیگیری شود.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری مهرمبنی بر نارضایتی  رهبر معظم انقلاب از روند اجرا و  تحقق اقتصاد مقاومتی تصریح کرد:این موضوع را باید به بخش های مختلف تفکیک کرد زیرا به طور مثال دولت در حوزه کشاورزی خوب عمل کرد و روند خودکفایی و اجرای طرح های دامپروری، کشاورزی، حوزه آبزیان و مسئله خودکفایی گندم روند  رشد خوبی داشته است از طرفی دیگر در حوزه نفت و گاز نیز گام های خوبی از سوی دولت برداشته شد زیرا برنامه ریزی در این حوزه برای افزایش فروش نفت و سرمایه گذاری در پارس جنوبی بود که در این حوزه خوشبختانه با پیشرفت های خوبی روبرو بودیم .

رییس قوه مقننه در این خصوص تاکید کرد: در بحث حوزه سلامت و عملکرد وزارت بهداشت کارها و  اقدامات خوبی صورت گرفت البته باید بخش های مختلف اقتصاد مقاومتی تفکیک شده و در نقاطی که ضعیف عمل شده تقویت شود.

دکترلاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه العالم درباره تلاش برخی کشورها در شرایط کنونی نسبت به عادی شدن روابط با رژیم صهیونیستی گفت:شاید در نظر برخی کشورها چنین مسئله و موضوعی مطرح باشد اما بعید می دانم که در این حوزه موفق شوند اگر به صحبت های اخیر نتانیاهو در دیدار با رئیس جمهور روسیه توجه کنیم می بینیم که وی حرف های مهمی را مطرح کرده که کشورهای اسلامی باید به آن توجه خاصی داشته باشند.

تشریح پشت پرده ماجراجویی رژیم صهیونیستی / مرور زمان شرایط غبارآلود منطقه را از بین می برد

رییس مجلس شورای اسلامی در این خصوص افزود: وی در این دیدار گفت که این رژیم نمی گذارد که صلح در منطقه محقق شود حال اگر کشورها به دنبال صلح هستند باید به شروط این رژیم عمل کنند که این اظهارات نشان می دهد که ماجراجویی آنها دارای پشت صحنه بوده است بنابراین در شرایط کنونی کشورهای منطقه باید به هوش باشند البته فکر می کنم که به مرور زمان شرایط غبارآلود در این عرصه رفع شود اما قطعا آنها نمی توانند در تحقق اهدافشان در این حوزه موفق شوند.

مجلس سیستم نظارتی خود در انتخابات شوراها را اجرا می کند و شبهه ای در این باره وجود ندارد

دکترلاریجانی در پاسخ به سوال خبرگزاری ایسنا درباره تایید صلاحیت انتخابات شوراها و نظارت بر آن و شبهات مطرح شده در این خصوص گفت : من ندیدم شبهه ای وجود داشته باشد. مجلس سیستم نظارتی خود را درخصوص این انتخابات اجرا می کند و ملاک حضور بیشتر افراد در انتخابات شوراها است. البته این افراد باید از صلاحیت برخوردار باشند، لذا مانع ورود سلایق مختلف نمی شویم و مجلس از ورود سلایق مختلف در شوراها استقبال می کند.

رقیب انتخاباتی ترامپ زحمت از بین بردن داعش را بکشد

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه الوفاق درباره ارسال نیروی نظامی به سوریه گفت: تحولاتی در حال وقوع است، ترامپ هم از ارسال این نیروها برای مبارزه با داعش یاد می کند. لذا امیدواریم اشتباهات گذشته را مرتکب نشود، چنانچه ۶ هزار میلیارد دلار خسارت دیده اند و ۵ هزار کشته داده اند. از این رو نباید اشتباهات گذشته را تکرار کنند.

همچنین دکترلاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه آسیا لبنان درباره روابط ایران و آمریکا و مبهم بودم سیاست ترامپ و تناقض هایی در این خصوص گفت:صحنه منطقه به خاطر درگیری ها صحنه سختی است، از این رو کسانی که می خواهند وارد شوند پابرهنه نباشند، چرا که این ورود هزینه بر است. یکی از رقبای ترامپ گفته بود ما هزینه به وجود آمدن داعش را دادیم، حال ایشان زحمت بکشند داعش را از بین ببرند، لذا امیدواریم رئیس جمهور جدید روش عقلایی در پیش بگیرد.

در صحنه بین المللی اجرای برجام شیطنت می شود

رییس قوه مقننه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر این که پس از اجرای برجام کشورهای زیادی برای تعامل به ایران سفر کردند و تفاهم نامه هایی نوشته شد، اما خزانه داری آمریکا اما و اگرهایی بر سر راه اجرای این تفاهم نامه ها می آورد، گفت: رفتارها شیطنت آمیز است و آنطور که انتظار می رفت سرمایه گذاری کنند، نشد.

وی ادامه داد: اما بخشی از آن انجام شد و ۹ میلیارد دلار تاکنون عملیاتی شده است، لذا باید زمینه داخلی برای سرمایه گذاری فراهم کنیم و دیپلماسی اقتصادی را مورد توجه قرار دهیم که سازوکارهایی نیز برای آن تعیین شده است. صحنه، صحنه شیطنت هاست و ما باید نگاه ملی را دنبال کرده و شرایط را مهیا کنیم. اخیرا پروژه خرید ایرباس را داشتیم که سرمایه آن در آینده از طریق فروش بلیط تامین می شود.

نمره عملکرد اقتصادی دولت از متوسط بالاتر است

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری ایرنا درباره ارزیابی از عملکرد دولت روحانی گفت:در ارزیابی عملکرد دولت باید قائل به تفکیک باشیم. در برخی زمینه ها مانند کشاورزی، بهداشت، نفت و سیاست خارجی با توجه به سابقه طولانی که آقای روحانی دبیر شورای عالی امنیت دارند و بر موضوعات تسلط دارند خوب اقدام شده و ستاد اقتصادی دولت در آینده باید هماهنگ تر باشد و نگاه پخته تری داشته باشد.

وی ادامه داد: در بخش کشاورزی نیز رشد خوبی را شاهد بوده ایم. برجام در ظرف زمانی اقدام درستی بود در حال حاضر نیز سیاستمداران داخلی و خارجی این اعتقاد وجود دارد که کسی نباید برجام را به هم زند، پس منافعی برای ما داشته و در آن مقطع زمانی که این توافق انجام شد تصمیم به جایی است اما در برخی موضوعات آن باید فکر بیشتری می کردیم.

دکترلاریجانی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فارس در ارزیابی از تاخیر در ارائه گزارش اقتصاد مقاومتی دولت تصریح کرد : ستاد اقتصاد مقاومتی دولت مصوبات خود را برای مجلس می فرستد و در این زمینه بی اطلاع نیستیم، گزارش رسمی دولت هم در زمینه اقتصاد مقاومتی قرار شده که به مردم ارائه شود.

رییس قوه مقننه همچنین تاکید کرد: در خصوص اجرای اقتصاد مقاومتی و شرایط دولت در این زمینه باید به شرایطی که در آن زمان قرار داشتیم نگاه شود زیرا در سال های ۹۱و ۹۲ تشنج های اقتصادی را شاهد بودیم و حل مشکلات موجود نیز ساده نیست.

دکترلاریجانی همچنین تاکید کرد : دولت تلاش کرده تا وضع سرمایه گذاری خارجی را بهبود دهد که تا حدی هم موفق بوده و در بعضی مواقع نیز شاهد توفیقات کمتری بوده ایم همانگونه که مقام معظم رهبری فرموده اند لازم است در زمینه اقتصادی چند سال به صورت مجاهدانه فعالیت کنیم تا مشکلات فعلی برطرف گردد. در خصوص نمره دادن به عملکرد اقتصادی دولت نیز، هنوز در کسوت معلمی برای نمره دادن نیستم ولی در بعضی از زمینه ها خوب عمل کرده ام و از متوسط بهتر هستم.

رفیق آقای روحانی هستم / بنای دخالت در انتخابات را ندارم

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال سایت تحلیلی انتخاب درباره حمایت از انتخابات سال آینده از روحانی گفت:رفیق آقای روحانی هستم ولی در انتخابات بنای دخالت ندارم و به مصلحت قوه مقننه نمی دانم. ممکن است بگویید علی لاریجانی غیر از رئیس مجلس است ولی این دو ممزوج شده اند و من در کل به مصلحت نمی دانم.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه شرق مبنی بر ارزیابی از اقدامات احمدی نژاد در آستانه انتخابات گفت:سوال بهتری نداشتید مطرح کنید، بنا ندارم در این مسائل صحبت کنم. در این زمینه موضوعاتی باید دیده شود که خیلی علاقه به توضیح در این زمینه ندارم.

تصمیم مجلس در مشخص کردن حد برای حقوق مدیران مورد تحلیل بد واقع شد

دکترلاریجانی همچنین در پاسخ به سوال خبرگزاری خانه ملت مبنی بر اینکه  آیا تصمیم جدید مجمع در خصوص حقوق مدیران مانع از ورود مجلس به این موضوع می شود یا خیرنیز گفت:تصمیم مجلس در مشخص کردن حد برای حقوق مدیران مورد تحلیل بد واقع شد و جور دیگری فهمیده شد. تصمیم مجمع مانع ورود به این موضوع نیست و مجلس می تواند راهکار دیگری را پیدا کند.

وی افزود:  نظر مجمع این نیست که حدی وجود نداشته باشد بلکه مجمع معتقد است این موضوع باید در قانون جامعی به مجلس ارائه شود زیرا قرار شده دولت لایحه ای را برای قانون خدمات به مجلس ارائه کند و مجمع معتقد است در لایحه این موضوع به مجلس ارائه شود. نمی توان قضاوتی در خصوص برخورد سیاسی که با این موضوع شد را ارائه کنیم ولی ناراحتی من از ادبیاتی بود که پیرامون مجلس ارائه شد.

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه الکوت کویت مبنی بر اینکه با توجه به اینکه رئیس جمهور ایران سفری به کشورهای کویت و عمان داشتند همچنین وزیر امور خارجه این کشور سفرهایی به کشورهای منطقه داشتند نتایج این سفرها و رفت و آمدها چیست، تصریح کرد:مشی ایران برای برقراری ارتباط با کشورهای مسلمان منطقه بسیار مسالمت آمیز و برادرانه است حتی ممکن است این کشورها رفتار نامناسبی در قبال ما پیش گرفته باشند اما رفتار ایران با ایران مسالمت آمیز بوده است و ایران با کشورهای اسلامی براساس سنت دیرینه خود برخورد برادرانه داشته و خواهد داشت .

وی ادامه داد: سفر رئیس جمهور به این کشورها سفر خوبی بود و رایزنی های خوبی انجام شد و دو طرف علاقه داشتند که گفتگوهایی برای افزایش روابط صورت گیرد که وزارت خارجه باید آن را پیگیری کند.

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری ایلنا درباره ممنوع التصویری سیدمحمد خاتمی گفت:برخی نمایندگان در مجلس طرحی را طراحی کردند و این طرح را به بنده دادند که مطالعه کنم و محورش این بود که گفتگو بین جناح های فکری در مجلس انجام شود البته فضای مجلس دوستانه و صمیمانه است و مانعی برای گفتگوی نمایندگان جناح های فکری مختلف نیست.

قرار نیست که قوه ای در اقدامات قوه دیگر دخالت کند

وی همچنین افزود:در خصوص ممنوع التصویری هر کس در مقام و جایگاه خود تصمیم می گیرد و قرار نیست که قوه ای در اقدامات قوه دیگر دخالت کند اگر موضوعی باشد به قوه قضائیه منعکس می کنیم.

دکتر لاریجانی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار این رسانه مبنی بر این که  ظاهرا این کار با مصوبه قوه قضائیه نبوده است تاکید کرد:اگر مصوبه ای در این خصوص وجود داشت مجلس باید تصویب می کرد

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری جمهوری آذربایجان درباره رویکرد دیپلماسی ایران درباره درگیری آذربایجان و ارمنستان گفت:منطقه ظرفیت حرکت داغ را ندارد و جمهوری اسلامی ایران با دو کشور آذربایجان و ارمنستان روابط حسنه دارد امیدواریم که در شرایط فعلی به تنش ها دامن زده نشود و ایران ظرفیت های خود را برای رفع مسائل و تنش ها به کار می گیرد و این جنگ افروزی در منطقه مشکلاتی را برای هر دو کشور آذربایجان و ارمنستان ایجاد می کند.

اختصاص فصلی برای حوزه فرهنگ در بودجه ۹۶

دکترلاریجانی در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار رادیو ایران درباره  دغدغه رهبر معظم انقلاب در موضوع و رویکرد برنامه ششم و بودجه سال ۹۶ در این حوزه گفت : در برنامه ششم توسعه فصلی برای حوزه فرهنگ اختصاص داده شد. البته در لایحه دولت این موضوع به صورت ضعیف آورده شده بود و حوزه فرهنگ در لایحه دولت تنها سه ماده را به خود اختصاص داده بود.

وی ادامه داد: از این رو در کمیسیون تلفیق بخش های مختلف حوزه فرهنگ از جمله رادیو و تلویزیون در لایحه برنامه دیده شد، از این رو در برنامه ششم توسعه مصوبات خوبی در این حوزه تدوین شد.

رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از طرف دیگر در رابطه با اعتبارات حوزه فرهنگ در بودجه سال ۹۶ باید بگویم که ما از این اعتبارات راضی نیستیم، البته منابع کم است و همین موضوع و دغدغه را نیز در حوزه آموزش و پرورش داریم، بنابراین بهترین راهکار در این حوزه استفاده درست از منابع است، بنابراین باید تلاش کنیم که چرخه اقتصادی مطلوب شود تا حوزه فرهنگی متکی به دولت نباشد.

یکصد هزار میلیارد تومان بدهی دولت به صندوق های بازنشستگی

رییس قوه مقننه در پاسخ به سوال خبرگزاری قدس آنلاین مبنی بر چاره اندیشی مجلس در شرایط کنونی برای صندوق های بازنشستگی گفت : در مسیر برنامه ششم توسعه و بودجه سال ۹۶ ، مجلس با این موضوع مواجه شد، از این رو در شرایط کنونی یکی از مشکلات صندوق های بازنشستگی بدهی زیاد دولت به آنها است، به طوری که این بدهی ها براساس گزارش مرکز پژوهش ها حدود یکصد هزار میلیارد تومان ذکر شده است که این اعتبار برای یک بنگاه اقتصادی رقم کوچکی نیست، از این رو در قانون ماده ای گنجانده شد تا مشخص شود که این بدهی ها از چه منابعی باید پرداخت شود. همچنین تسریع این روند در بودجه سال ۹۶ آورده شد.

وی افزود: در مورد وضعیت صندوق های بازنشستگان فولاد نیز باید گفت که وضعیت و شرایط این صندوق ها تعیین تکلیف شد و این صندوق در قالب موسسه ای زیرنظر وزارت رفاه قرار گرفت.

دکترلاریجانی همچنین تصریح کرد: از طرف دیگر برای بازتعدیل حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری، اعتباری حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان در بودجه سال ۹۶ در نظر گرفته شد تا حقوق این افراد متناسب شود. از این رو باید مسیر متناسب سازی حقوق ها با جدیت بیشتری پیگیری شود و مجلس راهکار مناسب را برای سرپا نگه داشتن و احیای صندوق های بازنشستگی در برنامه ششم  در نظر گرفته است.

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری برنا مبنی بر اینکه ” قبل از سال ۹۴ عده ای از  اصول گرایان خود را اصولگرایان ناب نامیدند و در این مسیر عده ای را از جمله شما را از این دایره خارج کردند. بعد از آنکه در انتخابات رأی نیاوردند گفتند که مجلس یک مجلس اصولگرا است، اما در شرایط کنونی بعد از مصوبات اخیر پارلمان اظهارنظر کرده و اعلام داشته اند که مجلس اصولگرا نیست. حال اهداف این افراد در جوسازی علیه مجلس را چگونه ارزیابی می کنید”،گفت:بررسی صحبت ها شما نشان می دهد که آنهایی که این مسائل را مطرح کرده اند، اصولگرایان ناب نیستند. البته اصولگرایان طیف های مختلفی دارند و یک شکل نیستند، از این رو برخی از آنها خیلی زود قضاوت و اظهارنظر می کنند و افکار مختلفی در رابطه با موضوعات دارند.

وی ادامه داد: حال من نمی خواهم که جلوی نظرات آنها را بگیرم، اما فکر می کنم که فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه اصولگرایی اصلاح طلبانه راه حل کشور است، حرف و رویکرد متینی خواهد بود. در این عرصه نمی گوییم که افراد مسلکی نباشند، زیرا هورهوری مسلک بودن به هیچ وجه درست نیست، بنابراین همین که مسکلی باشند، یعنی اینکه اصولگرا هستند.

دکترلاریجانی تصریح کرد:در این عرصه عده ای از آقایان جمع شده و جمعیتی را تشکیل دادند که این اقدام اشکالی ندارد و ایرادی که ما مطرح کرده بودیم در رابطه با ماهیت این گروه نبود، بلکه مربوط به روش و رویکرد آنها با مجلس بود، از این رو ما راجع به ماهیت این تشکل نظر ندادیم و اینکه افراد جمع شده و در حوزه انتخابات فعال شوند، مشکلی نیست. البته قطعاً مجلس با جوسازی های صورت گرفته مسیر خود را تغییر نمی دهد.

در سوریه به دنبال کسب منفعت نیستیم

رییس قوه مقننه در پاسخ به سوال خبرنگار سوریه الیوم در باره حضور گروهی از نظامیان آمریکایی در شمال سوریه، جمهوری اسلامی گفت: در رابطه با این موضوع هماهنگی وجود نداشته و قطعا مصلحت آنها نیست که در این عرصه ورود کنند.

وی ادامه داد: حال شاید تصور آنها مبارزه با داعش باشد، بنابراین رویکرد جمهوری اسلامی در بحث سوریه این است که مردم این کشور خودشان سوریه را اداره کنند و ما با تحمیل عقاید به مردم این کشور مخالف هستیم، از این رو شاهد بودیم که همین روش را درخصوص کشور بحرین نیز انجام داده اند.

دکترلاریجانی خاطر نشان کرد: در این عرصه یک عده فکر می کردند که با تانک و فشار می توانند سرنوشت مردم بحرین را تغییر بدهند. در مورد بحران یمن نیز مسلمانان این کشور را بمباران کرده و پس از آن به ما می گویند که چرا موضع گیری منفی در این رابطه انجام داده اید، از این رو جمهوری اسلامی یک راهبرد منطقه ای در این امور داشته و متناسب با آن کار خو را جلو می برد بنابراین ما در سوریه دنبال مطلب و موضوع دیگری نیستیم و اگر مردم سوریه در سرنوشت خود حاکم شد و گروه های تروریستی از این کشور خارج شوند، مثبت و مطلوب ما خواهد بود.

تعدیل در مجازات جرائم مواد مخدر با حفظ سطح‌بندی بهتر است

دکتر لاریجانی در پاسخ به سؤال خبرنگار رادیو جوان در خصوص تجمعات مردمی جلوی درب مجلس شورای اسلامی و نحوه رسیدگی به آن، گفت: در این خصوص سازوکاری وجود دارد و افراد بنا به درخواست های خود جلوی مجلس تجمع می کنند که موضوعات مد نظر آنها در هیأت رئیسه و افرادی که مسئول این کار قرارداده ایم، مطرح می شود.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: در نهایت در صورت وارد بودن مشکل آنها یا قانونی اندیشیده می شود و یا تغییر قانونی می دهیم چنانچه بعد از اینکه متوجه شدیم اشکالی به صندوق بازنشستگان فولاد وارد بوده و دولت نتوانسته مشکل آنها را حل کند در برنامه ششم توسعه کشور چاره اندیشی کرده و در بودجه نیز تصمیماتی در این خصوص گرفتیم.

دکتر لاریجانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری شبستان مبنی بر طرح اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر که در کمیسیون قضایی و حقوقی در حال بررسی است و موارد مطروحه برای جایگزینی اعدام، عنوان کرد: با این موضوع موافقم و در زمینه مواد مخدر اگر اندکی تعدیل شود بهتر است البته سطح بندی وجود دارد.

وی بر همین اساس تصریح کرد: از طرفی همجوار با کشور افغانستان هستیم که مرتبا مواد مخدر به کشور وارد می شود لذا در حال مطالعه هستیم تا تعدیل صورت گیرد و در خصوص سایر جرائم البته مستندات فقهی دیگری موجود است.

ترکیه در اعلام مواضع خود نسبت به ایران از آراستگی برخوردار باشد/ جمهوری اسلامی خویشتنداری کرد

دکتر لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری آناتولی ترکیه مبنی بر علت توصیه مقامات جمهوری اسلامی برای عدم سفر به این کشور در حالی که سفرها به عراق ادامه دارد، گفت: ترکیه کشور همسایه و دوست است و سطح روابط بالای تجاری میان دو طرف وجود دارد اما ترکیه و عراق با یکدگیر متفاوت هستند و زائران ایرانی به مناطق امن عراق سفر می کنند که تروریستی نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه در ترکیه تحرکاتی صورت گرفته که ایجاد نگرانی کرد از این رو امیدواریم مشکلات این کشور نیز کاهش پیدا کند؛ در مجموع برای صیانت از مردم خود موظفیم به آنها هشدار دهیم و البته از سوی دیگر انتظار داریم دولت ترکیه در خطاب مواضع خود از آراستگی برخوردار باشد.

وی افزود: برخی اظهارات گذشته ترکیه در سطح روابط با ایران نبود و ایران در این خصوص خویشتنداری کرد.

عربستان رفتار خود را بعد از دوسال جنگ نیابتی در منطقه تغییر دهد

دکتر لاریجانی در ادامه در پاسخ به خبرنگار شبکه البلادی عراق در خصوص رویکرد ایران نسبت به عربستان با توجه به حمایت های این کشور از تروریست‌ها و بروز فاجعه منا و نحوه پیگیری موضوع جنگ یمن ازسوی جمهوری اسلامی در مجامع بین المللی اظهار داشت: ایران در این خصوص در مجامع بین المللی حقوقی پیگیری می کند چرا که شاهد جنگ فراگیری و نسل کشی در یمن هستیم.

رئیس قوه مقننه همچنین اظهار کرد: امیدواریم دولت عربستان بعد از دو سال جنگ نیابتی رفتار خود را اصلاح کند؛ جمهوری اسلامی نیز برقراری روابط دوستانه با کشورهای دوست، مشی همیشگی خود قرار داده از این رو با عربستان وارد مذاکره شده که البته در این مسأله ملاحظاتی داریم و در چارچوب این اتفاق می افتد.

مجلس دوتابعیتی ندارد/ درخواست گزارش از وزارت اطلاعات برای حضور یا عدم حضور مدیر دوتابعیتی در دولت

وی در پاسخ به سوال پایانی خبرنگاری در خصوص وجود دوتابعیتی ها در مجلس خاطرنشان کرد: در مجلس دوتابعیتی وجود ندارد و این مسائل در دولت مطرح شده که البته در این خصوص وزارت اطلاعات گزارشی را خواسته ایم که بعد قضاوت می کنیم.

دکتر لاریجانی در ادامه با بیان اینکه دولت معتقد است طبق گزارش وزارت اطلاعات مدیر دو تابعیتی در دولت وجود ندارد، خاطرنشان کرد: با این حال عده ای بر این عقیده هستند که دولت مدیر دوتابعیتی دارد و با وجود نفی از سوی دولت این موضوع را پیگیری می کنیم.

به گزارش خانه ملت، دکتر لاریجانی در پایان این نشست خبری ضمن تشکر از رسانه ها برای پوشش به موقع و مناسب اخبار مذاکرات صحن علنی هنگام بررسی لوایح برنامه ششم و بودجه ۹۶، تصریح کرد: پیشاپیش عید سعید نوروز را تبریک گفته و آرزوی سالی خوش و خرم برای شما دارم.

Visited 1 times, 1 visit(s) today