خبر استان: مهاجرین افغانستانی با برگزاری همایشی در مشهد از توجه امام خامنه‌ای به وضعیت این قشر از جامعه و تسهیل حضور قانونی مهاجرین در مراسم و راهپیمایی اربعین حسینی تقدیر و تشکر کردند.

به گزارش خبر استان،همایش «در امتداد اربعین» با محوریت تجلیل از خادمان اربعین  حسینی شب گذشته در سالن همایش‌های آستان قدس رضوی با حضور مقامات رسمی و جمع کثیری از فعالان حوزه فرهنگی مهاجرین برگزار شد.

«محمد عجمی» مشاور استاندار و مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی در این همایش اظهار داشت: در میان تمام سال‌هایی که افتخار خدمت به مهاجرین خارجی را داشته‌ام شاید در زمره بهترین اتفاقات این دوران حضور قانونی مهاجرین افغانستانی در راهپیمایی بزرگ اربعین بود.

وی افزود: بر این موضوع کاملا واقف بوده‌ام که آروزی زیارت عتبات عالیات در اربعین حسینی آرزوی چند ساله مهاجرین افغانستانی بود اما جالب اینجاست که برای من که میزبان این مردم شریف هستم، حضور مهاجرین در پیاده‌روی اربعین نیز چیزی کمتر از یک رؤیا و آرزو نبود که بحمدالله محقق شد.

مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی گفت: سفر دارندگان کارت آمایش به عتبات عالیات در اربعین حسینی در نوع خود اقدامی بی‌نظیر بوده که به عقیده من چیزی جز لطف پروردگار و عنایت ائمه معصومین(ع) سبب این اتفاق بزرگ فرهنگی نشد.

۷۶ هزار مهاجر افغانستانی اربعین امسال به عتبات مشرف شدند/سهم یک سومی خراسان رضوی

عجمی با بیان اینکه از مجموع ۷۶ هزار نفر مهاجرین افغانستانی که امسال در راهپیمایی اربعین شرکت کردند، ۲۵ هزار نفر از خراسان رضوی عازم شدند، یادآور شد: حقیقت امر این است که ساماندهی این حجم از زائران برای تشرف به عتبات عالیات در کمتر از یک ماه مانده به اربعین کار ساده‌ای نبود، البته بهتر است بگویم کاری تقریبا نشدنی بود که با کمک دفاتر کفالت اتباع خارجی و اداره گذرنامه در سراسر کشور و پس از آن همکاری مهاجرین افغانستانی این موضوع تبدیل به یک رویداد بزرگ فرهنگی و معنوی موفق شد که امیدواریم شرایط تکرار شدن آن در هر اربعین فراهم شود.

وی به نقش مهاجرین افغانستانی در ساماندهی اعزام زائران افغانستانی به کربلا اشاره کرد و گفت: پس از صدور روادید، هر چه فکر کردیم انجام کارهای پشتیبانی، برپایی موکب‌ها و اعزام به تنهایی میسر نبود و لذا از روحانیون، نخبگان و سرشناسان جامعه مهاجر دعوت بعمل آوردیم و پس از در میان گذاشتن موضوع، بلافاصله ستاد مردمی اربعین مهاجرین افغانستانی مقیم در خراسان رضوی را تشکیل دادیم.

تلاش برای تسهیل در تردد مهاجرین افغانستانی در راهپیمایی اربعین سال‌های آتی

عجمی خاطرنشان کرد: در نخستین اقدام موکبی در مرز شلمچه برپا شد و بلافاصله نمایندگان مهاجرین در خراسان رضوی طی هماهنگی با اداره کل اتباع در خوزستان به مرز شلمچه اعزام شدند و در تمام این مدت از سوی مهاجرین افغانستانی کمک‌های بسیاری برای زائران پیاده امام حسین(ع) جمع آوری شد.

وی عنوان کرد: یادم می‌آید که برای کاری به گلشهر رفتم و با چند خانواده افغانستانی دیدار کردم و هیچ خاطره‌ای برای من شیرین‌تر از آن نبود که با وجود اینکه هنوز وضعیت صدور ویزای قانونی برای مهاجرین تعیین تکلیف نشده بود اما در هر خانه‌ای که می‌رفتم، می‌دیدم چمدان‌ها برای سفر به کربلا بسته است و همه از سر ارادت و شوق می‌گفتند ما منتظر هستیم امام حسین(ع) ما را بطلبد.

مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی تأکید کرد: ستاد مردمی اربعین مهاجرین افغانستانی مقیم خراسان رضوی قرار است به عنوان یک تشکل فرهنگی باقی بماند و امیدواریم بستر آن مهیا بشود که مهاجرین هر سال امکان حضور قانونی در پیاده روی بزرگ اربعین در کربلای معلی را داشته باشند.

صدور ۳۰۰ هزار ویزای اربعین برای ۴۶ ملیت

«نصیر عبدالمحسن عبدالله» سرکنسول عراق در مشهد نیز در این مراسم با اظهار خرسندی از حضور قانونی مهاجرین افغانستانی برای نخستین بار در مراسم اربعین حسینی در کربلا گفت: در اربعین امسال حدود ۳۰۰ هزار روادید ورود به عراق برای زائرانی با ۴۶ ملیت صادر شد که بیش از ۴۰ کارمند بطور شبانه‌روزی مسئول انجام صدور روادید در آن بازه زمانی بودند.

وی افزود: واقعیت این است که ما در کنسولگری مجری قوانینی هستیم که از طرف دولت عراق صادر می‌شود لذا از تمامی کسانی که نتوانستند در مراسم اربعین امسال شرکت کنند پوزش می‌طلبیم.

سرکنسول عراق در مشهد با بیان اینکه کنسولگری عراق حقیقتا در مورد صدور ویزای اربعین برای مهاجرین افغانستانی فرای قانون عمل کرد، ادامه داد: خوشبختانه همکاری خوبی میان دستگاه‌های مرتبط و مراجع ذیصلاح در این ارتباط صورت گرفت.

کمیساریا پناهندگان افغانستانی در ایران را فراموش نمی‌کند

«توشی کاواچی» رئیس نمایندگی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در مشهد نیز در ادامه این مراسم از اتمام مأموریتش در ایران خبر داد و گفت: من در این دوره مأموریت خود درس‌های بسیاری از مهاجرین افغانستانی گرفته‌ام و بزرگترین تجربه‌ای که به یادگار با خود خواهم برد این است که مهاجرین افغان برای بهتر شدن زندگی خود بسیار تلاش می‌کنند.

وی افزود: مطمئن هستم وضعیت مهاجرین افغانستانی ساکن در ایران روزبروز بهتر می‌شود.

کاواچی با تأکید بر اینکه کمیساریا، پناهندگان افغانستانی را فراموش نمی‌کند، تأکید کرد: کمیساریا همچنان برنامه‌های حمایتی خود را از پناهندگان افغانستانی ادامه می‌دهد.

از رهبر معظم انقلاب کمال تشکر را داریم
در ادامه این برنامه حجت الاسلام سید طاهر مدرسی حجازی، مسئول موکب مهاجرین خراسان رضوی در مرز شلمچه با بیان این مطلب که اعزام قانونی بیش از ۷۶ هزار مهاجر افغانستانی به عتبات عالیات در اربعین امسال، تجربه‌ای موفق برای جمهوری اسلامی بشمار می‌رود، گفت: به نمایندگی از مهاجرین افغانستانی از رهبر معظم انقلاب کمال تشکر و قدردانی را داریم.

وی تأکید کرد: این اقدام موفق با تأکید بر آن آموزه امام راحل که فرمودند «اسلام مرز ندارد» و همچنین برگرفته از آن بیان تاریخی رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «مهاجرین باید تکریم بشوند» انجام گرفت و ما از رهبر انقلاب سپاسگزاریم که در بهترین نوع میهمانان خود را تکریم دینی و معنوی در اربعین امسال کردند.

مدرسی حجازی تأکید کرد: امیدواریم زمینه حضور قانونی مهاجرین افغانستانی در اربعین حسینی هر ساله میسر بشود و هر ساله دور هم جمع شده و از خادمان حسینی تجلیل بعمل آوریم.

Visited 5 times, 1 visit(s) today