خبر استان:رییس جمهوری با تاکید بر اینکه پای وعده هایم در خصوص حقوق جوانان، بانوان، اقلیت های دینی و قومی ایستاده ام، تصریح کرد: منشور حقوق شهروندی برنامه و خط مشی دولت یازدهم بر اساس اختیارات منبعث از قانون اساسی است.
به گزارش خبر استان،حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز دوشنبه در همایش قانون اساسی و حقوق ملت و رونمایی از منشور حقوق شهروندی، کارکنان دولت را به اجرای منشور حقوق شهروندی موظف کرد و از همه اساتید، گروهها، هنرمندان، نخبگان و رسانه ها خواست در ترویج و تحکیم حقوق شهروندی بکوشند.
رییس جمهوری اجرای منشور حقوق شهروندی را مبنای پایداری برای امنیت کشور و پایه مناسبی برای انسجام و وحدت ملی و توسعه کشور دانست و اظهار داشت: هیچکس از قانون مستثی نیست و همه باید در چارچوب قانون حرکت کنیم.
دکتر روحانی با اشاره به تقارن رونمایی از این منشور با ماه ربیعالمولود؛ ماه تولد عدالت، قسط و برابری و ماه ولادت امام علم و دانش و آزادی بیان و نیز همزمانی آن با ماه آذر، ماه همهپرسی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماه تصویب حقوق بشر در سازمان ملل متحد و همچنین ماه فرمان ۸ مادهای امام راحل، گفت: بسیار خرسند هستم که امروز به یکی از مهمترین وعدههایم جامه عمل پوشانده میشود و به یکی از آرزوهای دیرینه خود میرسم.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: ملت بزرگ ایران از بیش از یکصد سال پیش برای استقرار قانون در این کشور تلاش بیوقفهای انجام داده است و مجاهدتها، ایستادگیها و فداکاریهای بسیاری برای تدوین قانون اساسی و تشکیل مجلس شورای ملی، در دوره مشروطه انجام داده و با تلاشهای خود اولین گام را در قانونی شدن کشور و در حقیقت در اسلامی شدن کشور برداشت.
دکتر روحانی تأکید کرد: اسلام چیزی جز حکومت قانون نیست و بزرگترین امتیاز پیامبر گرامی اسلام(ص) در حدود ۱۴۰۰ سال پیش برقراری حکومت قانون بود.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه در حکومت قانون، پیامبر به عنوان نبی و بالاترین مقام حق نداشت، ذرهای از قانون الهی تخلف کند، اظهار داشت: در کجای دنیا و کدام قانون سراغ دارید که خطاب به پیامبر(ص) چنین آمده باشد که «نزدیک بود از مسیر حق به سمت مسیر باطل کمی تمایل پیدا کنی که اگر این چنین می شد دو برابر همه تو را در دنیا و آخرت تنبیه میکردیم» این بیان کتاب قانون، قرآن مجید نسبت به پیامبر اسلام(ص) است.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه هیچکس از قانون مستثنی نیست، گفت: همه باید در چارچوب قانون حرکت کنیم و تمام اتباع کشور در برابر اجرای قانون مساوی هستند و این اصل صریح قانون اساسی است.
رییس جمهوری تصریح کرد: اگر به دنبال منافع کشور و حکومت قانون هستیم، هیچ فرد، نهاد، گروه و رسانهای نباید حاشیه امنیتی داشته باشد.
دکتر روحانی افزود: همه در برابر قانون مساوی هستند و در قانون استثناء، نورچشمی و فرد و گروه وابسته به این طرف و یا آن طرف وجود ندارد.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: ما از انقلاب اسلامی به دنبال حکومت عدل محمدی و علوی بودیم و قضاوتی همچون، قضاوت مولایمان امیر المؤمنین علی(ع) میخواستیم و میخواهیم و مردم ما این راه را ادامه خواهند داد.
دکتر روحانی با بیان اینکه میپذیرم و درست است که انقلاب اسلامی تمام نشده است، اظهار داشت: اگر انقلاب اسلامی تمام شده بود، امروز شاهد شرایط دیگر و بهتری در سراسر کشور بودیم.
رییس جمهوری تصریح کرد: تا زمانی که تبعیض، فساد و گردنکشیها وجود دارد، انقلاب اسلامی تمام نشده است، باید به روزی برسیم که شاهد مدینه پیامبر اسلام (ص)و حکومت عدل اسلام در سراسر این سرزمین باشیم.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه یکی از وعدههایم به ملت بزرگ ایران از آغاز دولت یازدهم تبیین منشور حقوق شهروندی بود، اظهار داشت: به مردم وعدههای دیگری هم داده بودم و بر پای همه آنها تا آخرین روز مسئولیتم خواهم ایستاد.
رییس جمهوری افزود: در خصوص حقوق جوانان، بانوان و اقلیتهای دینی، مذهبی و اقوام نیز وعده دادهام و پای آنها ایستادهام. همچنین به مردم وعدهدادهام که اقتصاد ایران را نجات خواهم داد و امروز در آخرین سال دولت یازدهم خوشحالم که مردم هم شاهد تورم تکرقمی و هم رشد اقتصادی هستند به نحوی که رشد اقتصادی ۶ ماهه اول امسال، در مقایسه ۶ ماهه اول پارسال، ۷٫۴ شده است و از تابستان امسال در مقایسه با تابستان پارسال شاهد اشتغال خالص ۷۰۰ هزار نفر در کشور هستیم.
دکتر روحانی افزود: امروز اقتصاد کشورمان نسبت به سال ۹۱، که رشد اقتصادی منفی ۶٫۸ بود و اوایل سال ۹۲ که تورم ۴۵ درصد بود و در این سالها اشتغال خالص تقریباً صفر بود، شاهد، پیشرفتهای زیادی در عرصه اقتصادی هستیم.
رییس جمهوری تصریح کرد: وعده من نجات اقتصاد کشور، از سراشیبی سقوط بود و به مردم وعده دادم که که سانتریفیوژها میچرخد و کارخانهها هم به حرکت خود ادامه خواهند داد.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: در ۸ ماهه اول امسال بیش از ۱۵ هزار و ۶۰۰ کارگاه متوسط و کوچک که یا راکد بودند و یا با تمام ظرفیت کار نمیکردند، با تسهیلات بالای ۱۱ هزار میلیارد تومان کاملاً فعال شده اند، پس چرخ کارخانهها به حرکت در آمده است.
رییس جمهوری اضافه کرد: چرخ کارخانههای مشترک ایران با کمپانیهای خارجی هم به حرکت در آمده و اسفند امسال اولین خودروی مشترک ایران و فرانسه که حدود ۳۰ درصد آن صادراتی خواهد بود عرضه می شود و مردم خواهند دید که چرخ اقتصاد در کشور به حرکت در آمده است.
دکتر روحانی گفت: امروز به جای سانتریفیوژهای “آی آر یک” ، مدلهای “آی آر ۸” که جزو مدرنترین سانتریفیوژهایی است که ایران به آن دست یافته و از پیشرفتهترین سانتریفیوژها است به حرکت در آمده است و علاوه بر آن فرمان شروع فعالیت پیشران هستهای به عنوان یک حرکت بزرگ در زمینه فعالیتهای صلحآمیز هستهای از طرف رییس جمهور صادر شد و دیروز به رییس آژانس بینالمللی هستهای اعلام کردم که در ساخت پیشرانهای هستهای باید آژانس از لحاظ فنی به ایران کمک کند و به زودی علاوه بر سانتریفیوژها، پیشران هستهای هم به حرکت در خواهد آمد.
رییس جمهوری در ادامه سخنان خود با اشاره به معنای حقوق شهروندی، اظهارداشت: منشور حقوق شهروندی، قانون اساسی نیست، اما راه را برای اجرایی کردن آن تسهیل میکند، همچنین منشور حقوق شهروندی، قانون موضوعه کشور نیست، اما تضادی هم با قوانین موضوعه کشور ندارد. تبیین منشور حقوق شهروندی در راستای اجرای اصول ۱۱۳، ۱۳۴، ۱۲۱ قانون اساسی است.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه اصل ۱۱۳ قانون اساسی، رییس جمهور را مسئول اجرای قانون اساسی میداند، با طرح این سوال که چرا این وظیفه بر دوش رییس جمهور، آمده است، گفت: این بدان دلیل است که تنها فردی که در کشور با رأی همه مردم کشور و در سطح ملی انتخاب میشود، فقط رییس جمهور است. بسیاری از افراد منتخب حوزه انتخابیه خود و برخی نیز به طور غیر مستقیم با رأی نمایندگان انتخاب میشوند اما فقط یک نفر با رأی مستقیم ملی برگزیده میشود، لذا قانون اساسی این وظیفه را بر دوش رییس جمهوری گذاشته است و این چه وظیفه سخت و سنگینی است در شرایطی که برخی حتی تحمل شنیدن بعضی از اصول قانون اساسی را ندارند و در حالی که فصل سوم قانون اساسی و از اصل ۱۹ تا ۴۲ به حقوق ملت تعلق دارد، با توجه به چنین شرایطی باید این اصول را پنهان کنیم.
رییس جمهوری تصریح کرد: بزرگترین وظیفهای که بر دوش رییس جمهوری قرار دارد، اجرای قانون اساسی است و باید به قانون اساسی به عنوان مهمترین منشور ملی نگاه شود. شهید بهشتی بزرگوار بار سنگینی در مجلس خبرگان قانون اساسی برای تصویب آن بر دوش داشت و همواره فداکاری و جهاد این شهید گرانقدر، در کنار قانون اساسی جاودانه خواهد بود.
دکتر روحانی افزود: رییس جمهوری طبق اصل ۱۲۱ قانون اساسی، قسم یاد میکند تا حامی حقوق ملت و آزادی مردم و سایر حقوق اساسی ملت باشد و همین قانون در اصل ۱۳۴ به رییس جمهور اختیار میدهد تا با مشورت با وزرا، برنامه و خط مشی دولت را تعیین کند.
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه منشور حقوق شهروندی، برنامه و خط مشی دولت یازدهم است، اظهار داشت: امروز دولت یازدهم با رونمایی از این منشور، قصد دارد عزم خود را برای اجرای حقوق شهروندی به نمایش بگذارد.
دکتر روحانی با بیان اینکه دولت یازدهم از آغاز فعالیت خود مقید به اجرای قانون بوده است، خاطر نشان کرد: دولت در تمام سالهای گذشته به جز پارسال، به خاطر اطلاع از نتیجه برجام لوایح بودجه را در ماه آذر به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده است و تمام تلاش دولت این است که قانون را اجرا کند. حتی تدوین حقوق شهروندی هم در صد روز اول انجام شد و در پایان صدروز پیشنویس اولیه آن در سایت دولت قرار گرفت تا مردم و صاحبنظران درباره آن اظهار نظر کنند و شخصاً جلسات متعددی را در زمینه حقوق شهروندی برگزار کردیم تا امروز به صورت کامل در اختیار مردم قرار بگیرد. البته حقوق شهروندی که دارای ۱۲۰ ماده است عاری از ایراد و اشکال نیست و ممکن است باز هم نظرات و دیدگاههایی برای تکمیل آن وجود داشته باشد و با گذر زمان کاملتر شود.
رییس جمهوری تصریح کرد: دولت به معنای قوه مجریه، رییس جمهور ،همه وزرا، معاونین، کارکنان دستگاه های اجرایی و کارمندان دولت در سراسر کشور خود را موظف به اجرای تک تک مفاد منشور حقوق شهروندی میدانیم و اجرای آن برای دولت الزامآور است.
دکتر روحانی گفت: براساس اصل ۱۳۴ قانون اساسی منشور حقوق شهروندی را برنامه و خط مشی دولت یازدهم اعلام میکنم و همه کارکنان دولت در سراسر کشور، موظف و ملزم به اجرای آن هستند و از آنجایی که از قانون اساسی و قوانین موضوعه اقتباس شده است همه باید نسبت به اجرای این منشور اهتمام داشته باشند و لذا از قوه مقننه و قضائیه و سایر دستگاهها و نهادها هم درخواست میکنم که دولت را در اجرای حقوق شهروندی یاری کنند چرا که در کنار هم میتوانیم، این منشور را به خوبی اجرا و عملیاتی کنیم.
رییس جمهوری تاکید کرد: اجرای منشور حقوق شهروندی به نفع همه است چرا که مبنای پایداری برای همه کشور و پایه مناسبی برای انسجام، وحدت ملی و توسعه میباشد.
دکتر روحانی افزود: تمام اتباع کشور از حقوق شهروندی مساوی برخوردارند و همه امکانات شهر و کشور طبق قانون اساسی و قوانین موضوعه، فارغ از تعلق خاطر به دین، مذهب، قوم، حزب و جناح خاصی برای همه یکسان است.
وی خاطر نشان کرد: منشور حقوق شهروندی، طنین ندایی است از سوی ملت ایران در برابر برخی کشورهای غربی پرادعا که تصور میکنند در حقوق شهروندی از ملتهای جهان سوم پیشی گرفته اند. امروز منشور حقوق شهروندی به دنیا اعلام میکند که جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران از این ظرفیت برخوردار است که از تمام ویژگیهای حقوقی نوین دنیای امروز در چارچوب فرهنگ اسلامی – ایرانی به خوبی استفاده کند و چنین نیست که حقوق شهروندی تنها به کشورهای اروپایی و به اصطلاح صنعتی تعلق داشته باشد بلکه قبل از هر چیز از آن ملت بزرگ ایران است.