خبر استان:ابوالقاسم محمد زاده گفت:با اجرای تجارت رسمی بازارچه های مرزی دیگر وجود ندارند و جایگزین آن در زمان حاضر در استان بوشهر تجارت در قالب کالا های ملوانی انجام می شود.
به گزارش خبر استان،معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: به دنبال شکل گیری تجارت شفاف و ابلاغ دستورالعمل به استانها، بازارچه های مرزی در بنادر این استان به دلیل نداشتن توجیه فنی و اقتصادی حذف و جای خود را به کالای ملوانی داده است.
ابوالقاسم افزود: هم اکنون بازارچه های مرزی بوشهر، کنگان و گناوه دیگر وجود ندارند و فعالیت آنها در بنادر و گمرکها به صورت رسمی انجام می شود.
وی اضافه کرد: بازاچه های مرزی در استانهایی که دارای مرز زمینی هستند بدلیل گفت وگو و خرید و فروش رو در رو دارای توجیه اقتصادی است اما برای بوشهر که دارای مرز آبی است تنها با راه اندازی بازارچه در کشور مبادله کننده توجیه اقتصادی دارد.
محمد زاده اظهار کرد: با اجرای تجارت رسمی بازارچه های مرزی دیگر وجود ندارند و جایگزین آن در زمان حاضر در استان بوشهر تجارت در قالب کالا های ملوانی انجام می شود.
وی یادآورشد: برهمین اساس طبق مقررات کالای ملوانی هر ملوان در سال شش مرحله می تواند اقلام مواد غذایی را با معافیت ۷۰ درصد و سایر اقلام را با ۳۰ درصد معافیت وارد کند.
محمد زاده افزود: امروز تجارت در کشور به صورت انبوه انجام و اقلام مستقیم از کشورهای تولید کننده خریداری می شود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر بیان کرد: در زمان حاضر برای جایگزینی بازارچه های مرزی باید گمرکهای استان مجهز به زیرساخت های لازم از جمله تجهیز انبارها و سردخانه ها برای نگهداری کالا شوند و لایروبی خورها نیز ضروری است.
محمد زاده گفت: در صورت فعال شدن بازارچه های مرزی در استان بوشهر اثر کالاهای ملوانی کمتر می شود.
وی با بیان اینکه تجارت در استان بوشهر به صورت رسمی و مرزی انجام می شود، افزود: در تجارت رسمی بنگاه های حقیقی و حقوقی که دارای کارت بازرگانی هستند بر مبنای قانون و مقررات صادرات و واردات انجام می دهند.
محمد زاده بیان کرد: بازرگانان مبادله محموله های صادراتی خود را براساس قانون و مقررات ثبت سفارش و پس ازتایید کارشناسان صنعت، معدن و تجارت و پرداخت حقوق دولتی، انجام می دهند.
وی گفت: مبادله مرزی شیوه از تجارت است که به منظور حمایت دولت از مرزنشینان و جلوگیری از مهاجرت، تامین معیشت، ایجاد امنیت و سرعت بخشی و روان سازی در تجارت آنان انجام می شود./ایرنا