آژانس بار دیگر پایبندی ایران به تعهداتش تحت برجام را تأیید کرد
آژانس بار دیگر پایبندی ایران به تعهداتش تحت برجام را تأیید کرد

خبر استان:نهاد دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل متحد در گزارش جدید خود روز چهارشنبه بار دیگر پایبندی ایران به تعهداتش تحت برجام را تأیید کرد.

به گزارش خبر استان به نقل از فارس، یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش فصلی جدید خود درباره توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ بار دیگر پایبندی ایران به تعهداتش تحت این توافق را تأیید کرد.

این گزارش تصریح می‌کند ایران به محدودیت‌های تعیین شده در برجام درباره میزان غنی‌سازی اورانیوم و تعداد سانتریفیوژها پایبند بوده است.

به رغم این، آژانس در گزارش جدید خود مدعی شده میزان ذخائر آب سنگین ایران اندکی از محدودیت‌های تعیین‌شده در توافق هسته‌ای فراتر رفته است.

توافق هسته‌ای میزان مجاز ذخائر آب سنگین ایران را ۱۳۰ متریک تُن (معادل ۱۴۳٫۳ تُن) تعیین کرده است؛ آژانس مدعی شده میزان ذخائر آب سنگین ایران ۰٫۱ متریک تُن از حد مجاز بیشتر بوده است.

ایران به اطلاع آژانس رسانده قصد دارد ۵ متریک تُن ذخیره آب سنگین خود را به کشوری که مشخص نکرده صادر کند.

در گزارش آژانس آمده است: «در ۲۵ اکتبر ۲۰۱۶ آژانس تأیید کرد که میزان ذخائر آب سنگین ایران به ۱۳۰ متریک تن رسیده است. در ۲ نوامبر ۲۰۱۶، دبیر کل سازمان ملل متحد نگرانی خود را از میزان ذخائر آب سنگین ایران به علی‌اکبر صالحی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی این کشور اعلام کرد.»

در ادامه این گزارش آمده است: «در ۸ نوامبر ۲۰۱۶، راستی‌آزمایی آژانس نشان داد که میزان ذخائر آب سنگین ایران به ۱۳۰٫۱ متریک تن رسیده است. ایران در نامه‌ای به آژانس در ۹ نوامبر برنامه‌هایش ‘مبنی بر آمادگی برای انتقال ۵ متریک تُن از آب سنگین سطح تسلیحاتی خود’ به خارج از ایران را به اطلاع آژانس رساند.»

نهاد دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل متحد، همانند گزارش فصلی خود در شهریور ماه سال جاری تصریح کرده «ایران ساحت راکتور موجود تحقیقاتی آب سنگین اراک را بر اساس طرح اولیه آن پیگیری نکرده است.»

این گزارش می‌افزاید: «ایران هیچ قرص اورانیوم طبیعی، میله سوخت یا مجموعه های سوخت با طرح اختصاصی که در اصل برای پشتیبانی از راکتور اراک طراحی شده بود، تولید یا آزمایش نکرد و همه قرص‌های اورانیوم طبیعی موجود و مجموعه های سوخت همچنان در انبار و تحت نظارت مستمر آژانس قرار دارند.»

آژانس، همچنین تصریح کرده در تاسیسات غنی سازی سوخت (FEP) در نطنز، ۵۰۶۰ سانتریفیوژ IR-1نصب شده در ۳۰ آبشار و به همان شکل توافق شده در برجام وجود دارد.

طبق این گزارش، ایران به غنی سازی UF6 در FEP ادامه داده اما در طول دوره گزارش، اورانیوم U-235 بالای ۳٫۶۷ را غنی سازی نکرده است.

دیده‌بان اتمی سازمان ملل همچنین گفته که رایزنی‌های فنی بین ایران و آژانس درباره میزان غنی‌سازی اورانیوم در خطوط فرآوری تاسیسات پودر غنی شده در اصفهان، کماکان ادامه دارد.

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today