۸۰درصد بازار از کالای قاچاق خالی شد
۸۰درصد بازار از کالای قاچاق خالی شد

خبر استان:رئیس اتاق اصناف ایران گفت: جدیدترین گزارش‌های واصله نشان می‌دهد بر اساس اقداماتی که در یک ماه اخیر انجام شده، بیش از ۸۰درصد بازار از کالای قاچاق خالی شده است.

به گزارش خبر استان علی فاضلی، درباره قاچاق کالا اظهار کرد: اتاق بازرگانی به‌دنبال نفی سایر بخش‌های اقتصادی کشور نیست و امور صنفی مربوط به خود را دنبال می‌کند.

وی با گلایه از جایگاه اصناف در برنامه ششم توسعه افزود: مجلس شورای اسلامی در موضوع برنامه ششم توسعه با دولت همکاری دارد اما راضی نیستیم، زیرا بخش اقتصادی غیردولتی در این برنامه کم‌اثر دیده شده است.

رئیس اتاق اصناف ایران ادامه داد: اولین شاخصه‌ای که در اقتصاد مقاومتی به آن توجه شده، مشارکت مردمی در حوزه‌های اقتصادی است که چنین اتفاقی در برنامه ششم توسعه دیده نشده است.

وی تصریح کرد: به دولت و مجلس شورای اسلامی به‌طور جد هشدار می‌دهم که برای عبور از چالش‌های اقتصادی کشور باید ساختار اقتصاد نیز مردم‌محور شود.

فاضلی اضافه کرد: روندی که امروز در این خصوص جریان دارد مناسب نیست و از دغدغه‌های جدی ما به حساب می‌آید.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب در بحث قاچاق کالا برخورد از مبدأ تا مقصد را مورد توجه قرار داده‌اند و در این خصوص باید توجه داشت که حدود ۹۵ درصد از سهم قاچاق کالا مربوط به مبدأ است.

کالای قاچاق نیاز به بازتعریف دارد

فاضلی گفت: هجوم آوردن به بازار (برای کشف کالای قاچاق) بدون برنامه ریزی و متهم کردن بنگاه‌های کارآفرین به نگهداری کالای قاچاق بدون اینکه تعریف درستی از کالای قاچاق در کشور صورت گیرد، رویه درستی نیست.

وی افزود: بسیاری از کالاهای وارداتی به‌طرق مختلف از مبادی غیررسمی مانند کوله‌بری وارد می‌شود که نمی‌توان آنها را کالای قاچاق به حساب آورد، درحالی که برگ سبز نیز ندارند.

فاضلی با بیان اینکه برخورد حساب‌نشده با بازار، باعث زیرزمینی شدن عرضه کالای قاچاق می‌شود، گفت: در روزهای ابتدایی برخورد با کالای قاچاق در کشور، برخی از این کالاها از سطح دید خارج و منجر به افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت در برخی از اجناس شد، اما این امر امروز مدیریت و مشکلات موجود تقریباً رفع شده است.

برخی اجناس از مبادی رسمی قاچاق می‌شود

رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه بسیاری از کالاهای قاچاق از مبادی رسمی وارد می‌شود و نمی‌توان این امر را کتمان کرد، گفت: ماشین ظرف‌شویی، لباس‌شویی و یخچال “سایدبای‌ساید” از مبادی رسمی به کشور قاچاق می‌شود.

فاضلی با بیان اینکه بازار مرکز اقتصاد کشور است که با تعاریف بد نباید آن را خراب کرد، گفت: بازاریان نقش مهمی در انقلاب ایران داشته‌اند، اگر بخشی از این بازار خراب شده، تقصیر من نوعی است، زیرا نتوانسته‌ایم آنها را به‌درستی هدایت کنیم.

وی یادآور شد: هیچ بنگاه صنفی حق خرید و فروش کالاهای قاچاق را در کشور ندارد و این وظیفه قانونی ماست که با این پدیده در بازار برخورد کنیم که به آن نیز عمل می‌کنیم.

فاضلی با تأکید بر اینکه یکی از بخش‌هایی که از کالای قاچاق آسیب دیده‌اند اصناف است، اظهار کرد: هرچند ممکن است بخش کوچکی از سطح عرضه به این موضوع آلوده باشند اما بخش اعظم ما از این امر بری هستند.

۸۰درصد کالای قاچاق از بازار جمع شد

رئیس اتاق اصناف ایران افزود: بر اساس جدیدترین گزارش‌هایی که در یک ماه اخیر به‌دست من رسیده، بیش از ۸۰ درصد بازار از کالای قاچاق خالی‌شده است.

فاضلی گفت: باید اذعان داشت که وقتی کالای قاچاق از انظار حذف می‌شود راه‌های دیگری نیز برای عرضه وجود دارد و در این خصوص نباید صورت مسئله را پاک کرد.

وی افزود: شبکه‌های مجازی، شبکه‌های دیگر عرضه کالا (خارج از اصناف کشور) و بنگاه‌های بدون پروانه باید مدیریت شود که این امر نیز در حال انجام است اما قدرت و توان ما را نیز باید در نظر داشت.

فاضلی گفت: ساماندهی شبکه‌های مجازی توسط اتاق و اتحادیه‌های صنفی در حال انجام است اما باید اذعان داشت که بخش اعظم فضای مجازی تحت نظارت اتحادیه‌های صنفی نیستند اما اقدام به فروش دارو، لوازم آرایشی و بهداشتی و لوازم خانگی می‌کنند.

Visited 1 times, 1 visit(s) today