مدرسه جایگزین قصاص شد + عکس
مدرسه جایگزین قصاص شد + عکس
ندای استان:نام امان‌اله نیکنام، به جای آنکه تنها یادآور یک حادثه تلخ باشد، بر سردر مدرسه‌ای در زادگاهش نقش بسته است؛ مدرسه‌ای که قرار است سال‌ها محل تحصیل کودکان تنگ‌ارم باشد

به گزارش ندای استان،داستان مدرسه ابتدایی زنده‌یاد «امان‌اله نیکنام» در شهر تنگ‌ارم، از یک حادثه تلخ آغاز شد؛ اما انتخاب خانواده این مرحوم، پایان این داستان را به ساختن و بخشیدن گره زد.

۱۴ سال پیش، امان‌اله نیکنام در حادثه‌ای جان خود را از دست داد و پس از طی مراحل قانونی، شرایط برای اجرای حکم قصاص فراهم شد. با این حال، فرزندان وی با مشورت بزرگان و تحت تأثیر همراهی و حمایت مردم تنگ‌ارم، از حق قصاص گذشتند و تصمیم گرفتند به جای آن، اقدامی ماندگار برای زادگاه پدرشان انجام دهند.

حاصل این تصمیم، ساخت مدرسه‌ای به نام پدر است؛ مدرسه‌ای شش‌کلاسه در تنگ ارم دشتستان که در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۸۲۰ مترمربع و با زیربنای ۲۵۶ مترمربع احداث شده است.

این مدرسه با پیگیری و مشارکت خانواده مرحوم نیکنام و اعتبارات تکمیلی اداره کل نوسازی مدارس ساخته شده و اکنون آماده بهره‌برداری است.

در ادامه این اقدام، فرزندان زنده‌یاد نیکنام همزمان با آغاز سال تحصیلی، ۲۰۰ عدد کیف مدرسه را میان دانش‌آموزان توزیع کردند.

از مجموع کیف‌های اهداشده، ۱۴۳ عدد به تمام دانش‌آموزان پایه اول تا ششم مدرسه ابتدایی زنده‌یاد نیکنام اختصاص یافت و سایر کیف‌ها نیز میان تعدادی از دانش‌آموزان نیازمند بخش ارم توزیع شد.

برای تهیه این تعداد کیف، بیش از ۴ میلیارد ریال هزینه شده است.

فرزندان زنده‌یاد نیکنام در پیامی خطاب به مردم تنگ‌ارم، نوشتند: «گذشتن از خون امان‌اله آسان نبود، لیکن گذشتیم تا به جای کاشتن تخم نفرت، بذر شرافت، نجابت و انسانیت را بر زمین بیفشانیم و اقدامی ماندگارتر از قصاص به جای آوریم.»

آیین رسمی افتتاح مدرسه ابتدایی شش‌کلاسه زنده‌یاد امان‌اله نیکنام نیز قرار است اواسط مهرماه با حضور مسئولان آموزش و پرورش، خانواده مرحوم نیکنام و مردم شهر تنگ‌ارم برگزار شود.

اکنون نام امان‌اله نیکنام، به جای آنکه تنها یادآور یک حادثه تلخ باشد، بر سردر مدرسه‌ای در زادگاهش نقش بسته است؛ مدرسه‌ای که قرار است سال‌ها محل تحصیل کودکان تنگ‌ارم باشد و یاد او را با آموزش و آینده‌سازی برای نسل‌های بعدی پیوند بزند.

Visited 3 times, 3 visit(s) today