بحران معیشتی و تعدیل نیرو در شرکت صدرا
بحران معیشتی و تعدیل نیرو در شرکت صدرا
ندای استان:کارگران شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) بوشهر می‌گویند در کنار انباشت مطالبات مزدی، بیمه‌ای و رفاهی، اخراج ۵۸ نفر از نیروهای این مجموعه بر نگرانی‌ها درباره وضعیت شغلی و معیشتی کارکنان افزوده؛ موضوعی که به گفته آنان، ضرورت ورود فوری مسئولان برای رسیدگی به شرایط این شرکت را دوچندان کرده است.

به گزارش ندای استان،کارگران شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) که اکنون با نام «صدرا انرژی» در حوزه کشتی‌سازی و سکوسازی فعالیت می‌کند، از تداوم مشکلات مربوط به پرداخت حقوق، مزایا، بیمه و شرایط کار خبر داده و خواستار رسیدگی فوری مسئولان استانی و ملی به وضعیت این مجموعه شده‌اند.

پرداخت ناقص حقوق و تأخیر در بیمه

به نوشته ایلنا، کارگران اعلام کرده‌اند در ماه اردیبهشت تنها ۵۰ درصد حقوق آنان و آن هم به‌صورت حداقلی و پایه پرداخت شده است. همچنین با وجود کسر مبالغ مربوط به بیمه از حقوق ماهانه، بیمه تکمیلی آنان از سال گذشته تاکنون پرداخت نشده و بیمه پایه نیز با تأخیر همراه بوده است.

مزایای قانونی پرداخت نشده است

بر اساس اظهارات کارگران، بسته‌های معیشتی، یلدایی و سایر مزایای قانونی آنان از سال ۱۴۰۳ تاکنون پرداخت نشده است. همچنین معوقات مزدی که قرار بود در قالب کمک معیشتی پرداخت شود، همچنان در وضعیت نامشخص قرار دارد.

کارگران همچنین با اشاره به برخی پرداخت‌ها در دوره موسوم به جنگ ۱۲ روزه گفته‌اند مبلغی که از تهران به حساب آنان واریز شده بود، در زمان پرداخت حقوق از دریافتی‌شان کسر شده است. به گفته آنان، در دوره موسوم به جنگ رمضان نیز در حالی که به برخی کارگران دیگر شرکت‌ها مبالغی پرداخت شد، کارگران این مجموعه از چنین دریافتی بی‌نصیب مانده‌اند.

انتقاد از شرایط کار و نبود شفافیت

کارگران صدرا با انتقاد از وضعیت ماشین‌آلات و امکانات موجود در شرکت، اعلام کرده‌اند تجهیزات از استانداردهای لازم ایمنی و سرمایشی برخوردار نیست و در صورت بروز مشکل برای دستگاه‌ها، هزینه خسارت از حقوق کارگران کسر می‌شود.

آنان همچنین از ارائه نشدن فیش حقوقی و حذف برخی اقلام و ملزومات اولیه از محیط کار از جمله آب آشامیدنی و قند و شکر خبر داده‌اند. به گفته کارگران، فیش حقوقی از ابتدایی‌ترین حقوق قانونی نیروی کار است و کارکنان باید از جزئیات حقوق و مزایای خود مطلع باشند.

اخراج ۵۸ نیرو و تشدید نگرانی‌ها درباره امنیت شغلی

در کنار این مشکلات، کارگران از اخراج ۵۸ نفر از نیروهای شرکت خبر داده و تأکید کرده‌اند این اقدام، نگرانی‌ها درباره امنیت شغلی سایر کارکنان را افزایش داده است. آنان همچنین از تداوم تهدید به اخراج و برخوردهای نامناسب برخی مدیران گلایه‌مند هستند.

درخواست برای رسیدگی فوری

کارگران صدرا در پایان با انتقاد از سکوت مسئولان در قبال وضعیت موجود، خواستار ورود فوری دستگاه‌های مسئول برای رسیدگی به مشکلات ساختاری شرکت، پرداخت کامل مطالبات مزدی و رفاهی، تعیین تکلیف وضعیت بیمه و جلوگیری از ادامه روند تعدیل نیرو شدند.

Visited 1 times, 1 visit(s) today