شناسایی پیرمرد ۹۴ ساله در بوشهر با گروه خونی نادر
شناسایی پیرمرد ۹۴ ساله در بوشهر با گروه خونی نادر
ندای استان:این مرد سالخورده در تمام طول زندگی خود متوجه گروه خونی نادر خود نشده است و این نشان می‌دهد تاکنون به خون نیز نیاز پیدا نکرده است.

به گزارش ندای استان،علیرضا باستین مدیرکل سازمان انتقال خون استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در دفتر مدیرکل اظهار داشت: سیستم گروهی خونی‌ها، تعداد زیادی دارد که بالای ۳۵ عدد است که یکی از آن‌ها همان a,b,o و … شناخته شده است.
وی افزود: اگر در بیمارستان یا آزمایشگاه‌های عادی آزمایش انجام دهید، به غیر از انتقال خون اصلا امکان شناسایی گروه خونی نادر وجود ندارد و خیلی از گروه‌های خونی فرعی با مراجعه به انتقال خون شناسایی خواهند شد.
باستین در این خصوص اظهار کرد: در همین مدتی قبل پیرمردی ۹۴ ساله با شکایت شکستگی لگن به همراه فرزندشان مراجعه کرده است برای دریافت خون، که پس از آزمایشات لازم متوجه شدیم گروه خونی نادری به نام گروه خونی o بمبئی است.
وی گفت: این مرد سالخورده در تمام طول زندگی خود متوجه گروه خونی نادر خود نشده است و این نشان می‌دهد تاکنون به خون نیز نیاز پیدا نکرده است.
مدیرکل سازمان انتقال خون استان بوشهر خاطرنشان کرد: در بیشتر موارد اگر مشکلی برای فرد به وجود نیاید پزشکان شاید هرگز متوجه گروه خونی فردی با گروه خونی نادر و کمیاب نشوند و تنها با آزمایش دادن در مرکز انتقال خون استان خود متوجه این وجه تمایز خواهند شد.
باستین از آمار گروه خونی نادر استان بوشهر گفت: بالای هفت تا هشت نفر گروه خونی o بمبئی در استان بوشهر و‌ چندنفر نیز گروه خونی متفاوت از آن دارند.
وی تصریح کرد: یکی از مراجعه‌کنندگان نیز گروه خونی طلایی بود که هیچ آنتی ژنی روی آن سلول و گروه خونی وجود نداشته است.
باستین خاطرنشان کرد: گاهی بیمار به خون نیاز پیدا می‌کند و از انتقال خون درخواست خون با گروه خونی فرد بیمار می‌شود که پس متوجه می‌شوند خون از لحاظ ژنتیکی ناسازگار است و دلیل ناسازگاری را تشخیص نمی‌دهند و‌ وقتی برای انتقال خون می‌فرستند تا از دلیل ناسازگاری مطلع شوند، متوجه نادر بودن گروه خونی می‌شویم.
وی اضافه‌ کرد: افرادی که با گروه خونی نادر و کمیاب متولد می‌شوند تعداد اندکی هستند که متاسفانه ممکن است این وجه تمایز برایشان خطرآفرین باشد؛ زیرا موقع نیاز به خون ممکن است خونی مطابق با گروه خونی وی پیدا نشود و جان فرد به خطر بیفتد.
مدیرکل سازمان انتقال خون استان بوشهر در خصوص راهکار برای پیشگیری از این اتفاق گفت: کیسه‌های خون این افراد را گرفته و به ستادمرکزی کشور می‌فرستیم تا ۱۰ سال نگهداری می‌شود و برای نیاز همین فرد ذخیره شده تا این خون موقع نیاز استفاده شود‌.
باستین افزود: این افراد پس از شناسایی اکنون به انتقال خون مراجعه می‌کنند و کیسه‌های خون هر چند مدت یکبار گرفته می‌شود و به ستاد مرکزی کشور برای ذخیره‌سازی ارسال می‌شود.
Visited 29 times, 2 visit(s) today