سرطان‌هایی که با پزشکی هسته‌ای در بوشهر درمان می‌شوند
سرطان‌هایی که با پزشکی هسته‌ای در بوشهر درمان می‌شوند
ندای استان:به گفته مدیر داخلی مرکز پزشکی هسته‌ای بوشهر، بیماران زیادی از سراسر کشور از شهرهای شیراز، اهواز، ارومیه، قم و گیلان و حتی از کشورهای عراق، ارمنستان و کانادا برای درمان به این مرکز مراجعه می‌کنند

به گزارش ندای استان،پزشکی هسته‌ای (Nuclear Medicine) شاخه‌ای از علم پزشکی است که با استفاده از مواد رادیو اکتیو به تصویربرداری از ارگان‌های داخلی پرداخته و به تشخیص و درمان بیماری‌ها کمک می‌کند.

کاربردهای گسترده پزشکی هسته‌ای شامل تشخیص و درمان بیماری‌های قلبی، مغزی، استخوانی، کلیوی، ریوی، غدد درون‌ریز، گوارشی، عفونی و سرطان‌ها است، پزشکی هسته‌ای یکی از شاخه‌های پیشرفته پزشکی است که با استفاده از مواد رادیواکتیو و تکنیک‌های تصویربرداری خاص، به تشخیص و درمان بیماری‌های مختلف می‌پردازد. این روش‌ها به پزشکان امکان می‌دهند تا عملکرد اندام‌ها و بافت‌های بدن را به صورت دقیق بررسی کرده و نواحی دارای مشکل را شناسایی کنند.

جامع‌ترین مرکز پزشکی هسته‌ای کشور

مرکز پزشکی هسته‌ای بوشهر، به‌عنوان جامع‌ترین مرکز پزشکی هسته‌ای در کشور، با برخورداری از دستگاه پت سی تی اسکن(PET/CT)، اسپکت و اسپکت سی تی(SPECT/CT) در زمینه‌های تصویربرداری ملکولی، فیزیک پزشکی، نانوتکنولوژی پزشکی و فارماکولوژی مولکولی فعالیت می‌کند.

کلینیک تشخیصی و درمانی تصویربرداری ملکولی بوشهر، به عنوان بخش بالینی مرکز تحقیقات پزشکی هسته‌ای خلیج فارس، با بهره‌گیری از کارشناسان و متخصصان مجرب پزشکی هسته‌ای، به ارائه خدمات تشخیصی و درمانی به بیماران می‌پردازد. این مرکز مجهز به امکاناتی مانند دستگاه اسپکت، پت سی تی اسکن، دستگاه سنجش تراکم استخوان، دستگاه سونوگرافی، دستگاه تست ورزش و نیز آزمایشگاه جهت تحقیقات پزشکی هسته‌ای است.یکی از کاربردهای مهم پزشکی هسته‌ای تشخیص و ارزیابی سرطان است. با استفاده از اسکن‌های PET (پت اسکن) و SPECT (اسپکت)، می‌توان به تشخیص نوع و مرحله سرطان، ارزیابی پاسخ به درمان و شناسایی متاستازها پرداخت، این روش‌ها به پزشکان کمک می‌کنند تا برنامه‌های درمانی مؤثرتری را برای بیماران طراحی کنند.

درمان سخت‌ترین سرطان‌ها

دکتر اسماعیل جعفری، دکترای تصویربرداری هسته‌ای و مدیر داخلی مرکز پزشکی هسته‌ای بوشهر می‌گوید: مرکز هسته‌ای بوشهر نه تنها در کشور بلکه در سایر کشورها یک برند است و از لحاظ علم پیشرفته تشخیصی، تصویربرداری و درمان، از به‌روزترین‌هاست.وی ادامه می‌دهد: تصویربرداری‌ها به سی‌تی، ام آر آی و اسکن هسته‌ای تقسیم می‌شوند که تصویربرداری هسته‌ای با رادیو داروهای هسته‌ای انجام می‌شود و تصویربرداری آن دقیق‌تر و ریزتر است و تشخیص را بسیار دقیق می‌کند.به گفته دکتر جعفری اسکن‌ها شامل «اسکن سی‌تی» و «پت اسکن» است که همزمان کل بدن بیمار اسکن و سی‌تی می‌شود.

مدیر داخلی مرکز پزشکی هسته‌ای بوشهر می‌گوید: در قسمت درمان، چه تشخیصی به جهت چکاپ بیمار و چه درمانی برای بستری بیمار باشد، سرطان‌های تیروئید، مغز، پروستات، پستان و تومورهای نورواندوکراین (نوعی تومور که از سلول‌های دستگاه درون‌ریز (هورمونی) و دستگاه عصبی ایجاد می‌شود) گوارشی مانند کبد و معده درمان می‌شوند.

بوشهر خط مقدم درمان سرطان پوست در کشور

جعفری ادامه می‌دهد: امسال سرطان پوست به‌عنوان جدیدترین درمان‌ها به سایر درمان‌های موجود در این مرکز در سال ۱۴۰۳ اضافه شد و مرکز پزشکی هسته‌ای بوشهر به‌عنوان اولین جا در کشور این درمان را شروع کرده است.وی ادامه می‌دهد: در گذشته درمان‌ها با ذرات «بتا» انجام می‌شد، اما در سال ۱۴۰۳، مرکز هسته‌ای بوشهر اولین مرکزی بود که سرطان پروستات را با ذرات «آلفا» شروع کرد.جعفری در این‌باره اینگونه توضیح می‌دهد: نوع ذرات آلفا و بتا با هم فرق دارند و ذرات آلفا پیشرفته‌تر و دقیق‌تر روی سلول می‌نشینند.

از داخل و خارج از کشور، برای درمان به بوشهر می‌آیند

به گفته مدیر داخلی مرکز پزشکی هسته‌ای بوشهر، بیماران زیادی از سراسر کشور از شهرهای شیراز، اهواز، ارومیه، قم و گیلان و حتی از کشورهای عراق، ارمنستان و کانادا برای درمان به این مرکز مراجعه می‌کنند و بیشترین مراجعه برای درمان سرطان‌های پروستات، مغز و نورواندوکراین کبد است.

نقش حیاتی پزشکی هسته‌ای

به گزارش فارس، کاربردهای گسترده پزشکی هسته‌ای در تشخیص و درمان بیماری‌ها، نشان‌دهنده اهمیت و نقش حیاتی آن در ارتقاء سلامت عمومی و بهبود کیفیت زندگی بیماران است. با پیشرفت‌های فناوری و توسعه تکنیک‌های جدید، انتظار می‌رود که کاربرد‌های پزشکی هسته‌ای در آینده بیش از پیش گسترش یابد و دقت و کارآیی بیشتری در تشخیص و درمان بیماری‌ها حاصل شود.

Visited 6 times, 6 visit(s) today
  • منبع خبر : فارس