شناسایی بیماری آبله میمونی در بوشهر تکذیب شد
شناسایی بیماری آبله میمونی در بوشهر تکذیب شد
ندای استان:محمدمهدی خواجه ئیان معاون فنی مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: به دنبال گزارش موارد ابتلا به آبله میمونی در پاکستان مراقبت های بهداشتی در استان بوشهر افزایش پیدا کرده اما تاکنون موردی از این بیماری شناسایی نشده است.

به گزارش ندای استان، دکتر محمدمهدی خواجه‌ئیان بیان کرد: آبله میمون یک بیماری ویروسی است که اولین بار در سال ۱۹۵۰ در یک کار تحقیقاتی در جمعیت میمون‌ها شناخته شد و به همین خاطر به این اسم نام گرفت و در سال ۱۹۷۰ اولین بار در انسان هم خود را نشان داد.

وی ادامه داد: بیماری آبله میمون بومی کشور‌های آفریقایی است که در سایر نقاط دنیا دیده نشده یا بسیار کم دیده شده و علت اعلام وضعیت اضطراری برای آن از سوی سازمان بهداشت جهانی، دیده شدن این بیماری در کشور‌هایی غیر از کشور‌های آفریقایی است.
معاون فنی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: این بیماری در ابتدا علائم خاصی ندارد و شبیه سرماخوردگی همراه با تب ولرز، بدن درد یا سایر بیماری‌های عفونی است، اما ممکن است علائم پوستی و تاول‌های صاف یا درشت و آبدار هم در همه نقاط بدن دیده شود که حاوی یک مایع سفید یا زرد رنگ است، اما مرگ و میر پائینی دارد و بین ۳ تا ۴ هفته خوب می‌شود.

وی افزود: در کشور‌های آفریقایی میزان مرگ و میر بیماری آبله میمونی ۳ تا ۶ درصد گزارش شده که بیشتر در کودکان، سالمندان و افرادی که بیماری نقص سیستم ایمنی دارند دیده شده است؛ این بیماری خود محدود شونده است، اما ممکن است عوارضی، چون عفونت‌های مختلف یا تاول موجب از دست دادن بینایی شود.

دکتر خواجه‌ئیان با اشاره به راه‌های انتقال این بیماری بیان کرد: آبله میمون از طریق انسان به انسان از طریق سرفه، عطسه، قطرات تنفسی، دست زدن به تاول شخص بیمار و ضایعات پوستی یا از مادر به جنین انتقال می‌یابد، همچنین از طریق دست زدن به وسایل فردآلوده، ترشحات ملحفه بیمار و وسایل شخصی فرد و دیگری از طریق تماس با حیوانات آلوده منتقل می‌شود.

وی توصیه کرد: افراد در تماس با فرد بیمار از ماسک و دستکش استفاده کرده و فاصله لازم را رعایت کنند.

معاون فنی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به این‌که بیماری آبله میمون در کشور‌هایی نظیر سوئد و پاکستان گزارش شده و در کشور و استان ما موردی از ابتلا به آن گزارش نشده است، گفت: با این حال باید مراقب باشیم و هر بیماری با هر علائمی را شناسایی کنیم و در ورودی مرز‌ها هم مراقبت کنیم تا همه افرادی که از خارج وارد کشور می‌شوند مورد معاینه اولیه قرار گیرند تا در صورت ابتلا به این بیماری به مراکز درمانی ارجاع داده شوند.

Visited 3 times, 1 visit(s) today
  • منبع خبر : ایرنا