برداشت هندوانه آناناسی در دشتستان
برداشت هندوانه آناناسی در دشتستان

ندای استان:هندوانه زرد یا آناناسی در نیمه‌های آذر کشت شده و برداشت آن از روز‌های نخست فروردین آغاز شده که تا ۱۰ اردیبهشت ادامه دارد.

به گزارش ندای استان،یک کشاورز بخش شبانکاره شهرستان دشتستان در جالیز خود به خبرنگار صداوسیما می‌گوید که خودش برای نخستین بار بذر هندوانه زرد یا آناناسی را به این منطقه آورده و از ۸ سال پیش تا کنون آن را می‌کارد.

حسینی گفت: هر سال در نیمه آذر تخم این هندوانه را می‌کارد و پس از داشت، از روز‌های نخست فروردین کار برداشت را آغاز می‌کند.

او می‌گوید که امسال در دو هکتار از زمین‌هایش هندوانه آناناسی کاشته و پیش‌بینی می‌کند که از هر هکتار ۲۰ تا ۲۵ تن برداشت کند؛ یعنی نزدیک به ۵۰ تن.

به‌گفته این کشاورز، هندوانه آناناسی هواخواهان بسیاری دارد و محصول زمین‌های او به بیشتر شهر‌های استان بوشهر و پس از آن به خوزستان، فارس، تهران و آذربایجان شرقی فرستاده می‌شود.

هندوانه زرد شیرین‌تر از هندوانه سرخ است؛ پوست نازک‌تری دارد و زودتر به‌دست می‌آید.

او برای آبیاری زمین‌هایش یک استخر زده و آب چاه را در آن ذخیره می‌کند که با روش قطره‌ای نیز بوته هایش را آبیاری می‌کند.

آقای حسینی می‌گوید امسال محصول خوب بوده، اما از قیمت عمده آن که کیلویی ۸ هزار است چندان راضی نیست. برداشت هنداونه زرد تا ۱۰ اردیبهشت ادامه دارد.

او دیگر میوه‌های جالیزی را نیز کشت کرده و ۹ نفر در زمین‌های کشاورزی‌اش مشغول به‌کار هستند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتستان نیز در این جالیز به خبرنگار صداوسیما گفت: در سال کاشتی بیش از چهار هزار هکتار از زمین‌های شهرستان دشتستان به زیر کشت میوه‌های جالیزی مانند هندوانه، خربزه، گونه‌های طالبی و ملون رفته است.

علی رحیمی افزود: کشاورزان دشتستان برای امسال هزار هکتار هندوانه کاشته‌اند که ۲۰۰ هکتار آن هندوانه زرد یا آناناسی است.

او می‌گوید به‌دلیل بازارپسندی فراوان، کشت این هندوانه در حال گسترش است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتستان از مهمترین برنامه‌های جهاد کشاورزی را الگوی کشت دانست و گفت: صد در صد کشت شهرستان برای کشت‌های جالیزی، تابستانی و سبزی با آبیاری نوین و قطره‌ای است و کشت‌های قدیمی مانند غرقابی و جوی‌چه‌ای یا جوی‌پشته‌ای کنار گذاشته شده است.

رحیمی می‌گوید ما کشت جالیزی را توصیه نمی‌کنیم، اما اگر کشاورزی خواست که محصولی اقتصادی بکارد باید با مصرف بهینه آب با روش‌هایی مانند قطره‌ای، نواری، نشتی و موضعی باشد که البته راندمان بهتری دارند و منابع آبی نیز هدر نمی‌روند.

به‌گفته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتستان، کشاورزی دیگر مانند گذشته نیست و هزینه‌های بالایی دارد؛ خرید نهاده‌ها، سم، کود، شخم زمین، کاشت، عمل‌آوری، هزینه کارگر و اجاره زمین برای غیرمالکان، هزینه‌هایی است که این سال‌ها بسیار افزایش یافته و اگر کشاورز به‌خوبی مراقبت و مدیریت نکند ممکن است زیان ببیند.

او از کشاورزان خواست تا کشت‌های جالیزی را برابر با الگوی کشت و با مدیریت خود انجام دهند و میزان تولیدشان نیز بیش از نیاز بازار نباشد تا زیان نکنند.

Visited 6 times, 1 visit(s) today
  • منبع خبر : خبرگزاری صداوسیما